Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό Dodge Charger: Σκοτώνουν τους V8 με… συνθεσάιζερ! (+video)

Ελλάδα 19:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό Dodge Charger: Σκοτώνουν τους V8 με… συνθεσάιζερ! (+video)

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό Dodge Charger: Σκοτώνουν τους V8 με… συνθεσάιζερ! (+video)

ΝΕΑ

Ακόμα και ιστορικά ονόματα των αμερικάνικων muscle cars υποκύπτουν στην ηλεκτροκίνηση. Και βάζουν και τεχνητό ήχο που προσπαθεί να μιμηθεί -ο Θεός να το κάνει- τον V8. Mήπως το έχουμε παρακάνει;

Advertisement
Advertisement

Η δύναμη της ηλεκτροκίνησης και η επιμονή των εταιριών να γίνει η μετάβαση μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα, οδηγεί και σε κάποια φαινόμενα τα οποία είναι μάλλον αμήχανα και ίσως υπερβολικά.

Και το ηλεκτρικό Dodge Charger Daytona SRT είναι ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά παραδείγματα. Πρόκειται για ένα concept (ακόμα…) το οποίο βασίζεται στο πασίγνωστο Charger και το οποίο η εταιρία το συστήνει ως “το μέλλον των muscle cars”.

Για να κάνει ακόμα περισσότερο περίπλοκα τα πράγματα η εταιρία υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ένα σύστημα κίνησης με την ονομασία Banshee, το οποίο είναι ανώτερο σε επιδόσεις σε σύγκριση με τις δοξασμένες στιγμές των Hemi, Hellcat και Redeye.

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει τεχνολογία 800V και τετρακίνηση και φαίνεται ότι είναι ακόμα πιο γρήγορο και από το Hellcat.

Aν και δεν δίνονται στοιχεία για τις επιδόσεις, η εταιρία υποστηρίζει ότι θα είναι πραγματικά κορυφαίες. Και για να μας πείσει δανείζεται το όνομα του Charger Daytona, το οποίο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο του NASCAR που ξεπέρασε τα 200 μίλια την ώρα.

Advertisement

Το concept αυτό διαθέτει κάποια καινοτόμα στοιχεία, όπως ότι εφοδιάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων με ηλεκτρομηχανικό σύστημα αλλαγών, ενώ υπάρχει και το κουμπί με την ένδειξη “Powershot” για έξτρα ώθηση για μικρό χρονικό διάστημα.

Advertisement

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ένα ειδικό σύστημα που ονομάζει “Fratzonic Chambered Exhaust”, το οποίο χρησιμοποιεί έναν ενισχυτή και ηχεία μέσα σε έναν ειδικό θάλαμο τύπου εξάτμισης και εκπέμπει ήχο έως και 126 db που θυμίζει τον αντίστοιχο από τον V8 του Dodge Charger SRT Hellcat των 800 ίππων.

Advertisement

Σχεδιαστικά θυμίζει αρκετά την οικογένεια των Charger, αν και υπάρχουν αρκετά αισθητικά στοιχεία που τονίζουν τον πιο φουτουριστικό χαρακτήρα του. Στο σαλόνι υπάρχει οθόνη 12,3 ιντσών και κυρτή οθόνη 16 ιντσών ως πίνακας οργάνων και πολύ εντυπωσιακά μπάκετ καθίσματα σε διάταξη 2+2.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι το νέο αυτό μοντέλο είναι εξίσου πρακτικό αλλά και απίστευτα γρήγορο. Οι φανατικοί πάντως του V8 έχουν λίγα χρόνια ακόμα να απολαμβάνουν την μοναδική εμπειρία ενός γνήσιου μοτέρ. Από εκεί και πέρα τον λόγο έχουν τα ηχεία και οι ενισχυτές με τους αστείους ιερόσυλους “ήχους”.

Και αν δεν μας πιστεύετε, δείτε και ακούστε το video. Εσείς τι λέτε; Αξίζει ένα τέτοιο τέλος στους θρυλικούς αμερικάνικους V8;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το εντυπωσιακό Dodge Charger του 1968 με τους 1.000 ίππους (+video)
Dodge: Από τα muscle cars στα ηλεκτρικά
Το Dodge Charger των Ringbrothers, κόβει την ανάσα! (+video)