Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος φημισμένος κινητήρας οδεύει προς κατάργηση;

Ελλάδα 14:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος φημισμένος κινητήρας οδεύει προς κατάργηση;

ΝΕΑ

Ποιος φημισμένος κινητήρας οδεύει προς κατάργηση;

ΝΕΑ

Ένα-ένα τα κλασικά μοτέρ της αυτοκίνησης περνούν στην ιστορία, αφήνοντας χώρο στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Ένα παράξενο σκίτσο, με ένα κογιότ το οποίο έχει πατηθεί από ένα αυτοκίνητο και με τον τίτλο “dead coyote” έχει ξεκινήσει μία μεγάλη συζήτηση σχετικά με έναν από τους πιο κλασικούς κινητήρες των ΗΠΑ. Το σκίτσο αυτό εμφανίστηκε σε ένα “ημερολόγιο” της Dodge για τους 24 μήνες των Muscle Cars της εταιρίας.

Αν και μικρή στο μάτι η συγκεκριμένη εικόνα, μάλλον κρύβει κάποιο μήνυμα, ιδίως με τον τίτλο της. Και αυτό, για όσους δεν το γνωρίζουν, Coyote είναι και η κωδική ονομασία του 5λιτρου V8 της εταιρίας που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και στην Mustang.

Advertisement
Advertisement

H Dodge δεν έχει προχωρήσει σε πιο ξεκάθαρες δηλώσεις για το νόημα της εικόνας, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αφορά τον διάδοχο του Challenger. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για κάποιο νέο κινητήρα, και τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο για το τι θα γίνει και με τον εξηλεκτρισμό των κινητήρων που θα έρθουν από εδώ και στο εξής.

Ο CEO της Dodge, Tim Kuniskis, έχει δηλώσει ότι τα νέα μοντέλα θα εμφανιστούν μέσα στο 2024. Και μάλιστα θα υπάρξει μία νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά muscle cars. Για τη νέα πλατφόρμα η Stellantis έχει επιβεβαιώσει ότι θα υπάρχει ένα “AWD Performance & American Muscle” setup, το οποίο θα βασίζεται στην STLA Large αρχιτεκτονική και θα περιλαμβάνει μπαταρίες μεταξύ 101 και 118 kWh με αυτονομία που θα αγγίζει τα 800 χιλιόμετρα.

Κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα θα διαθέτουν ένα ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση έως και 449 ίππους ενώ στις τετρακίνητες εκδόσεις με δύο ηλεκτροκινητήρες θα πλησιάζουν τα 900 άλογα. Αυτά είναι αρκετά πολλά περισσότερα από τα 851 άλογα του απίστευτου Challenger SRT Demon και σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει το 0-100 χλμ/ώρα κοντά στα 2,3 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Όσο για την τύχη του κλασικού ήρωα της αμερικάνικης κουλτούρας, του πεντάλιτρου V8, όλα δείχνουν ότι θα περάσει αργά ή γρήγορα στην ιστορία. Και πάνω από όλα θα μας λείψει ο απίστευτος ήχος του καθώς όλα οδηγούνται προς την συνθετική ηλεκτρική σιωπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε μία συμμορία να κλέβει ένα Dodge Challenger SRT Hellcat (+video)
Ούτε 3 ίπποι για τα κλεμμένα muscle cars της Dodge!
Το θρυλικό Dodge Viper επιστρέφει (video)

Advertisement