Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα βασικά χαρακτηριστικά του επόμενου Peugeot 308 (video)

Ελλάδα 12:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα βασικά χαρακτηριστικά του επόμενου Peugeot 308 (video)

ΝΕΑ

Τα βασικά χαρακτηριστικά του επόμενου Peugeot 308 (video)

ΝΕΑ

Η Peugeot παρουσίασε τη νέα γενιά του μικρομεσαίου hatchback της, και εμείς σας παρουσιάζουμε τις… βασικές πτυχές του χαρακτήρα του.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγα 24ώρα, η Peugeot απομάκρυνε την κουκούλα από το ολοκαίνουριο 308, το οποίο θα έρθει στη χώρα μας τον προσεχή Νοέμβριο.

Η τρίτη γενιά του μικρομεσαίου hatchback διακρίνεται για την ιδιαίτερα σύγχρονη εμφάνισή, το κομψό και ευρύχωρο εσωτερικό, αλλά και τη μεγάλη γκάμα κινητήρων. Ας δούμε, λοιπόν, τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου Peugeot 308.

Advertisement
Advertisement

Σχεδίαση

Το μικρομεσαίο hatchback ενσαρκώνει τη σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της γαλλικής εταιρείας, αντλώντας στοιχεία από όλα τα μοντέλα της υφιστάμενης γκάμας της. Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει μια επιβλητική μάσκα με ενσωματωμένο το νέο λογότυπο της εταιρείας. Η μάσκα πλαισιώνεται από LED κεντρικούς προβολείς με τα γνώριμα πλέον κάθετα φώτα (δόντι λιονταριού), ενώ στο πίσω μέρος όλα θυμίζουν… 208.

Αεροδυναμική

Advertisement

Κατά τον σχεδιασμό του μοντέλου, οι Γάλλοι έδωσαν έμφαση στην αεροδυναμική χαρίζοντας στο hatchback συντελεστή οπισθέλκουσας 0,28. Αυτός επιτεύχθηκε μέσω της βελτιστοποίησης πολλών στοιχείων – μεταξύ των οποίων- των προφυλακτήρων, του πίσω διαχύτη, των κολωνών στις θύρες και των ανεμοθραυστών. Παράλληλα, μειώθηκε το ύψος κατά 20 mm, την ίδια ώρα που το μήκος αυξήθηκε στα 4,36 μ. (+11 cm).

Advertisement

Χώροι

Πέρα από τα παραπάνω, το νέο Peugeot 308 έχει και μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 55 mm (2, 675 μ.), γεγονός που ενισχύει την άνεση των επιβατών.  Αναφορικά με το πορτ-παγκάζ, αυτό έχει χωρητικότητα 412 λτ., ενώ με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων εκτοξεύεται στα 1.323 λτ.

Ψηφιακός κόσμος

Advertisement

Στο κέντρο του μοντέρνου ταμπλό του 308 δεσπόζει μια οθόνη αφής 10” για το νέο σύστημα infotainment i-Connect Advanced, ενώ ίδιας διαμέτρου είναι και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων. Ο τελευταίος στην έκδοση GT θα είναι τρισδιάστατος.

Κινητήρες

Η γκάμα απαρτίζεται από έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα PureTech των 1.200 κυβικών σε εκδόσεις των 110 και 130 ίππων, καθώς και από έναν diesel BlueHdi των 1.500 κυβικών με 130 ίππους.

Παράλληλα, θα διατίθεται σε δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις, τις Hybrid 180 και 225 ε-ΕΑΤ-8. Σε αυτές ο τετρακύλινδρος βενζίνης των 1.600 κ.εκ. συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 81 kW. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 180 και 225 ίππους αντίστοιχα. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρία χωρητικότητας 12,4 kWh παρέχοντας αυτονομία έως και 60 χλμ.,

Χωρίς έκδοση GTi

Προς απογοήτευση πολλών το νέο μικρομεσαίο hatchback δεν θα διατεθεί σε έκδοση GTi, λόγω των αυστηρών ορίων ρύπων που έχει θέση η ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:
Διέρρευσε το νέο Peugeot 308
Η Stellantis ακύρωσε την «απόβαση» της Peugeot στις ΗΠΑ
Επίσημο: Το νέο λογότυπο της Peugeot (εικόνες)