Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το νέο λογότυπο της Peugeot (εικόνες)

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Το νέο λογότυπο της Peugeot (εικόνες)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το νέο λογότυπο της Peugeot (εικόνες)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η γαλλική εταιρεία παρουσίασε το νέο έμβλημα της, το οποίο διακρίνεται για τη μοντέρνα αισθητική του, τον μίνιμαλ χαρακτήρα του και καταδεικνύει τη “δίψα’ της μάρκας για ακόμη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία.

Advertisement
Advertisement

«Το λιοντάρι γρυλίζει πιο δυνατά». Σε αυτόν τον τίτλο συνοψίζει η Peugeot τη φιλοσοφία που ενσωματώνει το νέο έμβλημά της, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγη ώρα στο πλαίσιο μιας ψηφιακής παρουσίασης.

Το νέο, επίσημο λογότυπο της γαλλικής εταιρείας απεικονίζει την κεφαλή ενός λιονταριού στραμμένη προς τα αριστερά (σ.σ. όπως την αντικρίζουμε), ενώ περιβάλλεται από ένα τριγωνικό πλαίσιο που παραπέμπει σε ασπίδα.

Επιπροσθέτως, πάνω από το κεφάλι του λιονταριού, το οποίο, φυσικά, έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο, συναντάται η ονομασία “Peugeot” σε απλή γραμματοσειρά και με κεφαλαία γράμματα. Όπως είναι πασιφανές, το χρώμα που κυριαρχεί είναι το μαύρο, ενώ οι γραμμές που συνθέτουν την τελική εικόνα είναι άσπρες.

Advertisement
Advertisement

Εν γένει, το εν λόγω λογότυπο έχει πολλές ομοιότητες με εκείνο που σας παρουσίασε το NewsAuto πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ οι κύριες διαφοροποιήσεις αφορούν τη χαίτη του Λιονταριού, η οποία στο επίσημο «έμβλημα» φέρει πιο απλή μορφή, με πιο κοφτές και ευδιάκριτες γραμμές και μίνιμαλ χαρακτήρα.

Όπως, μάλιστα, αναφέρει η εταιρεία ο φιλοσοφικός πυρήνας της σχεδίασης του εμβλήματος ήταν να ενσαρκώσει τις διαχρονικές αξίες που διέπουν την Peugeot:  «Πρεστίζ», «αυτοπεποίθηση», «μακροζωία» και «καταγωγή».

Advertisement

Παράλληλα, η επιθετική όψη του λιονταριού καθρεφτίζει την αστείρευτη δίψα της μάρκας να επιταχύνει την παγκόσμια ανάπτυξή της, να εξάγει το γαλλικό στιλ και την πατροπαράδοτη φινέτσα. Ακόμη καταδεικνύει την premium στροφή της μάρκας, η οποία συντελείται κατά την τελευταία δεκαετία και επιτυγχάνεται μέσω του εξοπλισμού των μοντέλων της με σύγχρονο design, ποιοτικά υλικά και state of the art τεχνολογίες.

Σημειώνεται πως το νέο σήμα κατατεθέν της γαλλικής εταιρείας φιλοτεχνήθηκε από το PEUGEOT Design Lab και  θα κάνει πρεμιέρα στο νέο Peugeot 308 το οποίο θα λανσαριστεί το προσεχές διάστημα.

Advertisement

Οι απαρχές της Peugeot εντοπίζονται το 1850 και από τότε έχει παρουσιάσει 11 λογότυπα (συμπεριλαμβανομένου και του νεότευκτου).

«H Peugeot έχει βιώσει κάθε επαναστατική δραστηριότητα, βιομηχανική, τεχνολογική, πολιτική, κοινωνική, ψηφιακή και τώρα… περιβαλλοντική: Την ενεργειακή, δηλαδή, μετάβαση στην μηδενικών ρύπων κινητικότητα, η οποία αποτελεί τον στρατηγικό στόχο της», αναφέρει η Peugeot στο ΔΤ που συνοδεύει το νέο έμβλημά της.

Advertisement

Το έμβλημα της Peugeot θα κοσμεί κάθε πτυχή της εμπορικής της δραστηριότητα, άρα και όλη την προϊοντική γκάμα της. Η κεφαλή του λιονταριού, επίσης, θα συναντάται στις αντιπροσωπείες αλλά και στα ψηφιακά Μέσα, ενώ θα αξιοποιηθεί και για διαφημιστικούς και προωθητικούς σκοπούς.

Διαβάστε επίσης:
Συγκριτικό: Honda e VS MINI Cooper SE VS Peugeot e-208
Peugeot: Πρωτιά στα SUV & Ηλεκτρικά
Δοκιμή: Peugeot 3008 1.5 BlueHDi 130 PS