Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Διέρρευσε το νέο Peugeot 308

Ελλάδα 9:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διέρρευσε το νέο Peugeot 308

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Διέρρευσε το νέο Peugeot 308

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Peugeot 308 είδαν το φως της δημοσιότητας. Το μικρομεσαίο μοντέλο εναρμονίζεται με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία των Γάλλων, αλλά διαθέτει και νέα, μοναδικά στιλιστικά στοιχεία.

Advertisement
Advertisement

Λίγες μόλις ώρες πριν από την επίσημη αποκάλυψη του νέου, τρίτης γενιάς Peugeot 308, διέρρευσαν κάποιες φωτογραφίες που μας συστήνουν πρόωρα το μικρομεσαίο μοντέλο.  

Όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο 308 εναρμονίζεται πλήρως με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της γαλλικής φίρμας, ενώ συνιστά το πρώτο μοντέλο της που ενσωματώνει το νέο της λογότυπο. Το τελευταίο τοποθετείται στο κέντρο μιας επιβλητικής μάσκας, ίδιου μοτίβου με αυτήν που υπάρχει στο ανανεωμένο Peugeot 3008. Το μοντέλο βασίζεται σε μια αναβαθμισμένη μορφή της πλατφόρμας EMP2.


Advertisement
Advertisement

Την επιθετική όψη του νέου 308 ενισχύουν οι LED κεντρικοί προβολείς με τη γνώριμη, κάθετη φωτεινή υπογραφή που παραπέμπει σε «δόντι λονταριού». Επιπλέον δόσεις δυναμισμού προσδίδει ο προφυλακτήρας με τους δύο επιβλητικούς αεραγωγούς στις άκρες του.

Στο πίσω μέρος του νέου Peugeot 308, η έμπνευση από το 208 είναι πασιφανής, με τη μόνη διαφορά πως η μαύρη γυαλιστερή διακοσμητική φάσα είναι πιο λεπτή, χωρίς, ωστόσο, να λείπουν τα φώτα με τις 3 νυχιές. Όμορφη πινελιά, τέλος, αποτελούν και οι απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό συναντάμε την τελευταία έκδοση του ψηφιακού πίνακα οργάνων i-Cockpit, ενώ η οθόνη του συστήματος πολυμέσων μοιάζει να είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό και όχι αιωρούμενη, όπως στα υπόλοιπα μοντέλα της ανανεωμένης γκάμας.

Advertisement

Το νέο Peugeot 308 τέλος θα προσφέρεται πιθανότατα και σε Plug-in υβριδικές έκδοσεις 1.600 κυβικών που θα αντικαταστήσουν τα GT και GTi αντίστοιχα και θα αποδίδουν  230 και 300 ίππους. Φυσικά, δεν θα λείπουν και οι συμβατικοί κινητήρες βενζίνης των 1.200 και 1.600 κυβικών και ο diesel των 1.500 κυβικών, που θα έχουν και ήπια υβριδική υποβοήθηση.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Peugeot 308 αναμένονται εντός των επόμενων ωρών.

Διαβάστε επίσης:
Peugeot 208 Rally 4: Δυνατό ξεκίνημα για το 2020 (+video)
Συγκριτικό: Toyota Yaris 1.5 VS Peugeot 208 1.2
Συγκριτικό: Peugeot 208 GT Line VS MINI Cooper 5dr 1.5

Advertisement