Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Stellantis ακύρωσε την «απόβαση» της Peugeot στις ΗΠΑ

Ελλάδα 19:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Stellantis ακύρωσε την «απόβαση» της Peugeot στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Η Stellantis ακύρωσε την «απόβαση» της Peugeot στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Η Stellantis επιβεβαίωσε επίσημα ότι η Peugeot δεν θα επεκταθεί στην αγορά των ΗΠΑ και η προγραμματισμένη επιστροφή για τη γαλλική μάρκα ακυρώθηκε, μια και προτεραιότητα στην Αμερικάνικη αγορά έχει η Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

Ο Όμιλος επιβεβαίωσε την απόφαση αλλά έχουν τεθεί ερωτήματα σχετικά με το σχέδιο από τη συγχώνευση Stellantis που ολοκληρώθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Η επιβεβαίωση ακολουθείται από τον διορισμό του Larry Dominique στη θέση του Προέδρου της μάρκας Alfa Romeo για τη Βόρεια Αμερική. Ο Dominique είχε προηγουμένως αναλάβει τον προγραμματισμό της επιστροφής της Peugeot στην αγορά των ΗΠΑ αλλά τώρα, όπως φαίνεται, θα δοθεί έμφαση στο να κάνει την Alfa Romeo υπολογίσιμη δύναμη στην αγορά των ΗΠΑ. Το Group PSA, το οποίο συγχωνεύτηκε με την FCA για να σχηματίσει τον Όμιλο Stellantis, είχε προγραμματίσει να εισάγει την Peugeot στην αμερικανική αγορά. Με τη συγχώνευση όμως, η Stellantis έχει πλέον σταθερή παρουσία στην αγορά των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo αντιμετώπισε δυσκολίες σε επίπεδο πωλήσεων στην Αμερική, παρά το γεγονός ότι παράγει αυτοκίνητα όπως είναι η Giulia και η Stelvio. Η μάρκα παρουσίασε μέτρια ανάπτυξη το 2020, αν και οι πωλήσεις της αυξήθηκαν λίγο περισσότερο από ένα τοις εκατό, το έκαναν στο πλαίσιο μιας αγοράς που συρρικνώθηκε κατά 15%. Τα εγκαταλελειμμένα σχέδια της Peugeot φαίνεται επίσης να είναι καλά νέα για την Chrysler, που αρχικά η Stellantis θα την οδηγούσε σε «σβήσιμο». Μεταγενέστερες αναφορές όμως έδειξαν ότι ο όμιλος προτίθεται να κάνει το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα να επιστρέψει στην παλιά του δόξα.

Διαβάστε ακόμα:
Women’s World Car of the Year: Διάκριση για τα Peugeot 208 και 2008
Το 2022 το νέο μοντέλο της Jeep
Alfa Romeo: Οι γυναίκες που αγωνίστηκαν με τα αυτοκίνητά της