Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα σχέδια του Καναδά για μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα

Ελλάδα 7:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα σχέδια του Καναδά για μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα

ΝΕΑ

Τα σχέδια του Καναδά για μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα

ΝΕΑ

Όπως έγινε γνωστό, η καναδική κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για τα καινούργια αυτοκίνητα ως το 2035.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters όσο και το CBC News («Canadian Broadcasting Corporation News» η κυβέρνηση του Καναδά αναμένεται να ανακοινώσει ότι τα καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται στη χώρα έως το 2035 πρέπει να έχουν μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η αλλαγή θα γίνει σταδιακά. Όπως αναφέρεται «οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων μηδενικής εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 20% όλων των συνολικών το 2026, το 60% το 2030 και το 100% το 2035».

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται σημαίνει την πλήρη απαγόρευση για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης -τουλάχιστον αρχικά. Σύμφωνα με αναφορές, τα νέα αυτοκίνητα με σύστημα Plug-in Hybrid θα ενταχθούν στην κατηγορία οχημάτων μηδενικών εκπομπών, όπως ακριβώς τα ηλεκτρικά με μπαταρίες και αυτά με κυψέλες καυσίμου.

Κυβερνητική πηγή είπε στο CBC News, ότι τα νέα μέτρα «προορίζονται να διασφαλίσουν ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες παράγουν αρκετά οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων για να καλύψουν τη ζήτηση τα οποία να είναι οικονομικά προσιτά».

Advertisement

Τα νέα μέτρα που πρόκειται να λάβει ο Καναδάς για την προώθηση των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων με μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα εντάσσεται στο πρόγραμμα που ονομάζεται «Πρότυπο Διαθεσιμότητας Ηλεκτρικών Οχημάτων».

Σε αυτό προβλέπεται ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που θα διαθέτουν στην εγχώρια αγορά μοντέλα τους που πληρούν τη νόρμα προστασίας του περιβάλλοντος θα επωφελούνται από μέτρα τα οποία θα λάβει η καναδική κυβέρνηση και ευνοϊκούς όρους που θα ψηφιστούν σχετικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά: Πως μειώνεται η κατανάλωση στο κρύο
Πόσες χιλιάδες σημεία φόρτισης θα έχει η Ελλάδα έως το 2030;
Πως και στην Ουκρανία υπάρχουν τόσα ηλεκτρικά;