Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα σχέδια της Peugeot για το νέο 5008

Ελλάδα 15:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα σχέδια της Peugeot για το νέο 5008

ΝΕΑ

Τα σχέδια της Peugeot για το νέο 5008

ΝΕΑ

Η Peugeot προγραμματίζει την παρουσίαση του καινούργιου 5008 για την επόμενη χρονιά και έχει μεγαλύτερες προσδοκίες από αυτό.

Advertisement
Advertisement

Αν ένα μοντέλο εκπροσωπεί τυπικότερα την κατασκευαστική φιλοσοφία της Peugeot αυτό είναι το 5008 (φωτογραφίες). Ένα μεγάλο επταθέσιο crossover MPV με τη δυνατότητα να μεταφέρει με ευρυχωρία τους επιβάτες του και με μια ιδιότυπη μορφοποίηση του ταμπλό.

Η γαλλική εταιρεία εξελίσσει ήδη την επόμενη γενιά του μοντέλου η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί τον Αύγουστο του 2024, όπως έχει ανακοινωθεί. Αυτή θα είναι η τρίτη κατά σειρά, ως τώρα, και βασίζεται στην πλατφόρμα «STLA Medium».

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευάζεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, για πρώτη φορά. Την ανακοίνωση για τη δημιουργία της έκανε η Νάταλι Νάιτ, Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο 5008 θα έχει μπαταρίες οι οποίες θα παρέχουν αυτονομία έως 700 χλμ. (κατά «WLTP») και θα διατηρεί τη φιλοσοφία που το χαρακτηρίζει ως μοντέλο.

Θυμίζουμε ότι η Peugeot έχει θέσει ως στόχο να κατασκευάζει μόνο αμιγώς ηλεκτροκίνητα καινούργια μοντέλα ως το 2030.

Advertisement

Η Νάιτ ανακοίνωσε επίσης, ότι η γαλλική εταιρεία θα παρουσιάσει και το e-408, την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου 408, τον Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς.

Εκτός αυτών, αναφερόμενη στα σχέδια του Ομίλου Stellantis για το 2024, επιβεβαίωσε ότι η Fiat θα αρχίσουν επίσημα οι πωλήσεις τόσο το 600e όσο και του νέου Topolino, του ηλεκτροκίνητου τετράκυκλου για τη μικροκινητικότητα εντός πόλης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο δρόμο το καινούργιο Peugeot 5008
Διαθέσιμο στην Ελλάδα το Peugeot 3008 Hybrid (+τιμές)
Peugeot 208: Premium γαλλική γοητεία σε τιμή έκπληξη!