Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot 208: Premium γαλλική γοητεία σε τιμή έκπληξη!

Ελλάδα 16:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 208: Premium γαλλική γοητεία σε τιμή έκπληξη!

ΝΕΑ

Peugeot 208: Premium γαλλική γοητεία σε τιμή έκπληξη!

ΝΕΑ

To Peugeot 208 είναι η απόλυτη έκφραση της φινέτσας, της τεχνολογίας και της premium ποιότητας στην μικρή κατηγορία. Και τώρα είναι ακόμα πιο προσιτό.

Advertisement
Advertisement

Αν υπάρχει μία εταιρία που έχει συνδέσει το όνομά της με τις μεγαλύτερες στιγμές της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας στις μικρές κατηγορίες, αυτή δεν είναι άλλη από την Peugeot.

H γαλλική εταιρία έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα, τα οποία σημάδεψαν την εποχή τους, καταφέρνοντας πάντα με έναν μοναδικό τρόπο να συνδυάζει το στιλ με την ουσία, την τεχνολογία με την οδηγική απόλαυση.

Σε αυτό το πνεύμα, κινείται και η πιο πρόσφατη δημιουργία της, το 208. Ένα αυτοκίνητο που έδειξε από την πρώτη στιγμή τα χαρισματικά του στοιχεία, που έφερε έναν φρέσκο σχεδιαστικό αέρα στην κατηγορία, και κατέκτησε την πρώτη θέση των πωλήσεων ως το αδιαφιλονίκητο best seller σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement
Advertisement

Οι λόγοι που το κάνουν ξεχωριστό είναι πολλοί. Με πρώτο και πιο σημαντικό την μοναδική αισθητική του. Οι σχεδιαστές της εταιρίας κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα τολμηρό design γεμάτο αισθησιασμό, το οποίο ξεφεύγει από τα δεδομένα της κατηγορίας του, παραμένοντας κομψό και δυναμικό, χάρη στις πολλές και ιδιαίτερες λεπτομέρειές του, όπως για παράδειγμα τα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Σε αυτό το ελκυστικό αμάξωμα η Peugeot πρόσθεσε μία πινελιά premium ποιότητας, κάτι που γίνεται αντιληπτή στο σαλόνι, εκεί που η μοντέρνα σχεδίαση συνδυάζεται με προχωρημένα ψηφιακά μέσα και μία γενικότερη αίσθηση αυτοκινήτου ακριβότερης κατηγορίας.

Advertisement

Το απόλυτο highlight του 208 είναι ο καινοτόμος ψηφιακός πίνακας οργάνων i-Cocpit, με τα εντυπωσιακά 3D γραφικά και την πληθώρα δυνατοτήτων εξατομίκευσης. Παράλληλα το σύστημα πολυμέσων με την όμορφη οθόνη 10 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας προσφέρει δεκάδες δυνατότητες ελέγχου των συστημάτων του οχήματος, μέσα από όμορφα γραφικά και καλά τακτοποιημένα μενού.

Το Peugeot 208 έχει μία πληθωρική γκάμα εκδόσεων, που προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε αγοραστή. Υπάρχουν οι εκδόσεις εξοπλισμού Like, Active, Active Plus, Allure, Allure Plus και η κορυφαία GT. Σε όλες το επίπεδο εξοπλισμού είναι πλήρες, ενώ κλιμακώνεται προς τις πιο πάνω εκδόσεις με έξτρα στοιχεία πολυτέλειας που δύσκολα συναντά κανείς σε αυτοκίνητο αυτή της κατηγορίας.

Advertisement

Το Peugeot 208 ξεχωρίζει όχι μόνο για την εντυπωσιακή σχεδίαση και την προηγμένη τεχνολογία του, αλλά και για την σταθερή επιμονή της εταιρίας σχετικά με την ασφάλεια που προσφέρουν τα αυτοκίνητά της.

Το Peugeot Drive Assist αναβαθμίζει την οδηγική εμπειρία, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα ενισχυμένων ημιαυτόνομων δυνατοτήτων. Αυτό το καινοτόμο σύστημα παρακολουθεί την τοποθέτηση του οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνωρίζει τα σήματα κυκλοφορίας και διασφαλίζει τον έλεγχο της ταχύτητας με το cruise control, διατηρώντας παράλληλα μια ασφαλή απόσταση.

Advertisement

Yπάρχει επίσης ένα σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης σχεδιασμένο για την αποφυγή συγκρούσεων με οχήματα ή πεζούς, που λειτουργεί αποτελεσματικά σε ταχύτητες έως 85 km/h.

Η ενσωμάτωση ενός συστήματος προειδοποίησης τυφλού σημείου, το οποίο υποδεικνύεται μέσω ειδοποιήσεων στους εξωτερικούς καθρέφτες, ενισχύει περαιτέρω την ασφάλεια. Επιπλέον, η Peugeot προσφέρει Park Assist, απλοποιώντας τη διαδικασία στάθμευσης για τους οδηγούς.

Όσον αφορά τους κινητήρες, το 208 προσφέρει μια ποικίλη γκάμα κινητήρων, καλύπτοντας διάφορες προτιμήσεις. Η Peugeot παρέχει λύσεις βενζίνης, ντίζελ και ηλεκτροκίνησης. Οι εκδόσεις βενζίνης διαθέτουν τον νέο τρικύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων PureTech σε τρεις αποδόσεις ισχύος: 75 hp, 100 hp και 130 hp. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων 5 και 6 σχέσεων ή ένα αυτόματο κιβώτιο EAT8 8 σχέσεων.

Για όσους προτιμούν τους κινητήρες ντίζελ, η Peugeot προσφέρει τον αποδοτικό κινητήρα BlueHDi 1,5 λίτρων με απόδοση 100 ίππων, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η επιλογή για τους οικολογικά σκεπτόμενους είναι το αμιγώς ηλεκτρικό e-208, εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 260 Nm ροπής, ενώ η αυτονομία ξεπερνά τα 350 χιλιόμετρα.

Σε αυτό το εντυπωσιακό σχεδιαστικό και τεχνολογικό πακέτο πρώτης γραμμής, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα χαρακτηριστικό που ζει στο DNA της Peugeot: η κορυφαία οδική συμπεριφορά του 208.

Άνετο και ευχάριστο στην κίνηση της πόλης, ταξιδεύει με ασφάλεια και σιγουριά στον αυτοκινητόδρομο, έχοντας παράλληλα εκείνη την “σπίθα” της γαλλικής εταιρίας στο να δένει τον χειριστή με το αυτοκίνητο και να τον γεμίζει με την ευχαρίστηση της οδήγησης.

Μοναδική περίπτωση το 208 απέναντι σε όλο τον ανταγωνισμό, είναι ένα αυτοκίνητο που απολαμβάνεις όχι μόνο να ζεις και να κινείσαι μαζί του, αλλά και να το χαίρεσαι με τον τρόπο που κάνει κάθε διαδρομή μία αξέχαστη εμπειρία.

Όλο αυτό το πλήρες και άκρως εντυπωσιακό σύνολο έχει τώρα ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα. Τις άκρως ανταγωνιστικές τιμές που το προσφέρει η ελληνική αντιπροσωπεία.

Με την βασική αλλά πλούσια εξοπλισμένη έκδοση να ξεκινά από τις 19.500 ευρώ, το πανέμορφο και άκρως ελκυστικό γαλλικό supermini παραμένει η πιο ολοκληρωμένη επιλογή για όποιον αναζητά ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο που ξεχειλίζει από σχεδιαστική αυτοπεποίθηση και πλούσια τεχνολογία.

Μα πάνω από όλα εκείνη την premium αύρα που διατηρεί το 208 σε μία διαφορετική κλάση από όλο τον ανταγωνισμό της κατηγορίας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιά μοντέλα είναι πρώτα στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων;
Αυτό είναι το νέο Peugeot 208!
Peugeot 208: Για πάντα στην καρδιά μας