Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Peugeot κυριαρχούν και εκτός των αυτοκινήτων

Ελλάδα 23:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Peugeot κυριαρχούν και εκτός των αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Οι Peugeot κυριαρχούν και εκτός των αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Οι άνθρωποι πίσω από τη μεγάλη γαλλική εταιρία επεκτείνουν διαρκώς της επενδύσεις τους και εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Η οικογένεια Peugeot, διάσημοι δισεκατομμυριούχοι με βαθιά ριζωμένους δεσμούς με την αυτοκινητοβιομηχανία, επέκτεινε πρόσφατα τις επενδύσεις της πέρα από την παραγωγή οχημάτων, στους τομείς των τραπεζών, των ειδών πολυτελείας και της κυβερνοασφάλειας, σηματοδοτώντας μια σημαντική διαφοροποίηση του πλούτου της.

Η Peugeot Invest, μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία που ελέγχεται από τη γαλλική οικογένεια Peugeot και της οποίας ηγείται ο Robert Peugeot, έχει πραγματοποιήσει αρκετές στρατηγικές επενδύσεις. Ειδικότερα, κατέχει πλέον μερίδιο 5,1% στην τράπεζα Rothschild & Co., το οποίο επιτεύχθηκε μέσω μιας επιτυχημένης κίνησης εξαγοράς ιδιωτικών κεφαλαίων.

Εκτός από τα τραπεζικά τους συμφέροντα, η Peugeot Invest έχει εισέλθει στον τομέα της πολυτέλειας επενδύοντας στην Gruppo Florence, έναν ιταλικό όμιλο παραγωγής ειδών πολυτελείας.

Advertisement
Advertisement

Έχει επίσης αποκτήσει το πολυτελές Hotel California κοντά στα φημισμένα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού, με σχέδια ανακαίνισης και βελτίωσης. Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιό τους περιλαμβάνει πλέον την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Nomios και τη μηχανή νομικής αναζήτησης Doctrine.

Οι προσπάθειες διαφοροποίησης της Peugeot Invest καθοδηγούνται από την επιθυμία της να επεκταθεί πέρα από την κληρονομιά της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία χρονολογείται από το 1889. Αντιμετωπίζοντας ζημίες και εσωτερικές οικογενειακές διαιρέσεις, ξεκίνησαν τη διαφοροποίηση πριν από περίπου μια δεκαετία.

Η επένδυση στην Gruppo Florence σηματοδοτεί μια σημαντική κίνηση προς τα είδη πολυτελείας, κάνοντας άνοιγμα σε έναν τομέα που η οικογένεια δεν είχε προηγουμένως αξιοποιήσει. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Peugeot Invest, Bertrand Finet, αποτελεί ένα στρατηγικό βήμα.

Advertisement

Η εξαγορά του Hotel California θεωρείται ως ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, το οποίο είναι σε εξαιρετική θέση και αποκτήθηκε σε ελκυστική τιμή. Οι εγκαταστάσεις στο κεντρικό Παρίσι έχουν επιδείξει ανθεκτικότητα και υψηλά ποσοστά πληρότητας.

Advertisement

Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της Peugeot Invest δείχνουν ανάπτυξη, με την καθαρή αξία των περιουσιακών στοιχείων να αυξάνεται από 5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2022 σε 5,5 δισ. ευρώ. Η απόδοση των επενδύσεων ανήλθε σε 12,4%, λόγω των υψηλότερων μερισμάτων και των προσαρμογών στις συμμετοχές σε ακίνητα.

Οι επενδύσεις τους σε ακίνητα περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων χώρων γραφείων, ακινήτων λιανικής πώλησης και κατοικιών, που βρίσκονται κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία και τις ΗΠΑ.

Παρά τις προσπάθειες διαφοροποίησης, η οικογένεια Peugeot εξακολουθεί να εμπλέκεται ενεργά στην αυτοκινητοβιομηχανία, με αρκετά μέλη της οικογένειας να κατέχουν θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Peugeot Invest.

Advertisement

Περίπου τα μισά από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προέρχονται από την ένατη γενιά της οικογένειας, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια της οικογενειακής συμμετοχής.

Η Peugeot Invest κατέχει συμμετοχές σε περισσότερες από 60 εισηγμένες και μη εισηγμένες εταιρείες, παράλληλα με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει ιδιωτικά κεφάλαια και αμοιβαία κεφάλαια ακινήτων.

Η διαφοροποιημένη προσέγγισή τους, που επεκτείνεται σε διάφορους τομείς και αγορές, συμπεριλαμβανομένης μιας αυξανόμενης παρουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τους έχει επιτρέψει να αντέξουν με επιτυχία στις παγκόσμιες οικονομικές διακυμάνσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα γενιά δεν θέλει επιδόσεις αλλά video games
Τα πάντα για το νέο Peugeot E-3008
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες φτιάχνουν μόνο… αυτοκίνητα;