Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο δρόμο το καινούργιο Peugeot 5008

Ελλάδα 0:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο δρόμο το καινούργιο Peugeot 5008

ΝΕΑ

Στο δρόμο το καινούργιο Peugeot 5008

ΝΕΑ

Το 5008 είναι το κατεξοχήν οικογενειακό μοντέλο της Peugeot το οποίο έχει ιδιότυπη μορφή και επτά θέσεις, συνολικά. Στη γαλλική εταιρεία έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν την τρίτη γενιά του.

Advertisement
Advertisement

Όταν πρόκειται για κάποιο μοντέλο της Peugeot το μυαλό μας σπάνια πηγαίνει στο 5008. Ένα επταθέσιο SUV όχημα το οποίο προορίζεται για οικογένειες και για τον πάτερ-φαμίλια ο οποίος θέλει ένα ιδιότυπο καινούργιο αυτοκίνητο.

Η δεύτερη γενιά του παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2020, εμφανίστηκε η επανασχεδιασμένη έκδοσή του (φωτογραφίες).

Το 5008 έγινε πιο ελκυστικό σχεδιαστικά, απέκτησε την τότε καινούργια εκδοχή τού εσωτερικού «i-cockpit», πιο σύγχρονο ταμπλό και σύστημα πολυμέσων και άρχισε να διατίθεται με κινητήρα ήπιας υβριδικής διάταξης (48 Volt).

Advertisement
Advertisement

Πέραν της εμπορικής παρουσίας του στην αγορά, το 5008 έτυχε τιμής που συμβαίνει σπάνια. Στις 14 Ιουλίου 2017 ο τότε νεοεκλεγείς Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (Emmanuel Macron) μετακινήθηκε με ένα θωρακισμένο 5008, αντί άλλου αυτοκινήτου, για τους εορτασμούς της Ημέρας της Βαστίλης, της εθνικής γιορτής της χώρας. Μάλιστα, κράτησε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (φωτογραφία κάτω) για τις επίσημες μετακινήσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης θητείας του.

Advertisement

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, πλέον, οι άνθρωποι της Peugeot έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία εξέλιξης του καινούργιου 5008. Τα πρωτότυπα που εντοπίστηκαν στον δρόμο είναι έντονα καμουφλαρισμένα και δεν είναι εύκολο για κάποιον να διαπιστώσει λεπτομέρειες από το αμάξωμα.

Εντούτοις, διακρίνεται η γενικότερη διαμόρφωσή του στην οποία δεν φαίνεται να υπάρχει η κεκλιμένη γραμμή στο πίσω μέρος, όπως ισχύει στο παρόν μοντέλο.

Advertisement

Ακόμα δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για τους κινητήρες με τους οποίους θα εφοδιάζεται η νέα γενιά του 5008, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα από τα μέσα του 2024 και έπειτα. Πάντως, αναμένεται να διατίθεται τόσο στις υπάρχουσες βενζινοκίνητες όσο και στις πετρελαιοκίνητες εκδοχές του.

Τέλος, τα στελέχη τη Peugeot έχουν επιβεβαιώσει ότι το καινούργιο 5008 θα διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Αυτή θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα «STLA Medium» και οι μπαταρίες του θα έχουν ενεργειακή χωρητικότητα μεταξύ 87 kWh και 104 kWh.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτά είναι τα νέα Peugeot 3008 και 5008 Hybrid
Δοκιμή: Peugeot 408 Plug-in Hybrid 225 PS
Αυτή είναι η τιμή του νέου Peugeot Tweet 200

Advertisement