Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα προβλήματα της Xiaomi με το αυτοκίνητό της

Ελλάδα 22:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα προβλήματα της Xiaomi με το αυτοκίνητό της

ΝΕΑ

Τα προβλήματα της Xiaomi με το αυτοκίνητό της

ΝΕΑ

Η Xiaomi, ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικών συσκευών, αντιμετωπίζει προβλήματα με τη διαδικασία δημιουργίας του δικού της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η πρόθεση των ανώτατων στελεχών της Xiaomi να εμπλακούν στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι γνωστή. Η κινεζική εταιρεία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Apple, η οποία επίσης αναζητά συνεργασίες για να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτροκίνητο όχημα, έχει προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες.

Στις αρχές της χρονιάς, δημοσιεύματα στο Τύπο της Κίνας έκαναν λόγο πως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi θα παρουσιαζόταν εντός του Αυγούστου, του μήνα που διανύουμε ήδη, δηλαδή.

Advertisement
Advertisement

Όμως, αυτό μάλλον δεν θα γίνει έγκαιρα καθώς η εταιρεία δεν μπορεί να λάβει τις απαραίτητες άδειες και τις εγκρίσεις από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της χώρας για να συνεχίσει τη διαδικασία εξέλιξης του. Τα ανώτατα στελέχη της Xiaomi ελπίζουν ότι τελικά αυτό θα γίνει σύντομα.

H εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα ισοτιμία) και όποια καθυστέρηση στο πρόγραμμα θα σημαίνει αύξηση των εξόδων που αφορούν στο κόστος εξέλιξης του αυτοκινήτου.

Advertisement

Εκτός αυτού, η Xiaomi έχει έντονο συναγωνισμό από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που κατασκευάζουν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και έχουν επεκταθεί στην εγχώρια αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δε θα πιστέψετε πόσο θα κοστίζει το αυτοκίνητο της Xiaomi
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο και βαρύ τρέιλερ. Γίνεται;
Apple CarPlay: Αλλάζει τα πάντα στο αυτοκίνητο (+video)

Advertisement