Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η VW δεν βλέπει την Apple να φτιάχνει αυτοκίνητο;

Ελλάδα 21:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί η VW δεν βλέπει την Apple να φτιάχνει αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Γιατί η VW δεν βλέπει την Apple να φτιάχνει αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple κοντεύει να γίνει πλέον ένας αστικός μύθος. Και η VW έρχεται να υποστηρίξει ότι κάτι τέτοιο θα είναι τελικά.

Advertisement
Advertisement

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια έχουμε αναφερθεί στο πολυθρύλητο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple, το οποίο, όποτε και αν υπάρξει, θα είναι τόσο δραστικά μοντέρνο που θα αλλάξει την αυτοκινητοβιομηχανία όπως έγινε και με τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρίας (έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι “κολλημένοι” με τα gadgets της Apple).

Oι φήμες ότι η αμερικάνικη εταιρία ηλεκτρονικών προχωρά την εξέλιξη του αυτοκινήτου της συνεχίζουν να διαδίδονται. Όμως υπάρχουν και αρκετοί που αμφισβητούν την πραγματική πρόθεση της Apple να εμπλακεί στα πράγματα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Για παράδειγμα η VW, υποστηρίζει ότι η Apple είναι μάλλον απίθανο να παρουσιάσει ένα δικό της αυτοκίνητο, και μάλλον υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να κατασκευάσει ένα μεγάλο digital cockpit.

Advertisement
Advertisement

Aν όντως ο πρόεδρος της VW Herbert Diess έχει δίκιο, τότε η Apple δεν εργάζεται πάνω σε ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, αλλά περισσότερο σε ένα λογισμικό το οποίο θα κάνει τα υπάρχοντα προϊόντα της να συνεργάζονται πιο άμεσα με τα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Ο Diess, σε συνέδριο τεχνολογίας που παραβρέθηκε, υποστήριξε ότι η επένδυση σε ένα αυτοκίνητο θα ήταν “μία μεγάλη προσπάθεια για την Apple”, και έτσι αναγκαστικά η εταιρία θα εστιάσει κατά κύριο λόγο στην βελτίωση του λογισμικού που έχει σήμερα, όπως το Apple CarPlay.

Advertisement

Και πραγματικά, η Apple ανακοίνωσε το νέας γενιάς CarPlay, με την εταιρία να υποστηρίζει ότι θα υπάρξει μία εκ βάθρων ανανέωση στον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου λογισμικού.

Η νέα γενιά του Apple CarPlay θα έχει περισσότερες λειτουργίες, οι οποίες θα αφορούν και άλλα συστήματα του αυτοκινήτου όπως τον έλεγχο του κλιματιστικού, με το Siri να λειτουργεί και αυτό υποστηρικτικά σε όλες τις επιλογές.

Advertisement

Το νέο CarPlay θα είναι ικανό να τρέχει σε όλες τις οθόνες μέσα στο αυτοκίνητο, και έτσι θα μπορεί να προβάλλει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες ακόμα και στον πίνακα οργάνων. Η Apple υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τους κατασκευαστές για να φέρει το Apple CarPlay στη νέα του μορφή μέσα στο 2023 και τα πρώτα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν με αυτό να είναι τους πρώτους μήνες του 2024.

Όσο για το αυτοκίνητο, οι περισσότερες φήμες το σπρώχνουν ακόμα πιο μακριά από το 2025. Προς το παρόν, η Apple φέρεται να συζητά την παροχή υλικών με συγκεκριμένους προμηθευτές, έχοντας ως στόχο να βγάλει στην δημοσιότητα ένα πρωτότυπο κάποια στιγμή μέσα στο 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Apple CarPlay: Αλλάζει τα πάντα στο αυτοκίνητο (+video)
Φωνητικές εντολές για το αυτοκίνητο της Apple
Πόσο θα κοστίζει το αυτοκίνητο της Apple που έρχεται;