Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ολοκαίνουρια SUV της Mazda που έρχονται Ευρώπη

Ελλάδα 15:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ολοκαίνουρια SUV της Mazda που έρχονται Ευρώπη

ΝΕΑ

Τα ολοκαίνουρια SUV της Mazda που έρχονται Ευρώπη

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μεγάλη προϊοντική επίθεση, λανσάροντας κάποια ολοκαίνουρια SUV που θα έχουν και PHEV εκδόσεις, αποκλειστικά για την Ευρώπη – Πότε έρχονται.

Advertisement
Advertisement

Στη διεύρυνση της ευρωπαϊκής γκάμας της θα προχωρήσει η Mazda, αρχής γενομένης από το 2022, λανσάροντας μερικά ολοκαίνουρια SUV.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα λανσάρει τα CX-60 και CX-80 που «θα προσφέρουν στους Ευρωπαίους πελάτες ένα μεγαλύτερο φάσμα επιλογών στα SUV, με οικολογικό προφίλ και οδηγική απόλαυση που κληροδοτείται σε κάθε Mazda μοντέλο».

Τα CX-60 και CX-80 θα συνδράμουν στη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη επιχειρηματική ανάπτυξη του ιαπωνικού brand και θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του στρατηγικού προγράμματος εξέλιξης “Building Block”.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, πυρήνας τους θα είναι η τεχνολογία κινητήρων Skyactiv, την ίδια ώρα που θα υποβάλλονται σε ομαδοποιημένες μεθόδους σχεδιασμού και σε ευέλικτα συστήματα παραγωγής, επιτρέποντας στη Mazda να εξοικονομήσει πόρους.

Με δύο σειρές και τρεις σειρές καθισμάτων, αντίστοιχα, το CX-60 και CX-80 θα κινούνται από plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης, απαρτιζόμενο από 4κύλινδους σε σειρά βενζινοκινητήρες πλαισιωμένους από ηλεκτρομοτέρ.

Παράλληλα, θα προσφέρονται με τον νέας γενιάς 6κύλινδρο σε σειρά Skyactiv-X βενζίνης και τον diesel Skyactiv-D –  αμφότεροι συνδυαζόμενοι από 48βολτα ήπια υβριδικά συστήματα.

Advertisement

Επιπροσθέτως, από το πρώτο μισό του 2022, στην ατζέντα της μάρκας είναι μια νέα εκδοχή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της εταιρείας, MX-30. Όπως επισημαίνει η εταιρεία «θα ενσωματώνει πολλαπλές εξηλεκτρισμένες τεχνολογίες, χρησιμοποιώντας τον περιστροφικό κινητήρα της Mazda ως γεννήτρια.

Full του ηλεκτρισμού από τα μέσα της δεκαετίας

Advertisement

Γύρω στο 2025 η Mazda θα λανσάρει μια σειρά από ολοκαίνουρια προϊόντα, βασισμένα σε μια αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα. Αυτά τα μοντέλα θα της επιτρέψουν να επιτύχει στο στόχο για πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας έως το 2030.

Τέλος, στα σκαριά βρίσκονται και δύο νέα μοντέλα μεγάλων διαστάσεων –CX-70 και CX-90 – καθώς και το compact CX-50 που προορίζονται για τις ΗΠΑ και μερικές άλλες μη ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Zoom-zoom: H Mazda ετοιμάζει πισωκίνητο SUV!
Mazda και Bose: 30 χρόνια συνεργασίας (+video)
Mazda: Δοκιμάζει κινητήρα Wankel με υδρογόνο