Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Zoom-zoom: H Mazda ετοιμάζει πισωκίνητο SUV!

Ελλάδα 5:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Zoom-zoom: H Mazda ετοιμάζει πισωκίνητο SUV!

ΝΕΑ

Zoom-zoom: H Mazda ετοιμάζει πισωκίνητο SUV!

ΝΕΑ

Η Mazda επιμένει να κάνει τα πράγματα με τον δικό της τρόπο και μέσα σε όλα τα άλλα είναι έτοιμη να φέρει στην αγορά ένα πισωκίνητο SUV με εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Αν για κάτι δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την Μazda είναι για έλλειψη ιδεών και τόλμης. Η ιαπωνική εταιρία πολλές φορές στην ιστορία της ακολουθεί τον δικό της δρόμο, κατασκευάζοντας αυτοκίνητα που φέρνουν μπόλικη βιομηχανική “τρέλα” και κάνουν χαρούμενους τους οδηγούς σε όλο τον κόσμο.

Μία τέτοια “παράλογη” για τα σημερινά δεδομένα ιδέα φαίνεται ότι ετοιμάζεται για το 2022. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που μας έρχονται από την Αυστραλία, η Mazda σε ένα από τα επόμενα SUV της θα έχει μετάδοση της κίνησης μόνο στους πίσω τροχούς. Και για να ολοκληρωθεί η “συνταγή”, θα συνοδεύεται από έναν εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα, με ότι αυτό σημαίνει σε σπορ χαρακτηριστικά και μοναδικές ιδιότητες λειτουργίας.

Πρόσφατα η εταιρία παρουσίασε το ανανεωμένο CX-5 το οποίο σε αρκετές αγορές του κόσμου θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητο. Σε κάποιες άλλες θα υπάρχει και η δικίνητη έκδοση, με την μετάδοση -φυσιολογικά- στον εμπρός άξονα.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα μοντέλα όμως της επόμενης γενιάς θα έχει μία νέα πλατφόρμα με μετάδοση της κίνησης μόνο πίσω, σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου της Mazda στην Αυστραλία. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο ποιο θα είναι αυτό το μοντέλο, αν και οι περισσότεροι πιθανολογούν ότι θα είναι το εντελώς νέο CX-5, πιθανόν με την ονομασία CX-50.

Εκτός από την πισωκίνητη μετάδοση, οι φήμες θέλουν την Mazda να ενσωματώνει σ’ αυτό το μοντέλο και έναν κινητήρα εξι κυλίνδρων σε σειρά. Μία λογική επιλογή για πισωκίνητη διάταξη, με πολλές υποσχέσεις για σπορ χαρακτηριστικά.

Advertisement

Από ότι φαίνεται η Mazda παραμένει “άτακτη” και κόντρα στους καλούς τρόπους της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, κάτι που όπως είναι φυσικό αρέσει σε όλους τους… zoom-zoom οδηγούς αυτού του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda CX-5 (2022): Ανανεωμένο και πιο ραφιναρισμένο
Mazda: Όλο και πιο κοντά ο Wankel νέας γενιάς
Mazda: Ετοιμάζει νέα σπορ μοντέλα;

Advertisement