Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 298…

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 298…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 298…

ΝΕΑ

Ειδήσεις, νέα και… παραλειπόμενα από τον κλάδο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας που δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας! Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η ζέστη μας έχει «αναγκάσει» να σκεφτόμαστε θάλασσες, παραλίες και χαλάρωση που νομίζω ότι όλοι μας έχουμε ανάγκη.

Έχετε παρατηρήσει πως οι δρόμοι έχουν αρχίσει σιγά – σιγά να αδειάζουν, τα λιμάνια και τα εθνικά οδικά δίκτυα να έχουν κίνηση ενώ οι καλοκαιρινοί προορισμοί γεμίζουν με κόσμο. Δυστυχώς τα πάρτι και η πολυκοσμία έχουν οδηγήσει σε απαγορεύσεις και σκέψεις που αν δεν προσέξουμε δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα… lockdown. Προσοχή λοιπόν για να μπορέσουμε να φύγουμε όλοι (και δεν λέω οι περισσότεροι) και να περάσουμε όμορφα μετά από όλο αυτό που έχουμε περάσει.

Όσοι πάντως αποφασίσουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο ή πλοίο, καλό είναι να ενημερωθούν πρώτα και να μάθουν τι χαρτιά χρειάζονται για το ταξίδι τους προκειμένου να μην βρεθούν προ εκπλήξεως και χαλάσουν οι διακοπές τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πήγαν να πάρουν ένα από τα δύο μέσα και απλά δεν ταξίδεψαν!

Καλό είναι πού και… πού να πηγαίνουμε το αμάξι μας για service!

Advertisement
Advertisement

Πάει καλά η αγορά αλλά…

Στα της αγοράς του αυτοκινήτου, η κίνηση δείχνει πως πάει αρκετά καλά, ωστόσο υπάρχουν παράπονα τόσο από την πλευρά των πελατών όσο και των αντιπροσώπων και αφορά στην έλλειψη οχημάτων και παραδόσεων! Η ζήτηση είναι μεγάλη αλλά οι παραγωγές των εργοστασίων περιορισμένες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά θέματα, όχι μόνο για την αγορά της Ελλάδας αλλά σε όλο του κόσμου.

Όσοι θέλετε να στέλνετε ειδήσεις, νέα. κ.ά. μπορείτε να το κάνετε (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») στο e-mail: saribal@otenet.gr

Advertisement

 

Καλή ανάγνωση!

Οσοι φύγετε για διακοπες να το ευχαριστηθείτε και να ξεχάσετε για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας (φωτό από την Μήλο – Άγιος Κωνσταντίνος)


Advertisement

 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και όχι αυτός που θέλουν οι άλλοι.


Advertisement

Με επίσημη ενημέρωση η εισαγωγική εταιρεία της Suzuki επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της στήλης «Τα Νέα Της Πιάτσας Νο295» κάνοντας γνωστό πως ο Ιάκωβος Αλμασίδης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διευθυντή After Sales Auto Suzuki και κλάδου Moto Suzuki.


Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό οδηγών δεν βάζει με τίποτα μυαλό καθώς όπως διαπιστώνουμε καθημερινά συνεχίζουν να κινούνται στη ΛΕΑ χωρίς να ενδιαφέρονται για το ποια τελικά είναι η χρήση της…


Μετά από δύο χρόνια… απραξίας και λόγω Covid-19, το πρώτο event για το αυτοκίνητο θα φιλοξενηθεί στον προαύλιο χώρο του Golden Hall στην Αθήνα. Οι φίλοι του αυτοκινήτου αλλά και της  ηλεκτροκίνησης θα μπορούν να δουν από κοντά και να πάρουν πληροφορίες για τα νέα μοντέλα το διάστημα 23 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου.


Στις 15 Ιουλίου 1941 η Willys-Overland Co. υπέγραψε σύμβαση με το Υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α. για την παραγωγή του πρώτου στρατιωτικού οχήματος Jeep. Μετά από 80 χρόνια η πασίγνωστη σε όλον τον κόσμο Jeep το γιορτάζει και συνεχίζει ακάθεκτη να προσφέρει τα προϊόντα της στους φίλους της περιπέτειας.


 

Πολύ δυναμικά έχει μπει στην ηλεκτροκίνηση η Peugeot γεγονός που αποτυπώνεται στα νούμερα των πωλήσεων αλλά και στο γεγονός ότι μέχρι τέλος του έτους το 70% της γκάμας των μοντέλων θα είναι διαθέσιμο ως ηλεκτρικά.


Την περασμένη εβδομάδα αναφερθήκαμε στα ηλεκτρικά μοντέλα της Renault και άμεσα το γραφείο Τύπου της εισαγωγικής εταιρείας έδωσε την απάντηση για το πότε θα έρθουν στην Ελλάδα. Όπως μας ενημέρωσαν, αρχές του 2022 θα δούμε στη χώρα μας τα Renault Zoe και Dacia Spring.

Πότε και ποια ηλεκτρικά Renault και Dacia έρχονται στην Ελλάδα


 

Σε πολλές περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ ανά λίτρο, προκαλώντας ανησυχία στους καταναλωτές. H φωτογραφία είναι από τη Σέριφο.


Με ηλεκτρικά Van και συγκεκριμένα με το Peugeot Expert που πρώτοι στο Newsauto παρουσιάσαμε περιπολούν οι άνθρωποι της «Νέα Οδού» στο εθνικό οδικό δίκτυο.


 

Μετά το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του νέου Citroen Ami, το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που οδηγείται με δίπλωμα μοτοποδηλάτου από 16 ετών. Ωστόσο ήδη επί ελληνικού εδάφους έχουν έρθει μερικές δεκάδες αυτοκίνητα που ακόμα δεν γνωρίζουμε που θα εμφανιστούν…

Πόσο… παιχνίδι είναι το Citroen Ami; Το οδηγούμε στους δρόμους της Αθήνας (+video)


Η νέα ηλεκτρική Mustang Mach-E βρίσκεται ήδη στις αντιπροσωπείες της Ford σε όλη την Ελλάδα


Νέους ταχυφορτιστές τοποθετεί η Tesla, αυτή τη φορά στο ΣΕΑ Ψαθοπύργου και στο ρεύμα προς Αθήνα έχουν ήδη τοποθετηθεί 4 Superchargers.

Αποκάλυψη Newsauto: Επεκτείνεται το δίκτυο φορτιστών της Tesla


Στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη το ανανεωμένο VW Polo το οποίο θα δούμε πολύ σύντομα στις αντιπροσωπείες της γερμανικής μάρκας.


Σπάνια συναντούμε στο δρόμο ταξίSUV. Αυτή τη φορά ο φακός του Newsauto απαθανάτισε ένα όχημα ελευθέρου χρόνου – ταξί, της Mitsubishi.


Παρουσιάστηκε σήμερα ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο, το Irizar ie tram, το οποίο εισάγει στη χώρα μας ο όμιλος επιχειρήσεων Σαρακάκης. Το συγκεκριμένο βγήκε στους δρόμους της Αθήνας στο πλαίσιο δοκιμαστικής βόλτας συγκεντρώνοντας πάνω του τα βλέμματα.


 

Η Οδός Κεντρικής Ελλάδας (Κεντρική Οδός), ανακοίνωσε πως παρέδωσε σε πλήρη, αμφίπλευρη κυκλοφορία τα πρώτα 14,26χλμ.του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου κεντρικής Ελλάδας – Ε65. Το κομμάτι αυτό με προϋπολογισμό 130 εκ. ευρώ, ξεκινά από τη σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου κεντρικής Ελλάδας – Ε65 με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε, στον ομώνυμο ημικόμβο (στο 207o χλμ.) και φθάνει έως και τον ανισόπεδο κόμβο Καρπενησίου στην περιοχή Λιανοκλαδίου.


Πέντε χρόνια εγγύηση προσφέρει για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα η εταιρεία Stock Center, που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Θ. Βασιλάκη.


Απίστευτο αλλά αληθινό! Σε μπλόκα της τροχαίας σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, σχεδόν το 25% των οδηγών έφυγαν με… κλήση!

Παραβάτες 25 στους 100 οδηγούς οχημάτων!


Όχι ένα, ούτε δύο αλλά τρία βραβεία απέσπασε η Anytime της Interamerican στα βραβεία «Content Marketing Awards» σε συνεργασία με τη Socialab. Συγκεκριμένα, διακρίθηκε με Golden Award στην κατηγορία Best Content Marketing Program, Financial & Insurance Services and Products και με Silver Award στις κατηγορίες Best Use of Facebook for Content Marketing και Best Use of Content Marketing for Sales.


Αρκετά τα έργα που γίνονται σε δημόσιους δρόμους με σκοπό να αυξηθεί η ασφάλεια των οδηγών. Ήδη αρκετά σημεία της λεωφόρου Κηφισίας δέχονται την περιποίηση των ειδικών…


Με ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό πρωτότυπο όχημα και στο πλαίσιο του European Le Mans Series ο Έλληνας Ανδρέας Λασκαράτος κατάφερε να τερματίσει στην 8η θέση της κατηγορίας LMP3 σε 4ωρο αγώνα στην πίστα της Monza. Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο αγωνιστικό έτρεξε βαμμένο στα χρώματα του «Visit Greece».


Στα περίπτερα της Ελλάδας βρίσκεται το νέο τεύχος – υπερπαραγωγή του περιοδικού Moto που περιλαμβάνει Mega Test ON-Off 2021 – «Στις στέγες της Βοσνίας». Συνολικά 13 μοτοσικλέτες διασχίζουν την μισή Ελλάδα, την Αλβανία και το Μαυροβούνιο και περνώντας στην Βοσνία από τον πιο γραφικό σταθμό συνόρων, πατάν κατευθείαν χώμα φτάνοντας στο Σαράγεβο από κορυφογραμμές.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 8
4. www.tanea.gr 13
5. www.protothema.gr 16
7. www.tovima.gr 21
6. www.newsauto.gr 32
8. www.sport-fm.gr 35
9. www.car.gr 46
10. www.gazzetta.gr 55
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 32
2. www.autogreeknews.gr 81
3. www.gocar.gr 140
4. www.traction.gr 247
5. www.autotriti.gr 391
6. www.autoagora.gr 532
7. www.4troxoi.gr 968
8. www.drive.gr 1.188
9. www.caranddriver.gr 1.261
10. www.autoblog.gr 2.163
*TOP10 στην Ελλάδα
** Οι μετρήσεις έχουν αλλάξει για τους 6 πρώτους. Για τα άλλα 4 site το alexa δεν εμφάνισε νούμερα της περασμένης εβδομάδας
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 19/7/2021 (12:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 118.200
2. Trcoff: 43.200
3. Drive magazine: 22.000
4. Tractiongr: 18.000
5. Carotogr: 11.500
6. CarGuysGr: 7.570
7. Gocar: 4.870
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.680
9. 4Τροχοί: 3.480
10. Newsauto: 2.910
11. Ariadni Gerasimidou: 2.440
12. Auto Τρίτη: 1.500
13. Panos Seitanidis: 1.480
14. Επί Τροχών TV: 1.380
15. George Sargiannidis: 1.130
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 19/7/2021 (12:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 24.100
2. Moto & Bike TV 22.500
3. MOTOMAGGR 14.700
4. Bikeit.gr 2.720
5. Dimitris Diatsidis 1.720
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 19/7/2021 (12:00)