Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dacia Spring: Το πιο προσιτό ηλεκτρικό (video)

Ελλάδα 10:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Spring: Το πιο προσιτό ηλεκτρικό (video)

ΝΕΑ

Dacia Spring: Το πιο προσιτό ηλεκτρικό (video)

ΝΕΑ

Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Dacia αναμένεται στη χώρα μας όπου θα προσφέρεται σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή.

Advertisement
Advertisement

H πολιτική της Dacia είναι ξεκάθαρη: Προσφορά value for money μοντέλων που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των οδηγών χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες.

Το ευρωπαϊκό αυτοκινητικό κοινό έχει «αγκαλιάσει» τη ρουμανική μάρκα, κάτι που αποδεικνύει έμπρακτα η σταθερά μεγάλη εμπορική επιτυχία των Sandero και Duster, τα οποία φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων.

Πλέον η Dacia, όπως και όλος ο όμιλος Renault, επικεντρώνεται στη μετάβασή της στο καθεστώς της ηλεκτρικής κινητικότητας. Θα επηρεάσει ο εξηλεκτρισμός της εταιρείας, την τιμολογιακή της πολιτική;

Advertisement
Advertisement

Την απάντηση δίνει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας, το Spring, που έχει ήδη εκκινήσει την εμπορική του πορεία στη Γηραιά Ήπειρο , με τις τιμές του να φτάνουν γύρω στα 17.000 ευρώ. Tο mini crossover αναμένεται και στην Ελλάδα, με το εκτιμώμενο κόστος –μαζί με την κρατική επιδότηση- να είναι κάτω των 15.000 ευρώ.

Tο Dacia Spring «πατά» στην πλατφόρμα CMF-A, έχει μήκος 3,73 m, πλάτος 1.58 m., ενώ το ύψος του θα φτάνει το 1,51 m. Θα μπορεί να μεταφέρει με ευκολία έως και τέσσερις επιβάτες, ενώ η χωρητικότητα του πορτπαγκάζ θα φτάνει τα 300 λτ.

Advertisement

Θα κινείται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 45 PS και θα αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων 26,8 kWh που θα προσφέρει έως και 305 km αυτονομίας (κατά WLTP) –  κινούμενο αποκλειστικά εντός της πόλης.

Advertisement

Σε οικιακή πρίζα η μπαταρία θα φορτίζει πλήρως σε 14 ώρες, ενώ σε παροχή συνεχούς ρεύματος (DC) έντασης 30 kW, η φόρτιση από το 0 στο 80% δεν θα απαιτεί περισσότερο από μία ώρα. Σε wallbox ισχύος 7,4 kW ο χρόνος πλήρης φόρτισης θα αντιστοιχεί σε περίπου 5 ώρες.

Το Dacia Spring αναμένεται στην Ελλάδα το προσεχές φθινόπωρο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα τα νέα Dacia Sandero Streetway & Stepway (+τιμές)
Ποιος θα έλεγε “όχι” σε αυτό το Dacia Duster;
Στα σκαριά το ανανεωμένο Dacia Duster