Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτόνομα αυτοκίνητα: Έρχονται καμπίνες τύπου gaming room;

Ελλάδα 19:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτόνομα αυτοκίνητα: Έρχονται καμπίνες τύπου gaming room;

ΝΕΑ

Αυτόνομα αυτοκίνητα: Έρχονται καμπίνες τύπου gaming room;

ΝΕΑ

Το τμήμα σχεδιασμού της General Motors καταθέτει τη δική του πρόταση όσον αφορά τις καμπίνες των αυτόνομων αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένων των πιο σύγχρονων εξελίξεων στους τομείς της ρομποτικής, της ψηφιακής τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, τα αυτόνομα αυτοκίνητα δεν θα αργήσουν να γίνουν πραγματικότητα.

Για να περάσουμε, όμως, στο νέο καθεστώς της αυτοκίνησης, πρέπει να διαμορφωθεί ένα κανονιστικό πλαίσιο όπως και να θεσπιστούν κανόνες δεοντολογίας και προστασίας δεδομένων.

Οι όποιες νομικές εκκρεμότητες, ωστόσο, δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες ήδη επεξεργάζονται τα σχέδια τους για τα αυτόνομα αυτοκίνητα του μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Έντονη κινητικότητα επικρατεί και στις τάξεις της GM. Αναλυτικότερα, οι υπεύθυνοι σχεδιασμού της αμερικανικής εταιρείας δημοσίευσαν στη σελίδα “generalmotorsdesing” στο Instagram τη δική τους πρόταση όσον αφορά την καμπίνα των αυτόνομων οχημάτων, η οποία παραπέμπει σε gaming room (δωμάτιο για video games).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GM Design (@generalmotorsdesign)

Advertisement

Πρόκειται για ένα εσωτερικό χώρο απαλλαγμένο από τιμόνι αλλά και πεντάλ (γκαζιού, φρένου και συμπλέκτη), γεγονός που παρέχει άφθονο χώρο για την τοποθέτηση μιας μεγάλης κεντρικής οθόνης. Στην τελευταία θα απεικονίζονται όλες οι λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων, ενώ –εναλλακτικά- θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για video games, παρακολούθηση ταινιών κ.ο.κ.

Advertisement

Ακόμη, ανάμεσα στα δύο μπροστινά καθίσματα διακρίνεται μια υπερσύγχρονη, αιωρούμενη κεντρική κονσόλα, στη βάση της οποίας υπάρχουν δύο ποτηροθήκες. Παράλληλα, η βάση του ταμπλό, όπου είναι τοποθετημένη η κεντρική οθόνη, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένας χώρος αποθήκευσης πολλών μικροαντικειμένων.

Διαβάστε επίσης:
Συνεργασία Honda – General Motors
Την αγορά των «ιπτάμενων ταξί» ερευνά η General Motors
Generation E: Η νέα καμπάνια της General Motors (VIDEO)

 

Advertisement