Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 297…

Ελλάδα 7:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 297…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 297…

ΝΕΑ

Ειδήσεις, νέα και… παραλειπόμενα από τον κλάδο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας που δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και πολύ καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας. Βρισκόμαστε σχεδόν στη μέση του καλοκαιριού και αλήθεια ΔΕΝ έχουμε καταλάβει πότε πέρασαν οι μέρες αλλά και πότε πέρασαν οι εβδομάδες. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι καλοκαιρινές άδειες, οπότε όσοι φεύγουν για να ξεκουραστούν και να αλλάξουν παραστάσεις καλό θα είναι να ξεχάσουν τα προβλήματα και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους.

Σε κάθε περίπτωση και όσοι αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, καλό είναι να πραγματοποιήσουν έναν τυπικό έλεγχο στο όχημά τους. Οι περισσότερες εταιρείες το κάνουν δωρεάν, οπότε και για να μην μας χαλάσουν οι διακοπές ας το έχουμε στα υπόψη για να μην ταλαιπωρηθούμε. Επιπλέον στις διακοπές ΜΗΝ ξεχάσετε να έχετε μαζί σας και τα δεύτερα κλειδιά του αυτοκινήτου (αλλά όχι στο ντουλαπάκι) γιατί καλού – κακού, αν τα χάσατε θα ξέρετε πως έχετε… backup! Σε αντίθετη περίπτωση θα ταλαιπωρηθείτε!

Φορτώνουμε και… φεύγουμε!

Advertisement
Advertisement

Προσοχή στην επιλογή του πρατηρίου

Αυτό που έχουμε παρατηρήσει τις τελευταίες ημέρες είναι η αύξηση στις τιμές των καυσίμων, κάτι που κάθε χρόνο συμβαίνει και ΠΑΝΤΑ λίγο πριν φύγουν οι περισσότεροι για διακοπές. Να σημειώσουμε πως είναι κάτι που το ξέρουμε, οπότε η επιλογή του πρατηρίου για φουλάρισμα μη γίνει μόνο με γνώμονα την τιμή αλλά την ποιότητα!

Δεν θα σας κουράσω άλλο, γιατί η ειδησεογραφία τρέχει και όπως θα δείτε και αυτήν την εβδομάδα έχει αρκετό… διάβασμα!

Όπου και να πάμε διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε από Newsauto!

Advertisement

Πού θα στείλετε τα νέα σας

Όσοι θέλετε να στέλνετε ειδήσεις, νέα, κ.ά. μπορείτε να το κάνετε (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») στο e-mail: saribal@otenet.gr

Το νέο Hypercar της Peugeot ονομάζεται 9X8 και θα εμφανιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής το 2022

Advertisement

 

Καλή ανάγνωση!

 


Advertisement

 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αυτός που ταξιδεύει μόνος του, μπορεί να ξεκινήσει σήμερα. Αλλά αυτός που ταξιδεύει με κάποιον άλλον πρέπει να περιμένει μέχρι να ετοιμαστεί κι ο άλλος και γι’ αυτό μπορεί να πάρει χρόνο προτού φύγουν.

 


Τις 1.028 μονάδες από το σύνολο των 58.452 καινούργιων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2021, ήταν αμιγώς ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα. Σε μερίδιο αγοράς άγγιξαν το 1,76% με την τάση να είναι συνεχώς αυξανόμενη. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το TOP10 της συγκεκριμένης κατηγορίας που κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Πωλήσεις Αμιγώς Ηλεκτρικών Μοντέλων*
1 Τesla Model 3 317
2 Peugeot e-208 103
3 Peugeot e-2008 80
4 VW ID.3 75
5 Fiat 500e 69
6 VW ID.4 43
7 Nissan LEAF 42
8 BMW i3 38
9 Smart Fortwo 30
10 Hyundai Kona 27
* TOP10
** Ιανουάριος – Ιούνιος 2021

Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα αγοράζουν οι Έλληνες;


 

Απίστευτο κι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Συντάκτης αυτοκινήτου πήρε τηλέφωνο στο Μέσο που εργάζεται και ζήτησε τον… εαυτό του!!!


 

Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) ο Δημήτρης Αγγελόπουλος αναλαμβάνει γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Ένας… καπετάνιος από τα υποβρύχια στο τιμόνι της ΕΛΒΟ!


Πολλά είναι τα ερωτηματικά σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Renault τα οποία κυκλοφορούν στην Ευρώπη αλλά δεν έρχονται στην Ελλάδα. Η γαλλική φίρμα είναι από τις πρώτες που «έριξαν» στην αγορά επιβατικά που κινούνται με ρεύμα αλλά προς το παρόν η εισαγωγική εταιρεία δεν τα φέρνει στη χώρα μας.


 

Πτώση της τάξης του 13,8% είχαν οι ταξινομήσεις των πετρελαιοκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα από 28,5% που ήταν τον Ιούνιο του 2020, το ποσοστό έπεσε στο 14,7%.


Τα βενζινοκίνητα επιβατικά αποτελούν την δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτων στην Ελλάδα για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων). Το μερίδιο αγοράς αγγίζει το 52,2% ενώ ακολουθούν τα υβριδικά με 21,2% και τα diesel με 18,7%.


 

Την τελευταία του εμφάνιση σε δημοσιογραφική παρουσίαση έκανε ο Αντώνης Στιχαβτάρης καθώς βγαίνει στη σύνταξη και παραδίδει τη σκυτάλη στον γιο του Άρη. Η τελευταία παρουσίαση που τον είδαμε ήταν σε αυτήν της Ford που παρουσίασε τη νέα ηλεκτρική Mustang Mach-E.


Ολοένα και περισσότερες γίνονται οι δημοσιογραφικές παρουσιάσεις καινούργιων αυτοκινήτων τόσο σε Ελλάδα όσο και σε εξωτερικό. Η κανονικότητα επιστρέφει και όπως ήταν αναμενόμενο ο κλάδος του αυτοκινήτου ακολουθεί…


 

Δημοσιογραφική εκδήλωση διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα η Mercedes Benz – Ισμαήλος και συγκεκριμένα στις νέες της εγκαταστάσεις στο Μαρούσι. Εκεί ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια με σκοπό να στηρίξει την περιοχή του Έβρου, όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Ο Παναγιώτης Ισμαήλος σε ηλικία μόλις 30 ετών και με δική του πρωτοβουλία φαίνεται πως δίνει το παράδειγμα για το πώς μπορεί ο κάθε επιχειρηματίας, αν το θέλει, να βοηθήσει ακριτικές περιοχές και να αλλάξει τα δεδομένα…


 

Πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στον μήνα που διανύουμε, αναμένεται να ξεκινήσει… σαφάρι η Τροχαία και να ρίξει πρόστιμα σε ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν πληρώσει ασφάλεια, τέλη και δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ το αυτοκίνητό τους.


Ακόμα ένα μοντέλο φέρνει στην Ελλάδα η Tesla και συγκεκριμένα το Model Y. Το εν λόγω θα είναι διαθέσιμο από 60.990 ευρώ και θα το δούμε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Το τετρακίνητο Model Y στην κορυφαία του έκδοση επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα ενώ αγγίζει σε τελική τα 241 χλμ./ώρα.


Συμβουλές λίγο πριν φύγουμε για τις καλοκαιρινές διακοπές έδωσε ζωντανά μέσα από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο Τάκης Τρακουσέλλης. Η συζήτηση έγινε γύρω από το service,τα ελαστικά, τα «μαϊμού» ανταλλακτικά, ενώ μαζί με τους παρουσιαστές της τηλεοπτικής εκπομπής σχολίασαν και το τραγικό δυστύχημα στη Νίκαια όπου ένα μικρό κοριτσάκι μόλις 7 ετών παρασύρθηκε από ένα μεγάλο φορτηγό.


Τη δυνατότητα να οδηγήσουν τα ηλεκτρικά μοντέλα του ανταγωνισμού είχαν οι επικεφαλής των τμημάτων δημοσίων σχέσεων των εισαγωγικών εταιρειών αυτοκινήτων, την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα και σε εκδήλωση του Auto Τρίτη έδωσαν ραντεβού στο ΟΑΚΑ και τα στελέχη που χειρίζονται την εικόνα της κάθε μάρκας στην Ελλάδα, πήραν γεύση από πολλά νέα μοντέλα. Από την εκδήλωση έλλειπαν οι διευθυντές του BMW Group Hellas Κωνσταντίνος Διαμαντής και της Alfa Romeo – Fiat, Ιάκωβος Κρομύδας.


 

Live παρουσιάσεις καινούργιων μοντέλων στο ραδιόφωνο πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό ο Πάρις Ποντίκας. Μέσα από τη συχνότητα τόσο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ όσο και του Πρώτου Προγράμματος δίνει μία άλλη διαφορετική προσέγγιση του αυτοκινήτου. Να σημειώσουμε πως και τα δύο ραδιόφωνα είναι τα μοναδικά που εκπέμπουν πανελλαδικά. Στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ τον ακούμε από Δευτέρα έως και Πέμπτη στις 9:30 και στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Κυριακή 15:00-16:00.


Την εβδομάδα που διανύουμε η Audi θα παρουσιάσει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Q4, κάτι που θα κάνει σε γκρουπ δημοσιογράφων λόγω των μέτρων που υπάρχουν εξαιτίας της πανδημίας.

 


Πολύ… ζουμερά και με ουσία είναι τα θέματα που γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανδρής. Δεν είναι απλά «copy – paste» αλλά αυτό που λέμε δημοσιογραφία.


Σε πολύ ποιοτικές και με ουσία παραγωγές video, η Jaguar – Land Rover Τζώρτζης απαντά σε ερωτήσεις και απορίες που έχουν οι πελάτες της μάρκας και το κάνει μέσα από το κανάλι της στο YouTube. Μία από αυτές είναι και η απορία που έχουμε πολλοί: «Ποια είναι διαδικασία του service στο αυτοκίνητο;».


 

Πιστή στην παράδοση που τη θέλει να φέρνει κορυφαίες και μοναδικές εκδόσεις στην Ελλάδα, η BMW Σπανός έφερε πριν από λίγες ημέρες τη νέα BMW M5 CS. Η συγκεκριμένη εφοδιάζεται με κινητήρα V8 χωρητικότητας 4,4 λίτρων ο οποίος αποδίδει 635 ίππους. Για να το γιορτάσει διοργάνωσε και εκδήλωση με φίλους της μάρκας…


 

Το BMW Group Hellas δίνει μεγάλο βάρος στα social media και μέσα από αυτά παρουσιάζει τα μοντέλα της χρησιμοποιώντας στελέχη και συνεργάτες της εταιρείας. Στο παρακάτω video θα δείτε τον Fleet Administrator του BΜW Group Hellas, Ιωάννη Γιαννάκη ο οποίος μιλά για το i3.

 


Και με τη βούλα πλέον το Ράλι Ακρόπολις θα βρίσκεται στο αγωνιστικό ημερολόγιο της FIA και το 2022. Η είδηση έγινε γνωστή και επίσημα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Συμβουλίου της FIA που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό την Πέμπτη 8 Ιουλίου.


Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 θα διεξαχθεί η τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές των πρωταθλημάτων, κυπέλλων και επάθλων των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου και καρτ των αγωνιστικών περιόδων 2019 και 2020.

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 8
4. www.tanea.gr 13
5. www.protothema.gr 16
7. www.tovima.gr 29
6. www.newsauto.gr 30
8. www.sport-fm.gr 37
9. www.car.gr 49
10. www.sport24.gr 52
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 30
2. www.autogreeknews.gr 91
3. www.gocar.gr 140
4. www.traction.gr 334
5. www.autotriti.gr 516
6. www.autoagora.gr 691
7. www.4troxoi.gr 968
8. www.drive.gr 1.188
9. www.caranddriver.gr 1.261
10. www.autoblog.gr 2.163
* TOP10 στην Ελλάδα
** Οι μετρήσεις έχουν αλλάξει για τους 6 πρώτους. Για τα άλλα 5 site το alexa δεν εμφάνισε νούμερα της περασμένης εβδομάδας
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 10/7/2021 (22:00)

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 117.900
2. Trcoff: 42.800
3. Drive magazine: 21.900
4. Tractiongr: 17.900
5. Carotogr: 11.500
6. CarGuysGr: 7.510
7. Gocar: 4.840
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.650
9. 4Τροχοί: 3.470
10. Newsauto: 2.900
11. Ariadni Gerasimidou: 2.600
12. Auto Τρίτη: 1.500
13. Panos Seitanidis: 1.480
14. Επί Τροχών TV: 1.380
15. George Sargiannidis: 1.160
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 10/7/2021 (22:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 24.000
2. Moto & Bike TV 22.400
3. MOTOMAGGR 14.600
4. Bikeit.gr 2.690
5. Dimitris Diatsidis 1.700
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 10/7/2021 (22:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα της πιάτσας, 296…
Τα νέα της πιάτσας, 295…
Τα νέα της πιάτσας, 294…