Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 295…

Ελλάδα 20:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 295…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 295…

ΝΕΑ

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις και δεν θα διαβάζεις πουθενά αλλού από το χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας με… υγεία! Πάει και ο Ιούνιος και όπως το καταλάβαμε όλοι, φεύγει με πολύ ψηλές θερμοκρασίες που μας έχει βάλει σε άλλο κλίμα και σε σκέψεις για το πότε θα έρθει η ώρα να φύγουμε διακοπές!

Η κατάσταση με την πανδημία δείχνει να πηγαίνει καλά, αν και με όσα ακούμε τις τελευταίες ημέρες περί μετάλλαξης έχουμε αρχίσει να προβληματιζόμαστε και πάλι. Μέχρι όμως να δούμε τι θα γίνει, ας… απολαύσουμε τις βόλτες χωρίς μάσκα (απίστευτο ακούγεται) και ας ονειρευτούμε τις καλοκαιρινές διακοπές και την… ξεκούραση που απαιτείται μετά από τόση ταλαιπωρία από όποια οπτική και να το κοιτάξει κανείς.

Φορτώνουμε και… φεύγουμε!

Πάμε καλά αλλά ανεβαίνουν οι τιμές…

Advertisement
Advertisement

Η αγορά δείχνει πως πάει και αυτή από το καλό στο καλύτερο, παρά τα προβλήματα με τις παραγωγές και τις ελλείψεις που υπάρχουν. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει ζήτηση οπότε θα έρθει και η ώρα που όλα θα σταθεροποιηθούν και όσα έχουμε περάσει θα τα θυμόμαστε ως μία ανάμνηση και θα γελάμε.

Αυτή η περίοδος πάντως είναι καλή για να κοιτάξετε για αυτοκίνητο γιατί δεν είναι πλέον… μυστικό πως σιγά – σιγά θα αρχίσουν να τσιμπάνε και οι τιμές προς τα πάνω. Μία έρευνα, μία μελέτη και 2-3 προσφορές θα σας βάλουν στο κλίμα της αλλαγής!

Η νέα εικόνα της Dacia μας αρέσει…

ΛΕΑ και πράξεις ανθρωπιάς

Advertisement

Πριν αρχίσετε το διάβασμα, να κάνουμε και την αναφορά μας στη ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) που τόσο πολύ έχουμε ασχοληθεί στο παρελθόν. Πραγματικά είναι εγκληματικό να κινείσαι σε αυτή και να εμποδίζεις τα οχήματα που πρέπει να περάσουν γιατί απλά βαριέσαι να περιμένεις. Το σίγουρο είναι πως η τροχαία έπραξε το αυτονόητο, έριξε κλήσεις και αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να συνεχίσει με το ίδιο πάθος μπας και κάποιοι βάλουν… μυαλό.

Επίσης θα ήθελα να κάνω μία ακόμα αναφορά σε μια πρόσφατη πράξη ανθρωπιάς που κάναμε μαζί με την Κατερίνα Ζαρίφη και την υποστήριξη της Anytime, όπου στηρίξαμε το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών. Μια πράξη που θα πιάσει τόπο και κυρίως για παιδιά που έχουν κινητικά προβλήματα και έρχεται να προστεθεί σε άλλες ενέργειες που έχουμε πραγματοποιήσει πρόσφατα, πάντα για καλό σκοπό! Πράξεις αληθινής ανθρωπιάς που μεταδίδουμε μέσα από το Newsauto, καθώς μας ενδιαφέρει να ζούμε σε μία κοινωνία με αρχές και όραμα

Advertisement

Όσοι θέλετε να στέλνετε ειδήσεις, νέα. κ.ά. μπορείτε να το κάνετε (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») στο e-mail: saribal@otenet.gr

 

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το να σκέφτεσαι χωρίς να ενεργείς είναι ονειροπόληση. Το να ενεργείς χωρίς να σκέφτεσαι, είναι εφιάλτης.


 

Εδώ και δύο χρόνια ξεκίνησε η διαδικασία συνένωσης των δύο Σωματείων που σχετίζονται με το αυτοκίνητο (ΕΣΑ και ΕΣΑΜ) . Πέρυσι σε τηλεδιάσκεψη η απόφαση πάρθηκε (δηλαδή να προχωρήσει η ένωση), ωστόσο δεν μπορούσε να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση με όλα τα μέλη λόγω της πανδημίας. Δυστυχώς όμως τώρα που όλα κυλούν ομαλά και έχουν αρχίσει και πάλι οι συναντήσεις και οι εκλογές Σωματείων, δεν βλέπουμε καμία κινητικότητα. Μήπως ήρθε η ώρα να θερμάνουμε και πάλι το θέμα για να καταφέρουμε μετά από χρόνια αλλά και τεράστια προσπάθεια να γίνουμε ένα Σωματείο;


 

Την περασμένη εβδομάδα ο ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) προχώρησε στην βράβευση δημοσιογράφων για ρεπορτάζ που έκαναν και ξεχώρισαν. Μεγάλη τιμή ήταν η παρουσία και βράβευσή μας σε αυτά τα βραβεία (για δεύτερη φορά) με το ρεπορτάζ που αφορούσε στην αποκάλυψη του πρώτου ελληνικού αυτοκινήτου και συγκεκριμένα το όχημα που κατασκεύασε ο Νίκος Θεολόγος το 1908.


 

Φραστική χυδαία επίθεση από άνθρωπο του χώρου των αυτοκινήτων δέχτηκε προ ημερών και συγκεκριμένα σε εκδήλωση για παρουσίαση αυτοκινήτου, ο Κώστας Νικολακόπουλος. Όπως μάθαμε κατέθεσε στην αστυνομία


 

Αποχώρησε ο διευθυντής after sales των εταιρειών Renault – Dacia Ιάκωβος Αλμασίδης οοποίος διατηρούσε αυτήν τη θέση τα τελευταία 8 χρόνια όπως και τη θέση του Επικεφαλής στην Kawasaki τα τελευταία δύο χρόνια. Τις επόμενες ημέρες αναλαμβάνει after sales στην εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Suzuki ενώ θα ηγείται και της εταιρείας Suzuki moto.


 

Πολύ μεγάλη άνοδο παρουσιάζει το Newsauto στη σχετική λίστα της κατάταξης ιστοσελίδων στην Ελλάδα σύμφωνα με την πλατφόρμα alexa.com της Amazon. Όπως θα δείτε και παρακάτω βρίσκεται στη θέση Νο28 (overall) αλλά και στη θέση Νο6 στη σχετική λίστα με ιστοσελίδες που έχουν στο περιεχόμενό τους και αυτοκίνητο. Πολύ μεγάλη υπόθεση για ένα αμιγώς αυτοκινητιστικό site να βρίσκεται πολύ πιο πάνω ακόμα και από πολιτικές ιστοσελίδες…


 

Σχεδόν στην ολοκλήρωση του και όσο πιο κοντά στην αρχική του μορφή, βρίσκεται το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο το οποίο κατασκεύασε ο Νίκος Θεολόγος το 1908. Όπως θα δείτε και από την σχετική αποκλειστική φωτογραφία, έχουν τοποθετηθεί ελαστικά, το… φανάρι της εποχής, κάθισμα αλλά και πολλά άλλα. Σύντομα θα μάθουμε περισσότερα για το τελικό αποτέλεσμα αλλά και το μέρος που ενδεχομένως θα βρίσκεται για να μπορεί ο κόσμος να το θαυμάσει από κοντά.


 

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου το Renault Group θα παρουσιάσει διαδικτυακά την στρατηγική του σχετικά με την ηλεκτροκίνηση. Την εκδήλωση θα μπορούν να παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι ενώ θα μπορούν να κάνουν τις ερωτήσεις τους σε στελέχη της γαλλικής φίρμας. Να σημειώσουμε πως το παρών θα δώσει και ο CEO του Renault Group, Luca de Meo.


Στη Γαλλία θα πραγματοποιηθεί 1-2 Ιουλίου η δημοσιογραφική πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Skoda Kodiaq.


Την Τρίτη 29 Ιουνίου στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η ελληνική δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Hyundai Bayon.


 

Στις 14-15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Audi, με την ονομασία Q4 e-tron.


 

Αποκάλυψη για το φετινό Ράλι Ακρόπολις καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα το πλήρες πρόγραμμα που περιλαμβάνει σούπερ ειδική διαδρομή στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα μπροστά στο Σύνταγμα. Η επίσημη συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων λόγω Covid-19…


 

Το νέο site για το Ράλι Ακρόπολις είναι ήδη στον αέρα και περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες και στοιχεία που αναζητά ο καθένας για τον Εθνικό αγώνα που φέτος προσμετρά στο αγωνιστικό ημερολόγιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι (WRC). Για να το επισκεφτείτε πατήστε ΕΔΩ.

 


Συνέντευξη Τύπου με θέμα την ηλεκτροκίνηση αλλά και δοκιμές σε EV οχήματα διοργανώνει την 1η Ιουλίου η ΔΕΗ


Με 26 Nissan Navara ενίσχυσε το στόχο των οχημάτων του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Τα συγκεκριμένα Pick-up θα εξυπηρετούν το επιχειρησιακό έργο των αεροπορικών βάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας.


 

Σχόλιο του Στράτη Χατζηπαναγιώτου (διευθυντή του περιοδικού 4 Τροχοί) στο Twitter για τα νέα site αυτοκινήτου…


 

Συνεχείς αναρτήσεις με μοντέλα της BMW που παίρνουν φωτιά διαβάζουμε τις τελευταίες εβδομάδες στο autotriti.gr.


 

Απίστευτη έξοδο είχε την περασμένη εβδομάδα με το αγωνιστικό του αυτοκίνητο ο οδηγός αγώνων Παναγιώτης Σολδάτος. Το Ford Fiesta με ισχύς άνω των 600 ίππων βγήκε της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό. Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας και η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη που ο οδηγός δεν κατάφερε να τρέξει στην ανάβαση Ριτσώνας.


 

Στις 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η παρουσίαση της νέας γενιάς του Fiat Ducato, που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι το επιθυμούν στο επίσημο κανάλι της Fiat Professional παρακάτω:


Στον διαδικτυακό αέρα βρίσκεται ήδη η νέα ιστοσελίδα της Honda που αφορά, στο αυτοκίνητο, τη μοτοσικλέτα και τις μηχανές θαλάσσης. Πρόκειται για το honda.gr, που ο καθένας μπορεί να πάρει όλες τις πληροφορίες που επιθυμεί για την ιαπωνική εταιρεία.


 

Την Κυριακή 4 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει μαζί με το Πρώτο Θέμα το νέο τεύχος του περιοδικού CAR. Στο εξώφυλλο δεσπόζει το νέο Audi Q4 e-tron.


 

Την Κυριακή 4 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει και το περιοδικό 4Τροχοί μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής. Στο εξώφυλλο συναντούμε το νέο Audi e-tron GT.


O Αντώνης Σταφυλοπάτης είναι ο καλεσμένος της εκπομπής «Πάνω από τα Όρια» που παρουσιάζουν οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ. Να σημειώσουμε πως οι εκπομπές αναρτούνται και στην σελίδα της εκπομπής στο Facebook.

 


 

Ένα νέο ταξίδι 12.500 χιλιομέτρων, αυτή τη φορά με ένα SYM HD30, ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Μητσάκης. Προορισμός του, το ακρωτήριο Nordkapp της Νορβηγίας. Ο Έλληνας αναβάτης θα διασχίσει με το SYM HD 300 τον εθνικό χώρο 14 κρατών (Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Φιλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία) ενώ η χρονική διάρκεια του “SYM 2 NORDKAPP” υπολογίζεται στις 25 ημέρες.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 7
4. www.tanea.gr 13
5. www.protothema.gr 15
6. www.newsauto.gr 28
7. www.newsit.gr 35
8. www.sport-fm.gr 36
9. www.gazzetta.gr 39
10. www.tovima.gr 40
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 28
2. www.autogreeknews.gr 95
3. www.gocar.gr 155
4. www.traction.gr 405
5. www.autotriti.gr 435
6. www.autoagora.gr 959
7. www.4troxoi.gr 968
8. www.drive.gr 1.188
9. www.caranddriver.gr 1.261
10. www.autoblog.gr 2.163
*TOP10 στην Ελλάδα

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 41
2. www.autoaggelies.7.394
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 28/6/2021 (17:00)


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 117.000
2. Trcoff: 42.300
3. Drive magazine: 21.900
4. Tractiongr: 17.700
5. Carotogr: 11.400
6. CarGuysGr: 7.380
7. Gocar: 4.800
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.590
9. 4Τροχοί: 3.450
10. Newsauto: 2.880
11. Ariadni Gerasimidou: 2.420
12. Auto Τρίτη: 1.480
13. Panos Seitanidis: 1.470
14. Επί Τροχών TV: 1.370
15. George Sargiannidis: 1.120
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 28/6/2021 (17:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 23.900
2. Moto & Bike TV 22.400
3. MOTOMAGGR 14.600
4. Bikeit.gr 2.640
5. Dimitris Diatsidis 1.680
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 28/6/2021 (17:00)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα της πιάτσας, 294…
Τα νέα της πιάτσας, 293…
Τα νέα της πιάτσας, 292…