Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το Tesla Model Y (+τιμές)

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα το Tesla Model Y (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το Tesla Model Y (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Οι ενδιαφερόμενοι για το μεσαίου μεγέθους SUV της Tesla, μπορούν να το παραγγείλουν μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμο για παραγγελία στη χώρα μας είναι το Model Y, με την Tesla να ανακοινώνει και τις τιμές του. Αυτές ξεκινούν από 60.990 ευρώ, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τους επόμενους μήνες του τρέχοντος έτους.

Το μεσαίο SUV της εταιρείας προσφέρεται σε δύο εκδόσεις: τη Long Range AWD και την Performance, οι οποίες ενσωματώνουν δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 75 kWh, με την κίνηση να φτάνει και στους τέσσερις τροχούς.

Στην πρώτη περίπτωση η ιπποδύναμη είναι 389 PS και η αυτονομία φτάνει τα 505 χλμ., όταν η έκδοση Performance παράγει 462 PS και μπορεί να διανύσει με μια φόρτιση 480 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Η επιτάχυνση της Performance στα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 3,7 δλ. (Long Range 5,1 δλ), και η τελική αγγίζει τα 241 χλμ./ώρα (Long Range 217 χλμ./ώρα).

Στο εσωτερικό, και συγκεκριμένα στο κέντρο του ταμπλό εδρεύει μια μεγάλη οθόνη αφής 15,0” για το σύστημα πολυμέσων, μέσω της οποίας ελέγχονται όλες οι λειτουργίες του Model Y. Παράλληλα, ο οδηγός μπορεί να «κατεβάσει» την εφαρμογή “Tesla Mobile” για εξ αποστάσεως έλεγχο του αυτοκινήτου (κλείδωμα/ξεκλείδωμα, προθέρμανση καμπίνας, εντοπισμός αυτοκινήτου, Speed Limit Mode κ.ο.κ.).

Advertisement

Σύμφωνα με την Tesla, το Model Y διακρίνεται για το χαμηλό κέντρο βάρους, την άκαμπτη δομή του αμαξώματος, την αεροδυναμική σχεδίαση, αλλά και υψηλή αποδοτικότητα της μπαταρίας.

Advertisement

Το μοντέλο είναι συμβατό με το δίκτυο ταχυφορτιστών (Supercharger) της Tesla, το οποίο απαρτίζεται από περισσότερους από 6.000 φορτιστές σε όλη την Ευρώπη

Οι τιμές του Tesla Model Y στην Ελλάδα

Tesla Model Y Long Range AWD– 60.990 ευρώ
Tesla Model Y Performance – 66.990 ευρώ

Advertisement

Διευκρινίζεται πως οι αρχικές παραδόσεις θα αφορούν την έκδοση Long Range AWD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla Model 3 vs BMW Σειράς 3: Ποιο συμφέρει σε βάθος χρόνου; (+video)
Η Panasonic πούλησε μετοχές της Tesla ύψους 3,61 δισ. δολ.
Φορτιστές της Tesla θα γίνουν προσβάσιμοι σε όλους