Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 294…

Ελλάδα 15:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 294…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 294…

ΝΕΑ

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις και δεν θα διαβάζεις πουθενά αλλού από το χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλό… καλοκαίρι να έχουμε! Οι ζέστες ξεκίνησαν (έρχονται και 40άρια!) για τα καλά και με την ευκαιρία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος οι παραλίες και οι καλοκαιρινοί προορισμοί γέμισαν και πάλι. Μία πρόβα τζενεράλε πριν αρχίσουν οι διακοπές που όπως διακρίνουμε δε θα έχουμε προβλήματα με τον Covid-19. Άλλωστε τα κρούσματα πέφτουν μέρα με την ημέρα, οι θάνατοι το ίδιο, οι εμβολιασμοί αυξάνουν σε αριθμό, οπότε η εικόνα είναι πολύ καλή και ελπίζουμε πως έχουμε αρχίσει να ξεπερνάμε τα προβλήματα.

Καιρός ήτανε θα έλεγε κανείς, άρα με το κλείσιμο των σχολείων, την ολοκλήρωση των Πανελληνίων εξετάσεων και πάντα με την καλή διάθεση πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά. Το έχουμε πει και στο παρελθόν πως όταν το ποτήρι έχει νερό μέχρι τη μέση, το βλέπουμε ΠΑΝΤΑ μισογεμάτο και όχι… μισοάδειο.

Το καλοκαίρι…ήρθε!

Υπομονή και θα αλλάξουν πολλά. Σύντομα!

Advertisement
Advertisement

Κάπως έτσι πρέπει να βλέπουν και όσοι ασχολούνται με τα αυτοκίνητα αλλά και τις μοτοσικλέτες στην Ελλάδα γιατί ο κλάδος έχει τα δικά του προβλήματα παρά τη ζήτηση που υπάρχει. Εξαιτίας της έλλειψης microchip, της μεγάλης ζήτησης κ.λπ. υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής με αποτέλεσμα να παραγγέλνεις αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα… τώρα, και να σου έρχεται μετά από μήνες! Υπομονή χρειάζεται, αλλά θα μου πείτε ποιος την έχει ιδίως όταν θέλει να αποκτήσει καινούργιο όχημα;

Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε να κοιτάμε μπροστά καθώς τα δεδομένα αλλάζουν, οπότε μένει να προσαρμοστούμε για να έχουμε ένα πολύ καλύτερο αύριο. Θετική σκέψη, κυνήγι της… τύχης και καλή διάθεση χρειάζονται. Κατά τα άλλα όπως κάθε Δευτέρα, έτσι και σήμερα είμαστε εδώ μαζί σας για να ενημερώσουμε για τα του… χώρου μας!

Η αγορά δείχνει πως πάει αρκετά καλά…

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Όσοι θέλετε να στέλνετε ειδήσεις, νέα. κ.ά. μπορείτε να το κάνετε (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») στο e-mail: saribal@otenet.gr

 

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Πρέπει να πιστεύουμε στην τύχη. Πώς αλλιώς θα εξηγήσουμε την επιτυχία αυτών που αντιπαθούμε;


 

Αλλάζει η εικόνα της Dacia με το λανσάρισμα του νέου της λογοτύπου αλλά και σήματος. Όπως Μπορείτε να δείτε από την εικόνα παρακάτω και τα δύο είναι σύγχρονα που ενσαρκώνουν, σύμφωνα με την εταιρεία, την απλότητα και την αξιοπιστία της.


Ο ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) θα βραβεύσει αυτή την εβδομάδα με Έπαινο το ρεπορτάζ μας σχετικά με την έρευνα και αποκάλυψη του πρώτου Ελληνικού Αυτοκινήτου (το 1908). Βράβευση του ΠΣΑΤ με ρεπορτάζ που έχει περιεχόμενο το αυτοκίνητο γίνεται για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού, κάτι που το 2014 είχαμε και πάλι αποσπάσει για έρευνα, σχετικά με το Ράλι Ακρόπολις.


Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα η τεράστια προσπάθεια καθαρισμού τριών παραλιών στο νησί της Ιθάκης από τον οργανισμό Healthy Seas που έχει έδρα στην Ολλανδία. Το όλο project στήριξε από την πλευρά της αυτοκινητοβιομηχανίας η Hyundai και το έργο αποδείχτηκε αξιοζήλευτο, κάτι που θα αναδείξουμε πολύ σύντομα κα σε σχετικό video.

Το Newsauto στη μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση της Ευρώπης στην Ιθάκη


Τα πρώτα Audi Q4 e-tron βρίσκονται στην Ελλάδα και μέσα στο καλοκαίρι θα τα δούμε να κυκλοφορούν στους δρόμους. Να σημειώσουμε πως πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικό SUV.


Το διάστημα 13 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθεί στον προαύλιο χώρο του Golden Hall, πρώτη έκθεση για ηλεκτρικά, plug in hybrid και γενικά οχήματα που μπαίνουν στο ρεύμα. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή το 65% των εταιρειών αυτοκινήτου.


Τέσσερις εβδομάδες βρέθηκαν στην Ελλάδα, μία BMW M3 και μία BMW M4 προκειμένου να καλύψουν μέρος δημοσιογραφικών αναγκών. Τα συγκεκριμένα που είχαν τσέχικες πινακίδες έφερε η εισαγωγική εταιρεία και ήρθαν από τη Γερμανία (όπου και επέστρεψαν).

 


Στο Τορίνο πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Jeep Wrangler 4xe, το οποίο… μπαίνει και στην πρίζα. Στην Ιταλία ταξίδεψαν για να το οδηγήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι.


Φουλ είναι η ενημέρωση που έχουμε από την εισαγωγική εταιρεία Nissan και γι’ αυτό… ευθύνεται ο επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων Γιάννης Μεθενίτης.


Μεταγραφές συντακτών αυτοκινήτου με μισθούς… οικονομικής κρίσης διαφημίζουν πως κάνουν στην πιάτσα επιχειρηματίες του Τύπου, απλά και μόνο για να δείχνουν πως έχουν κόσμο.


Το είχαμε γράψει πως κάτι… ετοιμάζεται και τελικά η νέα ιστοσελίδα για το αυτοκίνητο με την ονομασία motorone.gr βρίσκεται στον αέρα. Επικεφαλής είναι ο Βαγγέλης Κιούσης, αρχισυντάκτης ο Κώστας Μπιτσικώκος και υπεύθυνος δοκιμών ο Γιάννης Καλογερόπουλος. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα στηρίζεται από τα parapolitika.gr


Το χρονικό διάστημα 6-9 Ιουλίου η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Ford θα παρουσιάσει τη νέα ηλεκτρική Ford Mustang mach-e και συγκεκριμένα στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Την διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρεία του Άρη Στιβαχτάρη.


Δημοσιογραφική παρουσίαση ετοιμάζει προς τα μέσα Ιουλίου η Audi για να παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο και αμιγώς ηλεκτρικό Audi Q4.


Αισθητή έκανε την παρουσία της στη μαρίνα Ζέας η Renault Κυριακούδης Συγκεκριμένα το Σαββαροκύριακο 19-20 Ιουνίου ήταν εκεί με όλα τα best seller των Renault – Dacia, Renault Capture, Renault Clio, Dacia Duster και Dacia Sandero.


Ολοένα και περισσότεροι γίνονται οι φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα και μάλιστα σε διάφορες περιοχές της χώρας και φυσικά νησιά. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από τη Λευκάδα.


Ο Βαγγέλης Γκούμας μας έχει συνηθίσει σε πολύ μάχιμα ρεπορτάζ. Αυτή τη φορά τον είδαμε πίσω από το τιμόνι ενός… λεωφορείου! Φαίνεται πως… κάτι ετοιμάζει για το STAR Channel.


Συνάντηση στη Γερμανία μεταξύ του Δημήτρη Διατσίδη και της οικογένειας του Άκη Τεμπερίδη (theworldoffroad) που ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο!!!


Την Τετάρτη 30 Ιουνίου το Renault Group θα παρουσιάσει τη στρατηγική του σχετικά με την ηλεκτροκίνηση αλλά και την αξιοποίηση ριζοσπαστικών καινοτομιών. Την παρουσίαση που θα γίνει διαδικτυακά θα έχουν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν και ερωτήσεις στον Luca de Meo και την ομάδα του.


Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ινδία που πλήττεται από τον Covid-19 έκανε η Skoda Auto. Η δωρεά ήταν της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε αναγκαίο υγειονομικό υλικό.


Μαζί με τα ηλεκτρικά οχήματα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και διάφορες υπηρεσίες για την ηλεκτροκίνηση. Πρόσφατα η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, ανακοίνωσε και νέα προγράμματα MINETTA electrify για αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα.


Τριάντα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα έχει η Europ Assistance και το τονίζει στο επετειακό της λογότυπο.


Μετά από 16 μήνες τα μέλη του Skoda Club Πελοποννήσου πραγματοποίησαν την Κυριακή 20 Ιουνίου την πρώτη τους συνάντηση, στην… μετά-covid εποχή.


Δέκα Nissan Leaf προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης του στόλου της και έχοντας θέσει ως στόχο τη σταδιακή απομάκρυνση του συνόλου των υπηρεσιακών οχημάτων της που συμπλήρωσαν 15ετία.


Η οργάνωση My Grand Road σε συνεργασία με την Τροχαία Κορίνθου επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα (15 Ιουνίου) το εκπαιδευτήριο Homo Educandus Αγωγή όπου και υλοποίησαν στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής.


 

Στην είσοδο του Regency Casino Mont Parnes βρίσκεται ένα Nissan LEAF το οποίο θα κληρωθεί για τους επισκέπτες του την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.


Την Πέμπτη 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το Ράλι Ακρόπολις που επιστρέφει στην Ελλάδα και στο WRC τον Σεπτέμβριο.

Ράλι Ακρόπολις 2021: Ο αγώνας αποκτά σχήμα


Οι Κύπριοι Αλέξανδρος Τσουλόφτας και Στέλιος Ηλία με Volkswagen Polo R5 ήταν οι νικητές του πρώτου αγώνα (38ο Ford-Ντουλάκης Ράλι Φθιώτιδος) του 57ου πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι χώματος.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 9
4. www.protothema.gr 11
5. www.tanea.gr 14
6. www.newsit.gr 26
7. www.gazzetta.gr 30
8. www.newsauto.gr 31
9. www.iefimerida.gr 33
10. www.sport24.gr 45
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 31
2. www.autogreeknews.gr 110
3. www.gocar.gr 175
4. www.autotriti.gr 375
5. www.traction.gr 479
6. www.4troxoi.gr 612
7. www.drive.gr 754
8. www.autoagora.gr 892
9. www.caranddriver.gr 1.101
10. www.carzine.gr 1.328
*TOP10 στην Ελλάδα

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 31
2. www.ix.gr 9.323
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 21/6/2021 (16:00)

 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 116.500
2. Trcoff: 42.000
3. Drive magazine: 21.800
4. Tractiongr: 17.600
5. Carotogr: 11.400
6. CarGuysGr: 7.340
7. Gocar: 4.780
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.560
9. 4Τροχοί: 3.450
10. Newsauto: 2.880
11. Ariadni Gerasimidou: 2.410
12. Panos Seitanidis: 1.470
13. Auto Τρίτη: 1.480
14. Επί Τροχών TV: 1.370
15. George Sargiannidis: 1.100
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 21/6/2021 (16:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 23.800
2. Moto & Bike TV 22.300
3. MOTOMAGGR 14.500
4. Bikeit.gr 2.610
5. Dimitris Diatsidis 1.630
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 21/6/2021 (16:00)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα της πιάτσας, 293…
Τα νέα της πιάτσας, 292…
Τα νέα της πιάτσας, 291…