Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 296…

Ελλάδα 4:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 296…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 296…

ΝΕΑ

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις και δεν θα διαβάζεις πουθενά αλλού από το χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Και με τη… βούλα πλέον μπορούμε να πούμε πως μπήκαμε στο καλοκαίρι, όχι απαραίτητα ημερολογιακά αλλά ψυχολογικά! Η ζέστη, οι μάσκες, τα εμβόλια και η κούραση των τελευταίων ετών μας έχει βγάλει όλους έξω από τα σπίτια μας και οι περισσότεροι αναζητούμε τρόπους να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να αλλάξουμε παραστάσεις. Οι τουριστικοί προορισμοί έχουν αρχίσουν να γεμίζουν κόσμο και οι επαγγελματίες να επιστρέφουν στην κανονικότητα και στις… δουλειές του.

Όλο αυτό παρασύρει και την αγορά (με την καλή έννοια) που κινείται πλέον σε καλούς ρυθμούς, κάτι που άλλωστε φαίνεται και στις ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων. Το σίγουρο είναι πως οι διακοπές ξεκίνησαν, το μυαλό μας χαλάρωσε αλλά καλό θα είναι να προσέχουμε και λίγο γιατί ξεχνάμε και εύκολα! Με λίγα λόγια μην παρασυρόμαστε για να μην υπάρξει στο μέλλον άλλο lockdown που θα μας κλείσει και πάλι μέσα.

ΠΕΤΑΜΕ!!!!

Όχι άλλη ΛΕΑ

Advertisement
Advertisement

Πριν αρχίσετε να ενημερώνεστε για τα δρώμενα των 2 και 4 τροχών θα ήθελα να κάνω μία ακόμη αναφορά στη ΛΕΑ. Όπως παρατηρήσαμε οι περισσότεροι, μπορεί να μειώθηκε η κίνηση σε αυτήν αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν κάποιοι ΗΛΙΘΙΟΙ που κινούνται χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το θετικό θα έλεγα είναι πως η αστυνομία κάνει ελέγχους και περιπολίες (το είδαμε με τα μάτια μας), οπότε ας ελπίσουμε να βάλουμε μυαλό και να γίνουμε κάποτε, σωστοί οδηγοί…

Χωρίς δίπλωμα για 2 μήνες όσοι κινούνταν στη ΛΕΑ!

Advertisement

Κατά τα άλλα η αγορά πάει καλά, οι πωλήσεις αυξάνουν και ο Έλληνας έχει αρχίσει και πάλι να αγοράζει αυτοκίνητο, με το οποίος έχει συναισθηματικό δέσιμο!

Όσοι θέλετε να στέλνετε ειδήσεις, νέα. κ.ά. μπορείτε να το κάνετε (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») στο e-mail: saribal@otenet.gr

Advertisement

 

Καλή ανάγνωση!


Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Ένα αφεντικό προκαλεί φόβο, ένας ηγέτης εμπιστοσύνη. Ένα αφεντικό κατηγορεί, ένας ηγέτης καλύπτει τα λάθη. Ένα αφεντικό τα ξέρει όλα, ένας ηγέτης κάνει ερωτήσεις. Ένα αφεντικό κάνει τη δουλειά αγγαρεία, ένας ηγέτης διασκέδαση. Ένα αφεντικό νοιάζεται για τον εαυτό του, ο ηγέτης για την ομάδα.

 


Στις 58.452 μονάδες έκλεισε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο του 2021. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη σχετική (ανεπίσημη) λίστα των ταξινομήσεων ανά μάρκα.

Toyota 7.210
Peugeot 6.515
Hyundai 4.958
VW 4.355
Opel 3.897
Citroen 2.908
Suzuki 2.766
KIA 2.620
Mercedes 2.549
Nissan 2.407
BMW 2.403
Fiat 2.128
Ford 1.981
Audi 1.966
Renault 1.804
Skoda 1.793
Dacia 1.142
MINI 1.051
Volvo 983
SEAT 852
Jeep 727
Tesla 317
Land Rover 253
Mazda 215
Honda 168
Mitsubishi 133
Lexus 78
Jaguar 69
Porsche 58
Alfa Romeo 42
Smart 34
Cupra 29
Subaru 16
Abarth 14
Lamborghini 4
Maserati 3
Morgan 2
Bentley 1
Chevrolet 1


 

Μέχρι το 2024 αναμένεται να δούμε ραγδαίες εξελίξεις στον κλάδο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Όσοι έχουν οργανωθεί σωστά θα μπορέσουν να επιβιώσουν στο δύσκολο περιβάλλον που θα δημιουργηθεί και θα συνεχίσουν να παίζουν το ρόλο τους ακόμα πιο δυνατά και από ακόμα πιο ισχυρή θέση


 

Πρωταγωνιστής σε video της BMW που παίζει στο κανάλι της μάρκας στο YouTube είναι ο CEO & Managing Director του BΜW Croup Hellas, Andreas Sieben. Ο ίδιος ξεναγεί τους θεατές στη νέα αμιγώς ηλεκτρική iX3.


 

Από την 1η Ιουλίου ο Τριαντάφυλλος Θειακούλης έχει αναλάβει καθήκοντα διευθυντή After Sales στην εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Renault – Dacia (Teoren Motors Α.Ε.).


 

Μηνιαίες συνεχείς αυξήσεις παρατηρούμε στις τιμές των αυτοκινήτων και όπως λένε στελέχη της αγοράς για λόγους που ούτε οι ίδιοι μπορούν να δικαιολογήσουν. Το σίγουρο είναι πως οι τιμές στα μικρά αυτοκίνητα θα «τσιμπήσουν» αρκετά τα επόμενα 1-2 χρόνια.


 

Αρκετές ήταν οι παραβάσεις του ΚΟΚ τον περασμένο Ιούνιο εντός Αττικής. Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας οι οδηγοί που παραβίασαν τον ΚΟΚ ήταν 19.652!


Όχι απλά αξίζει αλλά πρέπει να το γράψουμε γι’ ακόμα μία φορά σχετικά με την περιβαλλοντική δράση της ολλανδικής οργάνωσης Healthy Seas που ήρθε στην Ελλάδα και καθάρισε 4 παραλίες στην Ιθάκη. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως έβγαλαν από θάλασσα και παραλίες 76 τόνους (!) απορρίμματα. Μία δράση που στήριξε η Hyundai και θα τολμούσαμε να πούμε πως είναι παράδειγμα προς μίμηση! Περιμένουμε και άλλες τέτοιες πράξεις από εταιρείες που πρωταγωνιστούν στον κλάδο του αυτοκινήτου και στηρίζουν με τον τρόπο τους…


Στο Metropolitan Expo θα πραγματοποιηθεί η έκθεση «Αυτοκίνηση 2021» και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 23 – 31 Οκτωβρίου.


 

Στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης μπαίνει πολύ δυνατά και η ΔΕΗ η οποία σε μία μεγαλειώδης παρουσίαση έκανε γνωστό ότι θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια. Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Metropolitan Expo παρουσιάστηκε ο φορτιστής που έχει τα λογότυπα της ΔΕΗ Blue (έτσι ονομάζεται η νέα εταιρεία), ενώ οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σχεδόν όλα τα ηλεκτρικά οχήματα που υπάρχουν στην αγορά…

ΔΕΗ Blue: ταχυφορτιστές άνω των 150 kW και ενέργεια από ΑΠΕ

 


Την πίστα Iaveris Park επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μαζί με τους συνεργάτες του.


 

Με επιστολή που έστειλε πριν από λίγες ημέρες στο ΔΣ του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ο δημοσιογράφος από την Θεσσαλονίκη Στέργιος Μανώλης έκανε γνωστή την πρόθεσή του να αποχωρήσει. Όπως μάθαμε, ο ίδιος συνταξιοδοτείται και θέλει να δώσει ευκαιρίες στις νέες γενιές και στους νέους δημοσιογράφους. Σε κάθε περίπτωση ο Στέργιος Μανώλης και με την κίνηση αυτή δείχνει το υψηλό επίπεδο που τον διακατέχει και τον σεβασμό που δείχνει στον κλάδο και τους συναδέρφους του.


 

Νομική υπόσταση απέκτησε πρόσφατα ο θεσμός «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα».


 

Αρχαιρεσίες (διαδικτυακά) πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 30 Ιουνίου στο ΔΣ του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα». Το νέο 7μελές ΔΣ έχει πλέον ως εξής:

Πρόεδρος: Νίκος Λουπάκης
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Κανουπάκης
Γενικός Γραμματέας: Σωτήρης Βουτσελάς
Ταμίας: Γιάννης – Μάριος Παπαδόπουλος
Μέλη: Νίκος Λιβανός, Παναγιώτης Ντάνος, Φώτης Ραΐσης


 

Όπως μαθαίνουμε, σε καταγγελίες σύμβασης με αντιπροσώπους προχωρά πολύ μεγάλο group αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει πως η συνεργασία θα συνεχιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια και μετά θα… δούμε ή καλύτερα θα δούμε ανασύνταξη και αναδιάρθρωση του δικτύου.


 

Το νησί της Χάλκης θα μετατραπεί σύντομα σε πρότυπο βιώσιμης μετακίνησης. Για το λόγο αυτό υπεγράφη Μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Χάλκης, τη ΔΕΗ, τον Όμιλο Συγγελίδη/Citroen, την AKUO ENERGY GREECE, την OMEXOM/Vinci Energies, τη Vodafone Ελλάδας και την ALD Automotive.

Επιβεβαίωση Newsauto: Η Citroen μετατρέπει την Χάλκη σε «πράσινο» νησί!


 

Την ερχόμενη Πέμπτη 8 Ιουλίου ο Chief Executive Officer της Stellantis Carlos Tavares, θα παρουσιάσει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού του Ομίλου για τα επόμενα χρόνια…


 

Συνέχισε τις πτήσειςπωλήσεων το περιοδικό CAR το οποίο κυκλοφόρησε την Κυριακή 4 Ιουλίου με το Πρώτο Θέμα.


 

Με ανάρτησή του στο Instagram ο Θάνος Παππάς αποχαιρέτησε την ομάδα του Drive…


 

Συνεχίζει δυναμικά και ως free press στη Βόρεια Ελλάδα το trcoff, την επιμέλεια του οποίου έχει ο Γιάννης Στέφου.


 

Από την Τρίτη 6 Ιουλίου η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Ford διοργανώνει εκδήλωση σχετικά με τη νέα αμιγώς ηλεκτρική Mustang mach-e. Ήδη την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε το νέο μοντέλο της μάρκας στο δίκτυο των αντιπροσώπων ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους.

Ford Mustang Mach-E: Τιμές και εξοπλισμός στην Ελλάδα

 


Την Πέμπτη 8 Ιουλίου θα διεξαχθεί εκδήλωση για τα 16 χρόνια λειτουργίας του Ινστιτούτο ΙΟΑΣ “Πάνος Μυλωνάς”


 

Ενδιαφέρον είχε η συζήτηση του προέδρου της Mercedes Benz Hellas Γιάννη Καλλίγερου (αριστερά στη φωτό) με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση όταν ο τελευταίος πήγε για δοκιμή με την αμιγώς ηλεκτρική Mercedes EQC. Να σημειώσουμε πως ο Γιώργος Στάσσης κινείται με ηλεκτρικό άλλης μάρκας.


 

Συνέντευξη Τύπου διοργανώνει την Πέμπτη 8 Ιουλίου η Mercedes – Ισμαήλος.


 

Με τον αγωνιστικό διευθυντή της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo συνομιλούν αυτήν την εβδομάδα στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» οι Στάθης Πετρόπουλος και Αντώνης Αργυρόπουλος. Μια συνέντευξη με πολλές αποκαλύψεις και για τον ελληνικό αγώνα, το Ράλι Ακρόπολις, αλλά και για την Hyundai και τα σχέδιά της για το μέλλον. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.


 

Η άνοδος και οι νίκες του Max Verstappen και της Red Bull στη φετινή Formula 1 έχει αυξήσει το ενδιαφέρον στις τάξεις των φιλάθλων σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα. Μόνο τυχαία δεν είναι τα αυξημένα τα νούμερα τηλεθέασης


 

Με το σλόγκαν #OloiOdigounYamaha η εισαγωγική εταιρεία των μοτοσικλετών Yamaha δημιούργησε μία νέα ταινία με πρωταγωνιστές προσωπικότητες από τον χώρο της τηλεόρασης, του θεάτρου και του αθλητισμού. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, πρωταγωνιστούν μαζί με μοντέλα της Yamaha οι, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Νίκος Πουρσανίδης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Γιώργος Λέντζας, Κώστας Φραγκολιάς, Γιώργος Μαυρίδης, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Νικόλας Πλυτάς και Γιώργος Κατσινόπουλος.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 2
2. www.lifo.gr 5
3. www.zougla.gr 7
4. www.tanea.gr 10
5. www.protothema.gr 17
6. www.newsauto.gr 26
7. www.tovima.gr 34
8. www.sport-fm.gr 35
9. www.sport24.gr 47
10. www.gazzetta.gr 57
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 26
2. www.autogreeknews.gr 83
3. www.gocar.gr 139
4. www.traction.gr 374
5. www.autotriti.gr 553
6. www.autoagora.gr 959
7. www.4troxoi.gr 968
8. www.drive.gr 1.188
9. www.caranddriver.gr 1.261
10. www.autoblog.gr 2.163
*TOP10 στην Ελλάδα
** Οι μετρήσεις έχουν αλλάξει για τους 5 πρώτους. Για τα άλλα 5 το alexa δεν εμφάνισε νούμερα και εμεινα της περασμένης εβδομάδας

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 53
2. www.autoaggelies.7.394
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 5/7/2021 (12:00)

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 117.400
2. Trcoff: 42.600
3. Drive magazine: 21.900
4. Tractiongr: 17.800
5. Carotogr: 11.500
6. CarGuysGr: 7.460
7. Gocar: 4.820
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 3.630
9. 4Τροχοί: 3.460
10. Newsauto: 2.890
11. Ariadni Gerasimidou: 2.420
12. Auto Τρίτη: 1.490
13. Panos Seitanidis: 1.480
14. Επί Τροχών TV: 1.380
15. George Sargiannidis: 1.120
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 5/7/2021 (12:00)

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ YOUTUBE
1. Moto in Action tv 24.000
2. Moto & Bike TV 22.400
3. MOTOMAGGR 14.600
4. Bikeit.gr 2.670
5. Dimitris Diatsidis 1.690
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 5/7/2021 (12:00)

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα της πιάτσας, 295…
Τα νέα της πιάτσας, 294…
Τα νέα της πιάτσας, 293…