Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα ηλεκτρικά Kia στη CES

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα ηλεκτρικά Kia στη CES

ΝΕΑ

Τα νέα ηλεκτρικά Kia στη CES

ΝΕΑ

Τα στελέχη της Kia επέλεξαν τη εφετινή Έκθεση Τεχνολογίας CES, στο Las Vegas, για να παρουσιάσουν τη νέα οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων της.

Advertisement
Advertisement

Η Kia εισέρχεται μα πιο δυναμικό τρόπο στην κατηγορία των επαγγελματικών μοντέλων και ιδίως των βαν. Στην Έκθεση Τεχνολογίας «CES» («Consumer Electronics Show») η οποία διεξάγεται στο Las Vegas παρουσίασε μια νέα πλατφόρμα για αμιγώς ηλεκτροκίνητα βαν και επαγγελματικά οχήματα.

Αυτή, ονομάζεται «Platform Beyond Vehicle» («PBV») και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία οχημάτων τα οποία θα προωθούν την έννοια της κινητικότητας με τις λύσεις που θα δίνει η πρακτική εφαρμογή της.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Kia, η πλατφόρμα έχει εξελιχθεί και μελετηθεί με τρόπο που να αποτελεί την «απάντηση σε κάθε ερώτηση» (sic) για τον επαγγελματία. Η νοτιοκορεατική εταιρεία παρουσίασε πέντε νέα πρωτότυπα τα οποία βασίζονται σε αυτή και τα οποία προορίζονται για να εξυπηρετούν τις μεταφορικές ανάγκες που έχουν πολλές κατηγορίες επαγγελματιών.

Advertisement
Advertisement

Τα τρία εξ αυτών ήταν διαφορετικές εκδοχές του πρωτότυπου PV5, το τέταρτο είναι αυτό που ονομάζει Concept PV1 και το πέμπτο το Concept PV7. Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής τους, η παραγωγή τους αναμένεται να ξεκινήσει εντός της επόμενης χρονιάς.

Χάρη στην καινούργια πλατφόρμα, τα επαγγελματικά μοντέλα θα μπορούν να ενσωματώσουν σύγχρονη τεχνολογία αλλά και να δεχτούν τις εξελίξεις αυτής που θα παρουσιαστεί στα επόμενά χρόνια.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, η πλατφόρμα PBV ξεφεύγει από το στενό πλαίσιο μιας αρθρωτής διάταξης και ηλεκτρομηχανικής βάσης για τη δημιουργία αυτοκινήτων. Ουσιαστικά, αποτελεί έναν «οδικό χάρτη» για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι της Kia θέλουν να μετασχηματίσουν τον τομέα των μεταφορών και της κινητικότητας (επαγγελματικής και ιδιωτικής) με τη χρήση τεχνολογικά προηγμένης πλατφόρμας και λογισμικού.

Advertisement

Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα πλατφόρμα θα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία οχημάτων αυτόνομης οδήγησης και για τη μεταφορά προϊόντων και αγαθών εν γένει, όπως και να δύνανται να συνεργάζονται και με ρομπότ τα οποία θα εκπληρούν τον ρόλο βοηθού του επαγγελματία ή θα αποτελούν μέρος των πόρων μιας εταιρείας. Φυσικά, αυτή η καινούργια πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί και από τη Hyundai.

Advertisement

Εκτός αυτών, η Kia παρουσίασε και τα πρωτότυπα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων (επιβατικών) EV3 και EV4 για τα οποία έχει ξεκινήσει η διαδικασία εξέλιξής τους. Αυτά, προφανώς, είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα και θα εμπλουτίσουν την γκάμα των αντίστοιχης τεχνολογίας μοντέλων που έχει δημιουργήσει ήδη η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Kia θα βάλει βαθιά το νυστέρι στο EV6
Οδηγούμε το Kia EV9 στην Γαλλία
Internet of Things στα μοντέλα του Όμιλου Hyundai