Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Internet of Things στα μοντέλα του Όμιλου Hyundai

Ελλάδα 11:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Internet of Things στα μοντέλα του Όμιλου Hyundai

ΝΕΑ

Internet of Things στα μοντέλα του Όμιλου Hyundai

ΝΕΑ

Οι Hyundai και Kia ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με τη Samsung Electronics με σκοπό την εφαρμογή τεχνολογίας για τη διασύνδεση των μοντέλων τους με τις έξυπνες συσκευές ενός σπιτιού.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Όμιλος Hyundai σκοπεύει να επωφεληθεί από την τεχνολογία που ονομάζεται «Internet of Things» («IoT») και να την ενσωματώσει στα μελλοντικά μοντέλα του.

Για τον λόγο αυτό ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τη Samsung Electronics για να χρησιμοποιήσει σε αυτά την τεχνολογία και τις εφαρμογές «SmartThings» που έχει αναπτύξει η τελευταία.

Η δυνατότητα διασυνδεσιμότητας που διαθέτουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα των δυο εταιρειών επιτρέπει στον οδηγό ή τους επιβάτες να είναι σε θέση να διαχειρίζονται τις λεγόμενες «έξυπνες» ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που ενδεχομένως υπάρχουν στο σπίτι τους.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στη συνεργασία των Hyundai και Kia με τη Samsung Electronics οι επιβαίνοντες στα αυτοκίνητά τους θα μπορούν να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν και να ελέγχουν τις συσκευές μέσω της εφαρμογής «Home Mode» που θα διαθέτουν τα μοντέλα του νοτιοκορεατικού Ομίλου.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά. η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορεί να εφαρμοστεί και σε οχήματα που έχουν ήδη αγοραστεί μέσω αναβάθμισης «Over The AIr» ή μέσω θύρας USB, όπου αυτή δεν είναι εφικτή.

Advertisement

Ο Χαϊεόνγκ Κουόν, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξέλιξης Συστημάτων Infotainment του Ομίλου, δήλωσε: «Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε τις υπηρεσίες μας “Car-to-Home” και “Home-to-Car ” πιο βολικές σε διάφορα πεδία.

»Σκοπεύουμε να επιταχύνουμε την εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας και να επιτρέψουμε να αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία το ταξίδι των πελατών μας σε όλο τον κόσμο».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο το που θα φτιάξει εργοστάσιο η Hyundai
Οδηγούμε το Kia EV9 στην Γαλλία
H Hyundai ανακοίνωσε καινούργια πλατφόρμα και νέα μοντέλα