Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα μυστικά της εμφάνισης του Audi A6 e-tron concept (video)

Ελλάδα 15:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα μυστικά της εμφάνισης του Audi A6 e-tron concept (video)

ΝΕΑ

Τα μυστικά της εμφάνισης του Audi A6 e-tron concept (video)

ΝΕΑ

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του πρωτότυπου ηλεκτρικού των 476 ίππων μέσα από τα μάτια του επικεφάλης εξωτερικού design της Audi.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες μέρες η Audi αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης αποκαλύπτοντας το Audi A6 e-tron concept, ένα ηλεκτρικό πολυτελές Sportback που αποτελεί τον προάγγελο της μελλοντικής γκάμας της εταιρίας.

Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα, Premium Platform Electric (PPE), που αναπτύσσεται από κοινού με την Porsche για να «φορεθεί» από ηλεκτροκίνητα μοντέλα και θα είναι διαθέσιμη από το 2022.

Το Audi A6 e-tron concept τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) οι οποίοι παράγουν συνδυαστικά 476 PS/800 Nm ροπής και προσφέρουν επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση σε 4,0 sec.

Advertisement
Advertisement

Πέρα από τις επιδόσεις, ένα από τα μεγάλα προσόντα του μοντέλου είναι και η αεροδυναμική, με τον σχετικό συντελεστή Cd να είναι μόλις 0,22. Πέρα από τις ατελείωτες δοκιμές στη σήραγγα, η βελτιστοποίηση της απόδοσης του πρωτότυπου Audi A6 e-tron στο συγκεκριμένο τομέα επιτεύχθηκε και μέσω της σχεδίασής του.

Πέρα, όμως, από τα αεροδυναμικά οφέλη, η Audi κατάφερε να εξελίξει ένα ιδιαίτερα κομψό και ταυτόχρονα δυναμικό όχημα. Το κουβάρι της σχεδιαστικής γλώσσας του Audi Q6 e-tron ξετυλίγει ο Επικεφαλής Εξωτερικού Design της Audi, Philipp Romers.

Advertisement

«Στην Audi έχουμε μια κρυστάλλινη φιλοσοφία αναφορικά με την εξωτερική σχεδίαση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τα πιο ελκυστικά και progressive αυτοκίνητα, κάτι το οποίο επιθυμούμε να επιτύχουμε και στον “ηλεκτρικό κόσμο”», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Advertisement

Ο Romers ψηλαφίζει τη σιλουέτα του μοντέλου, εστιάζοντας στα σχεδιαστικά του highlights. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στην έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω, τα «φουσκωμένα» πίσω φτερά, ενώ στη συνέχεια περνά στο μπροστινό μέρος και συγκεκριμένα στα «αιχμηρά» φωτιστικά σώματα.

Όπως επισημαίνει, οι κεντρικοί προβολείς ενσωματώνουν τρεις σειρές προηγμένων διόδων LED, οι οποίες παράγουν ισάριθμες διαφορετικές οπτικές υπογραφές για τα φώτα ημέρας, ανάλογα με τα «θέλω» του οδηγού.

Advertisement

Στιλ και… ασφάλεια προσφέρουν και οι LED προβολείς περιμετρικά του Audi A6 e-tron, που φωτίζουν το έδαφος και συνεισφέρουν στην αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και εξωτερικού κόσμου. Επί παραδείγματι, όταν ο πρώτος είναι έτοιμος να στρίψει, παράγονται κάποια τριγωνικά μοτίβα που ενημερώνουν πεζούς και ποδηλάτες.

Προηγμένη τεχνολογία φέρουν και τα πίσω φωτιστικά σώματα σε μορφή οριζόντιας διακεκομμένης λωρίδας και με τρία παραμετροποιήσιμα οπτικά μοτίβα.

O Philipp Romers μας συστήνει με την εμφάνιση του Audi A6 e-tron concept

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi Q2 1.5 TFSI 150 PS S tronic
Στην Ελλάδα τα νέα Audi S4 Avant & RS4 Avant (+τιμές)
Video: Το plug-in υβριδικό Audi A3 με 78 km ηλεκτρικής αυτονομίας