Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στον δρόμο η αντικαταστάτρια της Lamborghini Huracan (+video)

Ελλάδα 7:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στον δρόμο η αντικαταστάτρια της Lamborghini Huracan (+video)

ΝΕΑ

Στον δρόμο η αντικαταστάτρια της Lamborghini Huracan (+video)

ΝΕΑ

Η Lamborghini έχει ανακοινώσει το τέλος της Huracan και ήδη έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου που θα την αντικαταστήσει.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από δέκα χρόνια παρουσίας, η Huracan (φωτογραφίες) πρόκειται να περάσει στην ιστορία της Lamborghini και της Αυτοκινητοβιομηχανίας, εν γένει.

Οι άνθρωποι της εταιρείας ήδη κάνουν δοκιμές εξέλιξης στο καινούργιο supercar το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς ή στις αρχές του 2025.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά στοιχεία γι’ αυτό. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες από τη Lamborghini πληροφορίες το αμάξωμα του νέου μοντέλου της θα έχει σχεδιαστικές επιρροές από αυτό της Revuelto και πιθανότατα twin turbo V8 κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ο ατμοσφαιρικός V10 τον οποίο διαθέτει η Huracan στην οποία η μέγιστη ισχύς του φτάνει τους 639 ίππους/8.000 σ.α.λ., ενώ στη έκδοση Sterrato αποδίδει 610 ίππους/8.000 σ.α.λ.

Η επιλογή των ανθρώπων της εταιρείας με έδρα τη Sant’Agata για τον V8 κινητήρα -αντί να συνεχίσουν την τοποθέτηση του V12 και στο νέο μοντέλο τους- συναρτάται με την προσπάθειά τους να μειώσουν την εκπομπή των ρύπων και του διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ο χαρακτηριστικός ήχος που εκπέμπει ένα τέτοιας διάταξης μοτέρ και ένα από τα βασικά στοιχεία μιας Lamborghini. Αυτό αποδεικνύεται και από το σχετικό βίντεο το οποίο ανήρτησε στο κανάλι του στο «YouTube» ο χρήστης με την ονομασία «Acriore».

Advertisement

Αυτός βρέθηκε έξω από τις εγκαταστάσεις της Lamborghini και κατέγραψε με την κάμερά του την κίνηση των μοντέλων της στην περιοχή. Στα πλάνα, συμπεριλαμβάνονται και τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του νέου μοντέλου και σε κάποιες από τις διελεύσεις τους μπορούμε να ακούσουμε τον ήχο που κάνει ο κινητήρας του.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα που θα έχει το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει τη Huracan. Πάντως, με αυτό τα στελέχη της Lamborghini αναμένουν να συνεχιστεί η καλή εμπορική πορεία της η οποία είναι διαρκώς ανοδική τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
SUV κάνει κομμάτια Lamborghini Huracan (+video)
Ηλεκτρικά ή e-fuels για τη Lamborghini;
Η Lamborghini δοκιμάζει την Urus PHEV στο Nurburgring

Advertisement