Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στις αρχές Νοεμβρίου η παρουσίαση του νέου Toyota Aygo Χ

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στις αρχές Νοεμβρίου η παρουσίαση του νέου Toyota Aygo Χ

ΝΕΑ

Στις αρχές Νοεμβρίου η παρουσίαση του νέου Toyota Aygo Χ

ΝΕΑ

Με μυώδη εμφάνιση και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το νέο Aygo Χ απαρνείται τη συγγένεια με τους προγόνους του.

Advertisement
Advertisement

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την παρουσίαση του ολοκαίνουριο Toyota Aygo Χ, ενός μοντέλου που κόβει απότομα τους δεσμούς με τους προγόνους τους.

Αδιάψευστος μάρτυρας αποτελεί η πρωτότυπη εκδοχή του Aygo X Prologue που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο και αποκόμισε αποθεωτικά σχόλια για τον φρέσκο χαρακτήρα, τη μυώδη εμφάνιση και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Τα παραπάνω στοιχεία θα διαμορφώνουν το πορτραίτο και της έκδοσης παραγωγής που σύμφωνα με δημοσιεύματα θα αποκαλυφθεί σε περίπου ένα μήνα, στις αρχές του Νοεμβρίου δηλαδή. Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και μια teaser φωτογραφία.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι, όμως, αναμενόμενο, θα απουσιάζουν οι τολμηρές, φουτουριστικές στιλιστικές λεπτομέρειες, με το νέο Aygo να ακολουθεί μια πιο ήπια σχεδιαστική γλώσσα συγκριτικά με το X Prologue.

Διαβάστε επίσης: Η Toyota παίζει τα ρέστα της με τα νέα Yaris Cross και Aygo

Advertisement

Αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα άρτιο αποτέλεσμα, η Toyota υποβάλλει το μοντέλο σε δοκιμές στη Νότια Ευρώπη, όπου έχει συλληφθεί από φωτογράφους- κατασκόπους. Δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν τη διαμεσολάβηση πολλών εκατοστών μεταξύ του εδάφους και το του πατώματος του αμαξώματος, την ύπαρξη φουσκωμένων φτερών, αλλά και μιας υφασμάτινης οροφής.

Υπενθυμίζουμε ότι οι προηγούμενες γενιές του Aygo κατασκευάζονταν μαζί με τα Peugoet 108 και Citroen C1. Αυτό, ωστόσο, θα αλλάξει, καθώς η Stellantis αποφάσισε να μη δημιουργήσει διαδόχους για τα δύο τελευταία.

Advertisement

Επομένως το Aygo θα κατασκευάζεται μόνο του στο Kolin της Τσεχίας, βασιζόμενο σε μια ελαφρώς κοντύτερη εκδοχή της πλατφόρμας GA-B του Yaris.

Επίσημες πληροφορίες για την κινητήρια γκάμα δεν υπάρχουν, αλλά φαντάζει απίθανο να λανσαριστεί αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή. Το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρχουν βενζινοκίνητες εκδόσεις, και στην κορυφή της γκάμας να δεσπόζει μια πλήρως υβριδική.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτες εικόνες από τις δοκιμές του νέου Toyota Aygo
Αντεπίθεση με νέο Tundra από την Toyota
Έρχεται το ακόμα πιο σκληροπυρηνικό Toyota GR Yaris