Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το ακόμα πιο σκληροπυρηνικό Toyota GR Yaris

Ελλάδα 14:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το ακόμα πιο σκληροπυρηνικό Toyota GR Yaris

ΝΕΑ

Έρχεται το ακόμα πιο σκληροπυρηνικό Toyota GR Yaris

ΝΕΑ

Σε φουλ ρυθμούς δουλεύουν οι «μηχανές» της Toyota, ώστε να έχουν έτοιμο… στην ώρα του το ακόμα πιο ικανό αδερφάκι του GR Yaris.

Advertisement
Advertisement

Ήταν να μη γίνει η αρχή για την Toyota. Μετά το GR Yaris ο Ιάπωνας κατασκευαστής εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε μια πιο σκληροπυρηνική παραλλαγή του «καυτού» hatchback, που φέρεται πως θα σταδιοδρομήσει υπό την κωδική ονομασία GR Yaris S.

Το σύνθημα της εξαγρίωσης δίνεται μέσω επεμβάσεων στην εξωτερική εμφάνιση και συγκεκριμένα μέσω της προσθήκης πτερυγίων τύπου “Canards” στις άκρες του προφυλακτήρα, εισαγωγές αέρα πίσω από τους θόλους των μπροστινών τροχών και μαύρων πλαισίων μπροστά από τους πίσω.

Advertisement
Advertisement

Highlight του πίσω μέρος είναι η πελώρια αεροτομή, την ίδια ώρα που διατηρούνται οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Πληροφορίες για το εσωτερικό του αμαξώματος δεν υπάρχουν, αλλά είναι πιθανό να υπάρχουν κάποια στιλιστικά στοιχεία και πρόσθετος εξοπλισμός που θα είναι συνυφασμένος με τον ακόμα πιο αθλητικό χαρακτήρα του ιαπωνικού supermini.

Κάτω από το καπό αναμένεται να υπάρχει ο ίδιος 3κύλινδρος τούρμπο των 1.600 κ.εκ., υποβαλλόμενος, ωστόσο, σε επεμβάσεις που θα προσθέτουν επιπλέον δόσεις ισχύος, υπερβαίνοντας τα 261 PS και 360 Nm ροπής.

Την ανιούσα θα πάρουν επίσης και οι επιδόσεις, οι οποίες θα ξεπερνούν τις υφιστάμενες: 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ. και τελική ταχύτητα στα 230 χλμ./ώρα.

Advertisement

Με το σταγονόμετρο αναδύονται και οι πληροφορίες σχετικά με το λανσάρισμα. Δημοσιεύματα, όμως, αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να το δούμε στους δρόμους εντός του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Toyota Yaris Cross στο Βέλγιο
Toyota: Τι έφταιξε στο ατύχημα με το αυτόνομο λεωφορείο e-Palette;
Θα θέλατε μια τέτοια Toyota Corolla AE86;

 

 

Advertisement