Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Aygo X Prologue: Το μικρό που «τουμπάνιασε» (video)

Ελλάδα 11:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota Aygo X Prologue: Το μικρό που «τουμπάνιασε» (video)

ΝΕΑ

Toyota Aygo X Prologue: Το μικρό που «τουμπάνιασε» (video)

ΝΕΑ

Μυώδης εμφάνιση, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και compact διαστάσεις. Αυτό είναι το προφίλ του πρωτότυπου που προαναγγέλλει το νέο Aygo.

Advertisement
Advertisement

Το Aygo, το πιο προσιτό μοντέλο της Toyota, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2005 και από τότε έχει γνωρίσει μεγάλη δημοφιλία. Όπλα στη φαρέτρα του οι compact διαστάσεις, η ευελιξία εντός της αστικής ζούγκλας και η φρέσκια αύρα του. Η τελευταία ενισχύεται ακόμη περισσότερο στο νέο πρωτότυπο Aygo X Prologue, το οποίο αποτελεί τον προπομπό του νέου Aygo.

Οι σχεδιαστές είχαν μια ξεκάθαρη αποστολή: Να δημιουργήσουν κάτι τολμηρό και συναρπαστικό που θα σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Και φαίνεται πως τα κατάφεραν. Το Aygo X Prologue κάθεται σε επιβλητικούς ευμεγέθεις τροχούς, η απόσταση από το έδαφος είναι αρκετά αυξημένη, ενώ η εμφάνιση παραπέμπει σε έναν μυώδη αθλητή.

Advertisement
Advertisement

Στο μπροστινό μέρος και κατά μήκος της μάσκας δεσπόζει μια LED λωρίδα, οι άκρες της οποίας καταλήγουν στο καπό (σαν μπούμερανγκ). Οι θόλοι των τροχών είναι «τουμπανιασμένοι» και ειδικά πίσω προεξέχουν σημαντικά από το υπόλοιπο αμάξωμα. Οι θύρες έχουν κρυφές pop-up χειρολαβές, η διχρωμία επιτείνει την αίσθηση δυναμισμού του Aygo X Prologue, ενώ το πίσω μέρος ολοκληρώνει το τολμηρό λουκ.

Σημειώνεται πως οι επιπλέον δόσεις στεροειδών δεν παραγκωνίζουν τον αστικό χαρακτήρα που ανέκαθεν χαρακτήριζε το μοντέλο. Το μήκος είναι 3,7 μ., το μεταξόνιο 2,430 μ., ενώ το ύψος αγγίζει τα 1,4 μ.

Πληροφορίες για τα κινητήρια σύνολα και το εσωτερικό του μοντέλου παραγωγής αναμένονται τους επόμενους μήνες, κατά την επίσημη παρουσίαση. Το λανσάρισμα, τέλος, θα γίνει στις αρχές του 2022.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
GR Super Sport: Η Toyota θα επιλέξει τους ιδιοκτήτες
Η διαφήμιση του Toyota GR Yaris προκάλεσε αντιδράσεις (VIDEO)
Συγκριτικό: Hyundai i30 1.0T 48V Hybrid 7-DCT – Toyota Corolla Hybrid

Advertisement