Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Dacia βλέπουν το Duster όπως στην Porsche την 911

Ελλάδα 19:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Dacia βλέπουν το Duster όπως στην Porsche την 911

ΝΕΑ

Στην Dacia βλέπουν το Duster όπως στην Porsche την 911

ΝΕΑ

Ο νέος σχεδιαστής της Dacia, Miles Nurnberger, έρχεται από την Aston Martin και έχει μεγάλα σχέδια για την ρουμάνικη εταιρία.

Advertisement
Advertisement

Τον Ιούνιο του 2021, η Dacia ανακοίνωσε την πρόσληψη του Miles Nurnberger ως το νέο αρχισχεδιαστή της εταιρίας. Ο Nurnberger άφησε μία καριέρα 14 ετών στην Aston Martin έχοντας εμπλακεί στην σχεδίαση αυτοκινήτων όπως η DBX, η Valkyrie, η Victor και το V12 Speedster, μεταξύ πολλών άλλων.

Η μεταγραφή του στην Dacia είναι προφανώς γεγονός τεράστιας σημασίας για την ρουμάνικη εταιρία, αποτελώντας παράλληλα και μία μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο τον σχεδιαστή το να μετακινηθεί ανάμεσα δύο τόσο διαφορετικές εταιρίες.

Advertisement
Advertisement

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό Τop Gear δηλώνει ενθουσιασμένος από τα νέα του καθήκοντα, παρά το γεγονός ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αφήσει μία εταιρία όπως η Αston Martin μετά από 14 χρόνια καριέρας.

Ο ίδιος δηλώνει ότι το Duster υπήρξε το αυτοκίνητο που άλλαξε την αντίληψή του για την Dacia πολλά χρόνια πριν, και επισημαίνει ότι το Duster είναι ότι η 911 για την Porsche.

Στην συνέντευξή του υποστηρίζει ότι το να σχεδιάζεις για τις μάζες είναι απολαυστικό, καθώς βλέπεις τα αυτοκίνητά σου στους δρόμους, τα βλέπεις να τα χρησιμοποιούν και μάλλον έχεις και ένα από αυτά δικό σου. Αυτό ήταν κάτι που δεν γινόταν με την Aston Martin.

Advertisement

Όσο για τα σχέδιά του για το μέλλον, σκοπεύει να εντάξει περισσότερο την εικονική πραγματικότητα στην σχεδίαση των αυτοκινήτων της Dacia. Όσο για την εικόνα της μάρκας, στόχος του είναι να κρατήσει την σχεδιαστική απλότητα και την αίσθηση της καλής ποιότητας και ισχυρής κατασκευής.

Advertisement

Ένας ακόμα τομέας που θέλει να ενισχύσει στην Dacia είναι η αίσθηση της περιπέτειας σε όλα τα αυτοκίνητά της. Είναι βασικό στοιχείο της Dacia αυτή τη νέα εποχή, όμως το αίσθημα της “απόδρασης” πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Dacia Spring: Το πιο προσιτό ηλεκτρικό (video)
Δοκιμή: Dacia Duster 1.5 dCi 115 PS 4×4
Dacia Sandero Stepway: Το οικονομικό crossover με τις τεράστιες δυνατότητες

 

Advertisement