Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Stellantis: Τριπλάσιες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων έως το τέλος του 2021

Ελλάδα 16:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Stellantis: Τριπλάσιες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων έως το τέλος του 2021

ΝΕΑ

Stellantis: Τριπλάσιες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων έως το τέλος του 2021

ΝΕΑ

Μεγάλες βλέψεις από την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, η οποία ετοιμάζει και 11 νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Stellantis, η οποία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την ανάπτυξη λύσεων που θα της παρέχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Stellantis, John Elkann, ο όμιλος στοχεύει σε 400.000 πωλήσεις υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών έως το τέλος του 2021. Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο στόχο, δεδομένου ότι το επιδιωκόμενο νούμερο είναι σχεδόν τριπλάσιο από τις 139.000 μονάδες που πουλήθηκαν το 2020.

Advertisement
Advertisement

Το σχέδιο που αφορά την ηλεκτρική επέλαση της Stellantis αναλύεται σε επιστολή του Elkann με αποδέκτη την εταιρεία χαρτοφυλακίου Exor, στην οποία επίσης προεδρεύει.

Για να επιτύχει τον στόχο των 400.000 πωλήσεων, η Stellantis θα λανσάρει 11 νέα ηλεκτρικά μοντέλα, αναφέρει η επιστολή, χωρίς όμως να δίνονται λεπτομέρειες για τα ονόματα των οχημάτων και το ποιες μάρκες θα “μπουν” στο παιχνίδι. Επιπροσθέτως, έως το 2025 όλα τα μοντέλα που του ομίλου που θα αφορούν την Ευρώπη θα προσφέρονται και σε εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Η μετάβαση της Stellantis στην ηλεκτροκίνηση είναι μονόδρομος, εφόσον θέλει να αποφύγει τα πρόστιμα-μαμούθ που αφορούν τις εκπομπές ρύπων. Πρόσφατα, ο όμιλος FCA που αποτελεί μέλος της Stellantis, αγόρασε «πιστώσεις εκπομπών» ύψους 300 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντισταθμίσει τις εκπομπές των αυτοκινήτων του. Υπενθυμίζεται πως οι συνολικές δαπάνες της FCA σε ρυθμιστικές επενδύσεις θα ανέλθουν στα 1,8 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2021.

Advertisement

Η  Stellantis δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler Automobiles και του PSA Group, και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Peugeot: Πρωτιά στα SUV & Ηλεκτρικά
Οι τιμές των νέων Fiat Tipo και Tipo Cross
Επέκταση εργοστασιακής εγγύησης στα μοντέλα της Fiat Chrysler Automobiles

 

 

Advertisement