Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σπέσιαλ εκδόσεις του Toyota GR Yaris με την υπογραφή των πρωταθλητών

Ελλάδα 9:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σπέσιαλ εκδόσεις του Toyota GR Yaris με την υπογραφή των πρωταθλητών

ΝΕΑ

Σπέσιαλ εκδόσεις του Toyota GR Yaris με την υπογραφή των πρωταθλητών

ΝΕΑ

Δύο ειδικές εκδόσεις του Toyota GR Yaris, με την φροντίδα των Οζιέ και Ροβάνπερα θα βγουν στην αγορά για λίγους και πολύ φανατικούς τυχερούς.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota, απολαμβάνοντας τη δόξα των νικών της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2023, αποτίει φόρο τιμής στους θριαμβευτές οδηγούς της, Σεμπαστιάν Οζιέ και Κάλε Ροβάνπερα, με την κυκλοφορία των αποκλειστικών εκδόσεων Toyota GR Yaris Champions Editions.

Σχεδιασμένο ως δείγμα εκτίμησης από τον Πρόεδρο Akio Toyoda προς τους οδηγούς, τις ομάδες και τους οπαδούς, η έκδοση Ogier Edition διαθέτει εντυπωσιακό εξωτερικό “Matte Stealth Gray”, ενώ η έκδοση Rovanpera Edition παρουσιάζει μια τρίχρωμη βαφή εμπνευσμένη από το κράνος του πρωταθλητή.

Σε κάθε αυτοκίνητο οι λειτουργίες “Gravel” και “Track” που διαθέτει το στάνταρ GR Yaris έχουν αντικατασταθεί με ρυθμίσεις που έχουν επαναπρογραμματιστεί ώστε να αντικατοπτρίζουν τις προσωπικές προτιμήσεις του κάθε οδηγού για τον χειρισμό και την απόδοση. Επιπλέον, κάθε μία από τις ειδικές εκδόσεις διαθέτει διακριτικά νέα εξωτερικά και εσωτερικά στιλιστικά χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Και τα δύο αυτοκίνητα κινούνται από την τελευταία εξέλιξη του υπερτροφοδοτούμενου τρικύλινδρου κινητήρα 1,6 λίτρων του GR Yaris, ο οποίος αποδίδει 280 ίππους και 390 Nm ροπής και συνδυάζεται με έξυπνο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων (6iMT).

Το Ogier Edition GR Yaris διαθέτει δύο νέες λειτουργίες ελέγχου AWD: Morizo και Seb. Η λειτουργία Morizo έχει αναπτυχθεί από τον Morizo (Akio Toyoda) μέσα από τις εμπειρίες του στην οδήγηση ράλι.

Advertisement

Η λειτουργία Seb, που αναπτύχθηκε από τον Ogier, χρησιμοποιεί τα εμπρός και πίσω διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης Torsen και την τετρακίνηση για να κατανέμει τη ροπή στον πίσω άξονα.

Advertisement

Το αμάξωμα της Ogier Edition έχει ειδικό ματ φινίρισμα Stealth Grey και διαθέτει τη γαλλική εθνική σημαία (πατρίδα του Ogier) στη μάσκα του ψυγείου και στις ζάντες αλουμινίου 18x8J BBS. Στα μπροστινά φτερά προστίθενται αναμνηστικά αυτοκόλλητα WRC.

Οι λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν περιλαμβάνουν επίσης μια νέας σχεδίασης πίσω αεροτομή από ανθρακονήματα CFRP και μπλε βαμμένες δαγκάνες φρένων. Τα αυτοκόλλητα TOYOTA GAZOO Racing έχουν προστεθεί στην αριστερή και δεξιά πόρτα και ένα λογότυπο Ogier Edition στην πίσω πόρτα.

Advertisement

Στο εσωτερικό, υπάρχει αναμνηστική πλακέτα για τη νίκη στο WRC στην πλευρά του συνοδηγού στον πίνακα οργάνων και ραφές σε αντίθεση μπλε, γκρι και κόκκινου χρώματος (που τιμούν τα γαλλικά εθνικά χρώματα) στο τιμόνι. Γκρι ραφές χρησιμοποιούνται για τις ποδιές αλλαγής ταχυτήτων και χειρόφρενου και την ταπετσαρία των καθισμάτων.

Η έκδοση Rovanperä Edition διαθέτει ένα μοναδικό Donut Mode, που δημιουργήθηκε ειδικά για τον νεότερο πρωταθλητή του WRC, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ικανός στο drifting και στην εκτέλεση donuts.

Αυτή η έκδοση GR Yaris παρέχει επίσης τη λειτουργία Kalle Mode. Αυτή χρησιμοποιεί ένα πίσω διαφορικό σταθερής ταχύτητας εμπρός και πίσω διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης Torsen για παιχνίδια στις στροφές και στην γρήγορη σπορ οδήγηση.

Στα μπροστινά φτερά έχουν προστεθεί αυτοκόλλητα από τις νίκες του WRC και υπάρχουν αυτοκόλλητα TOYOTA GAZOO Racing στις πόρτες και στον πίσω προφυλακτήρα και ένα σήμα Rovanperä Edition στην πίσω πόρτα.

Εκτός από τις ζάντες BBS 18x8J, το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με μια πίσω αεροτομή μεταβλητής πτέρυγας CFRP, που μοιράζεται με το GRMN Yaris, και ειδικά γρανάζια στο πίσω διαφορικό.

Στην καμπίνα τα διακοσμητικά και οι ραφές των ταπετσαριών ταιριάζουν και πάλι με τα εθνικά χρώματα του οδηγού, στην προκειμένη περίπτωση μπλε και γκρι για τη Φινλανδία. Όπως και στην έκδοση Ogier Edition, μια ειδική πλακέτα θυμίζει τη νίκη της TGR στο WRC.

Οι εκδόσεις Ogier και Rovanperä θα κατασκευαστούν σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό 100 μονάδων. Οι λεπτομέρειες για την παραγγελία και τις πωλήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές θα ανακοινωθούν αργότερα από τους κατά τόπους αντιπροσώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Toyota GR Yaris
Τι το περίεργο έχει αυτό το Toyota GR Yaris;
Μια Toyota Corolla εμπνευσμένη από το WRC