Live Κίνηση
Περισσότερα
AFTERSALES

Σοκαριστικό ατύχημα σε ανάβαση στην Αυστρία (+video)

Ελλάδα 12:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σοκαριστικό ατύχημα σε ανάβαση στην Αυστρία (+video)

AFTERSALES

Σοκαριστικό ατύχημα σε ανάβαση στην Αυστρία (+video)

AFTERSALES

Aρκεί μια λάθος εκτίμηση και μερικά εκατοστά εκτός της αγωνιστικής γραμμής ώστε ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο και να βρεθεί σε μία πολύ δυσάρεστη και επικίνδυνη κατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Οι αναβάσεις είναι μία από τις δυσκολότερες μορφές αγώνων, καθώς όλα κρίνονται σε μία μικρή διαδρομή με διαφορές των ελάχιστων δευτερολέπτων. Οι οδηγοί για να έχουν πιθανότητες διάκρισης θα πρέπει να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την διαδρομή, να την έχουν “διαβάσει” σωστά και να οδηγούν με απόλυτη ακρίβεια και συνέπεια.

Στο video που παραθέτουμε βλέπουμε μία από εκείνες τις φορές που μία μικρή απροσεξία του οδηγού και λίγα εκατοστά εκτός της αγωνιστικής γραμμής μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Στις εικόνες βλέπουμε τον οδηγό Dominik Olbert να οδηγεί το εντυπωσιακό KTM X-Bow GTX στην ανάβαση Pollauber στις Αυστριακές Άλπεις.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο κομμένο και ραμμένο για τέτοιου είδους αγώνες, όντας ιδιαίτερα ελαφρύ (στα 1.024 κιλά) και με τον 5κύλινδρο, 2,5λιτρο κινητήρα της Audi να αποδίδει πάνω από 530 ίππους.

Στο video βλέπουμε τον Olbert να βγαίνει με ορμή στην μικρή ευθεία, όμως δεν έχει υπολογίσει σωστά, και όπως φαίνεται την στιγμή που πατάει το γκάζι για φουλ επιτάχυνση, ο πίσω δεξιά τροχός του πατάει στο γρασίδι.

Το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο καθώς το αυτοκίνητο κάνει άμεσα τετ-α-κε χωρίς ο οδηγός να προλάβει να διορθώσει. Από εκεί και πέρα πέφτει με δύναμη πάνω στην πλαγιά, καταστρέφει το εμπρός του μέρος και σέρνεται για αρκετά μέτρα μέχρι να σταματήσει.

Advertisement

Ευτυχώς ο οδηγός δεν έπαθε τίποτα, όμως το ΚΤΜ θα χρειαστεί σοβαρή επισκευή.

Αυτό που πάντως θα πρέπει να παρατηρήσουμε στο video είναι ότι ακόμα και αρκετά μακριά, σε σημείο που θεωρητικά θα μπορούσε να την πει κανείς και απόσταση ασφαλείας, οι θεατές βρέθηκαν σε κατάσταση πανικού, με το αυτοκίνητο να έρχεται ανεξέλεγκτο επάνω τους.

Advertisement

Το δίδαγμα λοιπόν είναι προφανές ότι η επιλογή του σημείου που παρακολουθούμε έναν αγώνα θα πρέπει να γίνεται με βάση ακόμα και το πιο εξωφρενικό σενάριο, γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον τρόπο που θα κινηθεί ένα αυτοκίνητο που έχει ξεφύγει από την πορεία του και κινείται ανεξέλεγκτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Indy500: Τρομακτικό ατύχημα για τον Herta!
WRC 2022 Ράλι Κροατίας 2022: Ατύχημα και εγκατάλειψη για τον Adrien Fourmaux (+video)
F1: Πόσο κοστίζουν στις ομάδες ατυχήματα όπως του Schumacher;

Advertisement