Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Indy500: Τρομακτικό ατύχημα για τον Herta!

Ελλάδα 20:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Indy500: Τρομακτικό ατύχημα για τον Herta!

ΑΓΩΝΕΣ

Indy500: Τρομακτικό ατύχημα για τον Herta!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Colton Herta είχε ένα άσχημο ατύχημα στην τελευταία περίοδο δοκιμών πριν το φετινό Indy500. Ο ταλαντούχος νεαρός οδηγός της Andretti Autosport έχασε το μονοθέσιο στην πρώτη στροφή. Το αποτέλεσμα ήταν μία ισχυρότατη πρόσκρουση από την οποίαν ο Herta βγήκε, ευτυχώς, σώος.

Advertisement
Advertisement

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά για τον Colton Herta στο φετινό Indy500. Έπειτα από την ποινή που έπρεπε να δεχτεί για αλλαγή κινητήρα -πράγμα που τον καταπόντισε στην 26η θέση εκκίνησης- ο Colton είχε και ένα δύσκολο ατύχημα κατά την τελευταία ημέρα δοκιμών πριν τον θρυλικό αγώνα.

Ο Herta έχασε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του κατά την είσοδό του στην πρώτη στροφή του οβάλ. Προσπάθησε να το διορθώσει, όμως μόλις τα ελαστικά του απέκτησαν πρόσφυση ξανά η γωνία του τιμονιού τον έστειλε “συστημένο” στην εξωτερική της στροφής 2.

Ευτυχώς γύρω από την διαδρομή είναι τοποθετημένη εδώ και χρόνια η μπαριέρα SAFER η οποία απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της πρόσκρουσης. Όμως, καθώς το αυτοκίνητο ανασηκώθηκε ελαφρά, το πάτωμα ήρθε σε άμεση επαφή με τον αέρα υπό γωνία. Το αποτέλεσμα ήταν να απογειωθεί πριν καταλήξει ανάποδα στην άσφαλτο.

Advertisement

Ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαρότερες συνέπειες για τον ταλαντούχο Colton. Ο ίδιος, αφού μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας για εξετάσεις δήλωσε λίγο αργότερα: “Απλώς στενοχωριέμαι λίγο για το αυτοκίνητο. Δεν είχαμε καλή ισορροπία και η αλήθεια είναι ότι το παράκανα στην είσοδο αυτής της στροφής”.

Advertisement

Ο Herta θα συμμετάσχει κανονικά στο Indy500 το οποίο διεξάγεται την Κυριακή. Όμως, καθώς το κυρίως μονοθέσιο του καταστράφηκε θα πρέπει να αγωνιστεί με το εφεδρικό. Αυτό είναι σίγουρα ένα μεγάλο μειονέκτημα για τις ελπίδες του Colton στο Indy. Ωστόσο, πιο σημαντικό από αυτό είναι πώς κατάφερε να βγει αλώβητος από ένα τόσο δύσκολο ατύχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άγριο ξύλο σε αγώνα NASCAR (+video)
Formula E: Ο πρωταθλητής είναι εδώ!
WRC 2022 Ράλι Πορτογαλίας: Μεγάλη νίκη Rovanpera!