Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Skoda Kushaq θα παράγεται στην Ινδία

Ελλάδα 10:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Skoda Kushaq θα παράγεται στην Ινδία

ΝΕΑ

Το νέο Skoda Kushaq θα παράγεται στην Ινδία

ΝΕΑ

Η Skoda προχωρά στην δημιουργία ενός νέου crossover μοντέλου, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Ινδίας.

Advertisement
Advertisement

Κοιτώντας τα στοιχεία της παγκόσμιας αγοράς, οι marketeers και οι αναλυτές της Skoda είδαν την δυναμική που παρουσιάζει η Ινδία, ιδιαίτερα στα κόμπακτ crossover, μία κατηγορία που παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής.

Για αυτό τον λόγο, αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα αντίστοιχο μοντέλο, που θα προορίζεται για την τοπική αγορά. Και εγένετο το Skoda Kushaq, το οποίο χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική MQB A0 IN, μία παραλλαγή της MQB A0 που εφαρμόζεται στο γνωστό μας Kamiq, με την πρώτη να έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την Ινδία.

Advertisement
Advertisement

Τα πρώτα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του Kushaq κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους, με την σχεδίαση του αμαξώματος να ακολουθεί σε αρκετά σημεία αυτή του πρωτότυπου Vision IN. Βασικά χαρακτηριστικά είναι τα μακρόστενα εμπρός φωτιστικά σώματα, η γνώριμη γρίλια και τα πίσω φώτα σε σχήμα «L». Στα εντός και σύμφωνα με τον Τσέχο κατασκευαστή, έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στον εξοπλισμό, που θα περιλαμβάνει γνώριμα για εμάς στοιχεία, όχι όμως για τους Ινδούς, όπως ρυθμιζόμενο σε ύψος κάθισμα οδηγού, τηλεσκοπικό τιμόνι, αυτόματο σύστημα κλιματισμού, καθώς και infotainment. Αυξημένο θα είναι και το επίπεδο της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας με την παρουσία έξι αερόσακων, του συστήματος ευστάθειας και του hill start assist.

Τέλος, η γκάμα των κινητήρων του νέου Kushaq θα περιλαμβάνει το τρικύλινδρο μοτέρ 1,0 λίτρου, καθώς και το τετρακύλινδρο σύνολο 1,5 TSI, με απόδοση 150 ίππων που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG7.

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  
Advertisement