Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σκέψεις για αμιγώς ηλεκτρική Skoda Octavia

Ελλάδα 3:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σκέψεις για αμιγώς ηλεκτρική Skoda Octavia

ΝΕΑ

Σκέψεις για αμιγώς ηλεκτρική Skoda Octavia

ΝΕΑ

Παρά το ιδιαίτερα φορτωμένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιό της, η Skoda φαίνεται πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εξηλεκτρίσει πλήρως το δημοφιλές sedan της.

Advertisement
Advertisement

Σκέψεις σχετικά με το λανσάρισμα μιας αμιγώς ηλεκτρικής Octavia, για μετά το 2025, φαίνεται πως κάνουν οι άνθρωποι της Skoda.

Μιλώντας πρόσφατα στο γερμανικό περιοδικό Handelsblatt, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, Thomas Schäfer, ανέφερε τα εξής: «Για το δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας, σκεφτόμαστε έντονα το ενδεχόμενο κατασκευής μιας ηλεκτρικής Octavia. Μια ηλεκτρική εκδοχή του πιο πολυτελούς επί πολλές δεκαετίες μοντέλου μας, και του πυρήνα της μάρκας μας».

Καμιά απόφαση, ωστόσο, δεν είναι ειλημμένη, μιας και η μελλοντική ηλεκτρική ατζέντα της εταιρείας είναι ιδιαίτερα φορτωμένη. Αυτή τη στιγμή οι Τσέχοι επικεντρώνονται στην coupe εκδοχή του Enyaq iV, για να ακολουθήσει η μηδενικών ρύπων εκδοχή του Karoq (υπό την ονομασία Elroq), ένα crossover πόλης που θα αποτελεί το alter ego του VW ID.2 και ένα ιδιαίτερα προσιτό city car.

Advertisement
Advertisement

Άλλα δημοσιεύματα, βέβαια, ισχυρίζονται ότι εφόσον πάρει σάρκα και οστά η 100% ηλεκτρική Octavia, αυτή ενδέχεται να βασίζεται στην επερχόμενη πλατφόρμα Scalable Systems (SSP) του ομίλου VW, η οποία υπόσχεται κορυφαίες ψηφιακές τεχνολογίες, μεγάλη αυτονομία, ταχύτατη φόρτιση και έναν εξαιρετικό αεροδυναμικό συντελεστή.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τη SSP θα χρησιμοποιεί και η πολυδιαφημιζόμενη μελλοντική (2026) ηλεκτρική ναυαρχίδα της VW, Project Trinity, που θα αποτελεί την τεχνολογική βιτρίνα του ομίλου VW Group.

Advertisement

Δεδομένων, λοιπόν, των ριζικών αλλαγών που επιφέρει στα μοντέλα η πλατφόρμα SSP, δεν αποκλείεται να δούμε μια εκ βάθρων διαφορετική ονομασία στην Octavia. Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα σηματοδοτούσε τον τερματισμό του θρύλου του δημοφιλούς sedan, το οποίο έχει γίνει συνώνυμο της πρακτικότητας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται το ανανεωμένο Skoda Karoq
Skoda Slavia: Το δεύτερο μοντέλο της μάρκας για την Ινδία (+video)
Νέο μικρό και φθηνό SUV ετοιμάζει η Skoda