Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Skoda Enyaq iV και σε έκδοση coupe!

Ελλάδα 9:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Skoda Enyaq iV και σε έκδοση coupe!

ΝΕΑ

To Skoda Enyaq iV και σε έκδοση coupe!

ΝΕΑ

Η Skoda ετοιμάζει και μια coupe εκδοχή για το ολοκαίνουριο ηλεκτρικό της SUV. Αυτή θα έχει πιο σπορτίφ εμφάνιση, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ευρυχωρία.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί το αμιγώς ηλεκτρικό Skoda Enyaq iV να μετράει μόλις λίγο διάστημα στην παγκόσμια αγορά, η τσεχική εταιρεία, ωστόσο, ετοιμάζεται να επεκτείνει την γκάμα του με μια πιο σπορτίφ εκδοχή.

Ο λόγος για το Skoda Enyaq iV Coupe (ανεπιβεβαίωτη η ονομασία – ενδέχεται να έχει το διακριτικό GT), την crossover παραλλαγή του ηλεκτρικού SUV, η οποία θα ξεχωρίζει κυρίως για την έντονη κλίση της οροφής και τις φαρδιές πίσω κολόνες.  Ενδεχομένως οι ζάντες θα έχουν διαφορετική, πιο «επιθετική» σχεδίαση, ενώ ανασχεδιασμένοι αναμένονται τόσο οι προφυλακτήρες όσο και τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Η εικόνα στο εσωτερικό θα είναι σχεδόν απαράλλαχτη, χωρίς να γίνονται μεγάλες εκπτώσεις στην άνεση των πίσω επιβατών, κάτι που συμβαίνει σπάνια στις coupe εκδοχές των SUV.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, θα βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα του ομίλου VW, MEB, και θα αντλεί έμπνευση από το Skoda Vision iV που είχε παρουσιαστεί το 2019 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Κινητήρες

Στο πεδίο των κινητήριων συνόλων το coupe ηλεκτρικό μοντέλο αναμένεται να προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος και ισάριθμες εκδόσεις μπαταριών, όπως και το Enyaq iV.

Advertisement

Στη βάση της γκάμας βρίσκεται το iV 50 που ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα 148 PS/220 Nm και συνδυάζεται με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 55 kWh. Η αυτονομία είναι 340 km.

Αμέσως μετά ακολουθεί η iV 60, με κινητήρα απόδοσης 179 PS /310 Nm ροπής, πλαισιωμένο από μπαταρία των 62 kWh που προσφέρει έως και 390 km αυτονομίας.

Advertisement

Στις παρυφές της γκάμας φιγουράρει η 80 iV των 204 PS και 425 Nm ροπής, με την μπαταρία των 82 kWh να παρέχει δυνατότητα κίνησης για έως και 460 km.

Η τελευταία έκδοση θα διατίθεται και με το διακριτικό “RS” (σ.σ. όπως και η Octavia) η οποία θα είναι τετρακίνητη και θα αποδίδει 306 PS και 460 Nm ροπής. Η επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h θα απαιτεί 6,2 sec και η τελική θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h.

Σημειώνεται πως στην Ελλάδα προσφέρονται –προς το παρόν –  αποκλειστικά οι δικίνητες εκδόσεις του Enyaq iV.

Advertisement

Η αποκάλυψη της coupe εκδοχής του μοντέλου θα γίνει προς τα τέλη του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη: Ανανεωμένο Skoda Kodiaq & RS
Skoda Enyaq iV: Διάκριση με βραβείο Red Dot για το design του
Πώς τα πήγε το Skoda Enyaq iV στις δοκιμές πρόσκρουσης; (+video)