Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο μικρό και φθηνό SUV ετοιμάζει η Skoda

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο μικρό και φθηνό SUV ετοιμάζει η Skoda

ΝΕΑ

Νέο μικρό και φθηνό SUV ετοιμάζει η Skoda

ΝΕΑ

H τσέχικη εταιρία βλέπει ότι υπάρχει περιθώριο για ένα ακόμα SUV στην γκάμα της με μικρότερο μέγεθος και πολύ πιο προσιτή τιμή.

Advertisement
Advertisement

Η μανία του καταναλωτικού κοινού για τα μικρά SUV δεν φαίνεται να σταματά σύντομα, ιδίως στις ανερχόμενες αγορές, όπου είναι αυτή την στιγμή η κατηγορία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και τα σημαντικότερα κέρδη για τους κατασκευαστές.

Η Skoda θέλοντας να εκμεταλλευτεί αυτή την τάση δεν θα μπορούσε να λείπει, έχοντας ήδη έναν μεγάλο αριθμό SUV στην γκάμα της. Έτσι φήμες την θέλουν να σκέφτεται σοβαρά την παρουσίαση ενός ακόμα με μήκος κάτω από τα 4 μέτρα, το οποίο θα μπορούσε να πωλείται σε αγορές όπως της Ινδίας ή άλλες παρόμοιες.

Η Skoda όπως έχουμε αναφέρει ανέλαβε πρόσφατα την πλήρη εξέλιξη της πλατφόρμας ΜQB A0 για όλο το γκρουπ VW, και ήδη μοντέλα όπως το Slavia ή το Kushaq έχουν εξελιχθεί και παράγονται για την αγορά της Ινδίας.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία παραδέχεται ότι η κατηγορία των SUV κάτω των 4 μέτρων είναι πολύ δυναμική, και το σημαντικό είναι να έχεις όμορφο αυτοκίνητο αλλά και σημαντικά περιθώρια κέρδους. Το τελευταίο μπορεί να επιτευχθεί χάρη στην χρήση της ίδιας πλατφόρμας, την οποία από την στιγμή που την εξελίσσει η Skoda μπορεί να ελέγξει η ίδια το κόστος.

Ο CEO της εταιρίας, Thomas Schafer δήλωσε ότι το νέο προϊόν δεν θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στην Ινδία αλλά θα πρέπει να πάει και σε άλλες μεγάλες αγορές. Αν τελικά πάρει το ΟΚ για να προχωρήσει στην παραγωγή, οι δύο κινητήρες του γκρουπ του ενός λίτρου, ο MPΙ και ο TSI θα είναι ιδανικές επιλογές για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Advertisement

Προς το παρόν το Kamiq είναι το μικρότερο ευρωπαϊκό SUV της μάρκας με το μήκος να βρίσκεται στα 4,241 μέτρα. Το νέο μοντέλο θα είναι άμεσος αντίπαλος του νέου Citroen C3 που παρουσιάστηκε πρόσφατα για τις αγορές της Ινδίας και της Νότιας Αμερικής με μήκος στα 3,98 μέτρα.

Στην ίδια κατηγορία πάντως υπάρχουν πολλοί ακόμα κατασκευαστές με μοντέλα όπως τα Hyundai Venue, Kia Sonet, Nissan Magnite, Honda ZR-V, Toyota Raize, και Tata Nexon.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται το ανανεωμένο Skoda Karoq
Η «φλόγα» του motorsport δεν σβήνει για τη Skoda
Slavia: Το νέο sedan της Skoda