Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Hyundai i20 N έχει πάρει σειρά για ανανέωση

Ελλάδα 3:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Hyundai i20 N έχει πάρει σειρά για ανανέωση

ΝΕΑ

To Hyundai i20 N έχει πάρει σειρά για ανανέωση

ΝΕΑ

Η Hyundai, εξελίσσει ήδη το επανασχεδιασμένο i20 N, τη σπορ έκδοση του supermini μοντέλου της οποία δεν πρόκειται να αργήσει να παρουσιαστεί.

Advertisement
Advertisement

Ο Albert Biermann δεν ήταν και δεν είναι κάποιο «τυχαίο» στέλεχος στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πολλώ μάλλον έπειτα από την παρουσία του και τις αποφάσεις που πήρε στον Όμιλο Hyundai-Kia, όπου έφτασε να είναι Πρόεδρος στο Τμήμα Εξέλιξης και Δοκιμών Οχημάτων Επιδόσεων, ενώ ανέλαβε και χρέη Προέδρου και επικεφαλής στο Τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης των δύο εταιρειών αυτού.

Από το τέλος του 2021, ο Biermann συνταξιοδοτήθηκε αλλά παραμένει Τεχνικός Σύμβουλος του Ομίλου. Η παρουσία του είναι σημαντική τόσο για την εταιρεία όσο και στις διάφορες εκδηλώσεις τής Hyundai στις οποίες καλείται να συμμετέχει.

Advertisement
Advertisement

Μία από αυτές πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Αυστραλία και αφορούσε στο φεστιβάλ των φίλων των μοντέλων τής Hyundai N οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πίστα του «Bend Motorsport Park», στη νότια Αυστραλία. Εκεί βρέθηκε και ο Biermann ο οποίος μίλησε τόσο με τους παριστάμενους που συμμετείχαν στην εκδήλωση όσο και στους δημοσιογράφους.

Σε σχετική ερώτηση, ο Γερμανός στην καταγωγή απάντησε ότι η Hyundai ετοιμάζει το επανασχεδιασμένο i20. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Θα εξακολουθήσει να είναι το ίδιο “τρελό” όπως και τώρα».

Advertisement

Η είδηση τώρα έγινε γνωστή. Όπως είναι λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Albert Biermann δεν θέλησε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες για ποιες θα είναι οι αλλαγές στο αυτοκίνητο, τόσο αισθητικά όσο και σε ενδεχόμενη διαφοροποίηση στον κινητήρα του, στην απόδοση αυτού όσο και στις επιδόσεις.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι το i20 N έχει τον 1.6 T-GDi κινητήρα ο οποίος αποδίδει 204 ίππους/5.500-6.000 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 304 Nm/2.000-4.000 σ.α.λ. Η Hyundai ανακοινώνει ότι το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai i20 N
Οδηγούμε το Hyundai Ioniq 6
Δείτε το Hyundai Ioniq 5 που πηγαίνει σαν τον… κάβουρα! (+video)