Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: Τέλος οι θερμικοί κινητήρες στη Νορβηγία

Ελλάδα 8:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai: Τέλος οι θερμικοί κινητήρες στη Νορβηγία

ΝΕΑ

Hyundai: Τέλος οι θερμικοί κινητήρες στη Νορβηγία

ΝΕΑ

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Hyundai, από την Πρωτοχρονιά του 2023 η εταιρεία θα σταματήσει την πώληση καινούργιων αυτοκινήτων της με κινητήρα εσωτερικής καύσης στη σκανδιναβική χώρα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι από την πρώτη Ιανουαρίου 2023 η Hyundai πρόκειται να διαθέτει στην αγορά της Νορβηγίας μόνο τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματά της ή τις αντίστοιχες εκδόσεις των μοντέλων της.

Βεβαίως, ως γνωστόν, η συγκεκριμένη χώρα έχει για χρόνια στραφεί προς την ηλεκτροκίνηση και έχει θεσπίσει κίνητρα για την προώθησή της και την αντικατάσταση των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, τα στελέχη της νοτιοκορεατικής εταιρείας επισπεύδουν σχετικά το στρατηγικό πρόγραμμά τους για την αποκλειστική διάθεση αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στην Ευρώπη, έστω κι αν αυτό συμβαίνει σε συγκεκριμένο μέρος, προς το παρόν.

Βάσει των στοιχείων από τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη νορβηγική αγορά τον περασμένο Νοέμβριο, τα αμιγώς ηλεκτρικά ήταν 15.915 (81,6% μερίδιο αγοράς) και τα 1.502 Plug-in Hybrid (7,7% μερίδιο αγοράς).

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις της Hyundai το 93% των καινούργιων μοντέλων της που διατίθεται εκεί είναι αμιγώς ηλεκτρικά, γεγονός που είχε τη σημασία του στην απόφαση των στελεχών της να σταματήσουν τη διάθεση των οχημάτων τους με θερμικό κινητήρα. Το Ioniq 5 είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο της στη νορβηγική αγορά, ακολουθούμενο από το Kona EV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Hyundai Kona
Hyundai i30 N: Τρέξτε όσο προλαβαίνετε!
Δοκιμή: Hyundai Santa Fe Plug-in Hybrid

Advertisement