Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Acura TLX Type S: Πανίσχυρο (video)

Ελλάδα 21:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Acura TLX Type S: Πανίσχυρο (video)

ΝΕΑ

Acura TLX Type S: Πανίσχυρο (video)

ΝΕΑ

Το 6κύλινδρο sedan της πολυτελούς έκφρασης της Honda παράγει 360 PS και ρίχνει το γάντι σε BMW M340i και Audi S4.

Advertisement
Advertisement

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο η πολυτελής έκφραση της Honda, Acura, αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του TLX, που σύμφωνα με τα λεγόμενά της συνιστά το ταχύτερο, το κορυφαίο σε επίπεδο χειρισμoύ, και το πιο ολοκληρωμένο σεντάν στην ιστορία της.

Το μοντέλο ξεχωρίζει για την ιδιαίτερα επιθετική του εμφάνιση, για την οποία φροντίζει η χαμηλή γραμμή οροφής, το φαρδύ αποτύπωμά του, αλλά και οι πολλές γραμμώσεις που διατρέχουν κατά μήκος και κατά πλάτος το μυώδες αμάξωμά του.

Advertisement
Advertisement

Μπροστά δεσπόζει μια πενταγωνική μάσκα στο κέντρο της οποίας φιγουράρει το έμβλημα της Acura. Στις δύο άκρες του ρύγχους διακρίνονται εκφραστικοί κεντρικοί προβολείς τύπου “Jewel Eye” και κομψά φώτα ημέρας “Chicane” που συνθέτουν μια ξεχωριστή φωτεινή υπογραφή. Επιβλητικότητα εκπέμπει και το πίσω μέρος με αιχμή του δόρατος τα εκλεπτυσμένης σχεδίασης φωτιστικά σώματα, που στην ισχυρή έκδοση “Type S” πλαισιώνονται από διαχύτη με τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης αλλά και 20άρες πολυάκτινες ζάντες.

Το νέο TLX «κάθεται» σε μια ειδική πλατφόρμα που είναι πιο στιβαρή από την προηγούμενη, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ακαμψίας, την ίδια ώρα που στον μπροστινό άξονα συναντάμε διπλά ψαλίδια τα οποία προσφέρουν ακρίβεια ελέγχου στις στροφές.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, που ενσωμάτωνε έναν ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο 2,4 lt, το νέο Acura TLX κινείται από έναν 2λιτρο τούρμπο άμεσου ψεκασμού των 272 PS, συνεργαζόμενος με 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το ίδιο κιβώτιο τοποθετείται και στην «καυτή έκδοση Type S η οποία «φορά» έναν dual-scroll υπερτροφοδοτούμενο V6 βενζινοκινητήρα των 3,0 λίτρων ο οποίος παράγει 360 PS και 480 Nm ροπής.

Advertisement

Το Type S ενσωματώνει -μεταξύ άλλων- το σύστημα τετρακίνησης Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD), με προτεραιότητα στην κατανομή στους πίσω τροχούς, αλλά και το προφίλ οδήγησης “Sport+”.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετέτρεψε την Octavia σε… Honda NSX
Αυτό είναι το νέο Honda Civic – Πότε έρχεται Ελλάδα
Η Honda κερδίζει στο θεσμό Red Dot Awards 2021

 

 

Advertisement