Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Honda NSX Type S: Υβριδικό supercar 600 ίππων (+video)

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Honda NSX Type S: Υβριδικό supercar 600 ίππων (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Honda NSX Type S: Υβριδικό supercar 600 ίππων (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το τελευταίο NSX θα έχει υβριδικό κινητήρα V6 600 ίππων θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό και «υπόσχεται» την απόλυτη εμπειρία οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Τα 350… τελευταία κομμάτια του NSX Type S θα παραχθεί στο εργοστάσιο της Honda USA (ή Acura) στο Marysville του Οχάιο και θα είναι το τρίτο μοντέλο Type S της Acura.

 

Το NSX Type S διαθέτει ανανεωμένο εξωτερικό στυλ, με αρχή στο εμπρός μέρος, που έχει μεγαλύτερους αεραγωγούς και μια μεγαλύτερη αεροτομή πίσω αλλά και μεγαλύτερο διαχύτη για να προσθέτει σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Η οροφή από ανθρακονήματα είναι στάνταρ και υπάρχουν νέα σήματα «Type S», και η επιλογή ενός νέου ματ φινιρίσματος. Στο εωτερικό η επένδυση της οροφής είναι Alcantara και υπάρχουν ανάγλυφα τα λογότυπα NSX και Type S στο ντουλαπάκι και τα προσκέφαλα.

Advertisement
Advertisement

Η επιπλέον ισχύς που παράγεται από τον υβριδικό 3,5 λίτρων V6 κινητήρα (600 ίπποι) επιτεύχθηκε μέσω της τοποθέτησης νέων μπεκ ψεκασμού καυσίμου, νέων εσωτερικών ψυγείων και νέων Turbo από το αγωνιστικό NSX GT3. Αυτές οι αναβαθμίσεις αυξάνουν επίσης τη ροπή.

Οι μηχανικοί της Honda βελτίωσαν τη χρήση της υβριδικής μπαταρίας κατά 20%και την απόδοση της κατά 10%, ενώ το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη εννέα σχέσεων επαναπρογραμματίστηκε για μεγαλύτερη απόδοση και ταχύτερες αλλαγές.

Advertisement

Το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει επίσης ένα νέο κουμπί ταχείας αλλαγής, που επιτρέπει στους οδηγούς να παραλείπουν σχέσεις κρατώντας πατημένο το paddle αλλαγής, ενώ στη λειτουργία Sport και Sport+, ο συμπλέκτης εμπλέκεται τώρα 50% ταχύτερα.

Advertisement

Η Honda αναφέρει ότι έχει αλλάξει το set up στην ανάρτηση του NSX Type S για να προσφέρει καλύτερη οδική συμπεριφορά εντός και εκτός πίστας. Το NSX Type S πατά σε ελαστικά Pirelli P Zero (ειδικά για το μοντέλο) με τροχούς ελαφρού κράματος και χρησιμοποιεί στάνταρ φρένα Brembo (έξι έμβολα μπροστά, τέσσερα έμβολα πίσω).

Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται επίσης με ένα «ελαφρύ» πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει κάλυμμα κινητήρα, φρένα και λεπτομέρειες  εσωτερικού από ανθρακονήματα, μειώνοντας το βάρος του αυτοκινήτου κατά 26,2 κιλά.

Το NSX Type S κοστίζει από 146.000 ευρώ στις ΗΠΑ, όπου θα πωληθούν τα 300 από τα 350 κομμάτια.

Advertisement

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει σήμερα το υπερ-σπάνιο Honda NSX-R;
Κόντρα Honda NSX με Civic Type R στην πίστα (+video)
Honda NSX Type R και Spider το 2021