Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Συμμαχία της BMW με τη VW- Toyota για την επόμενη γενιά μπαταριών

Ελλάδα 21:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συμμαχία της BMW με τη VW- Toyota για την επόμενη γενιά μπαταριών

Mobility

Συμμαχία της BMW με τη VW- Toyota για την επόμενη γενιά μπαταριών

Mobility

Η BMW θα συμμετάσχει στη συμμαχία μαζί με την Toyota και τη VW, που απώτερο σκοπό έχει την εξέλιξη της μπαταρίας στερεού τύπου που θεωρείται το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Οι ερευνητές της αυτοκινητοβιομηχανίας εργάζονται «εντατικά» σε μπαταρίες στερεάς κατάστασης και για το λόγο αυτό θα συμμετάσχουν στη συμμαχία VW-Toyota.

Η BMW θα κατασκευάσει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία στερεάς κατάστασης πριν από το 2025, συμμετέχοντας στην διαρκώς επιταχυνόμενη αναζήτηση για μια τεχνολογία που υπόσχεται να ενισχύσει την ισχύ και την αυτονομία στα αυτοκίνητα του είδους. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι οι ερευνητές της εργάζονται «εντατικά» σε μπαταρίες στερεάς κατάστασης, αποκαλώντας το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας ως τον κεντρικό άξονα της μεγάλης αλλαγής των ηλεκτρικών οχημάτων. Η συμμετοχή της BMW στην από κοινού προσπάθεια των Volkswagen και Toyota (ανάμεσα σε άλλους μεγάλους κατασκευαστές) για επιτάχυνση της διαδικασίας εξέλιξης της συγκεκριμένης μορφής μπαταριών που θα σημάνει την επανάσταση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας, είναι αν μη τι άλλο ιδιαίτερα σημαντική.

Advertisement
Advertisement

Ο επικεφαλής ανάπτυξης της BMW, Frank Weber, ανέφερε συγκεκριμένα πως «μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα έχουμε μια μπαταρία στερεού τύπου για χρήση στa αυτοκίνητα της γκάμας μας». Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται σήμερα στα ηλεκτρικά οχήματα, έχουν υγρό ηλεκτρολύτη, κάτι που θα αλλάξει η εξέλιξη των μπαταριών στερεάς κατάστασης, βελτιώνοντας εκτός της ασφάλειας και την απόδοση. Η VW από τη μεριά της, δήλωσε τον περασμένο Μάρτιο ότι ερευνά την εξέλιξη μπαταριών στερεάς κατάστασης που θα είναι φθηνότερες στη συναρμολόγηση και θα επιτρέπουν σημαντικά ταχύτερη φόρτιση, ενώ η Toyota αντίστοιχα, είναι ήδη σε διαδικασία δοκιμών με πρωτότυπα οχήματα για μπαταρίες αυτού του τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο θα είναι το επόμενο σημαντικό ορόσημο στις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων;
Πλησιάζει η ώρα της ανανεωμένης BMW X4
Μπορεί να επιστρέψει το MR2 της Toyota;