Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συμμαχία γιγάντων για να φτιάξουν ηλεκτρικό κάτω των 20.000 ευρώ

Ελλάδα 15:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συμμαχία γιγάντων για να φτιάξουν ηλεκτρικό κάτω των 20.000 ευρώ

ΝΕΑ

Συμμαχία γιγάντων για να φτιάξουν ηλεκτρικό κάτω των 20.000 ευρώ

ΝΕΑ

Οι δύο μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες συζητούν ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να χτυπήσουν του Κινέζους…

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen συζητά με πιθανούς συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένης της Renault, για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με τιμή κάτω των 20.000 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας.

Τον περασμένο Απρίλιο, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αναπτύξει ένα -οικονομικά προσιτό- συμπαγές ηλεκτρικό όχημα. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Όλιβερ Μπλούμε, εξέφρασε αβεβαιότητα τον περασμένο μήνα σχετικά με τη σκοπιμότητα επίτευξης αυτού του στόχου διατηρώντας παράλληλα την κερδοφορία.

Τώρα, η Volkswagen αναζητά πιθανούς εταίρους που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν σε αυτό το project, σύμφωνα με αναφορές της γερμανικής Handelsblatt . Μια άγνωστη πηγή αποκάλυψε ότι η εταιρεία βρίσκεται «σε πολύ πρώιμο στάδιο» συνομιλιών με τη Renault για το πρόγραμμα.

Advertisement
Advertisement

Αν και η VW αρνήθηκε να σχολιάσει, η Renault ανέφερε στο Reuters ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη, για να είναι ανταγωνιστική στην αγορά των μικρών ηλεκτρικών οχημάτων. Ένας εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε «διαφορετικές συζητήσεις, αλλά τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί».

Και οι δύο εταιρείες εφαρμόζουν επί του παρόντος μέτρα μείωσης του κόστους, δεδομένων των προκλήσεων που θέτει η ανάπτυξη των EV και η επιβράδυνση των πωλήσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η Volkswagen έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει εξοικονόμηση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2026, ενώ η Renault προσπαθεί να μειώσει το κόστος παραγωγής EV κατά 50%, μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης.

Advertisement

Εκτός από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι καταναλωτές εστιάζουν επίσης όλο και περισσότερο στην εξοικονόμηση κόστους. Η τιμολόγηση έχει γίνει το κύριο μέλημα για τους υποψήφιους αγοραστές EV, ξεπερνώντας ακόμη και το άγχος της αυτονομίας. Στην Ευρώπη, η μέση τιμή ενός EV υπερβαίνει τις 65.000 ευρώ.

Ως αποτέλεσμα, τόσο η VW όσο και η Renault έχουν ισχυρό κίνητρο να αναπτύξουν ένα ηλεκτρικό όχημα που είναι πραγματικά προσιτό. Σύμφωνα με την πηγή της Handelsblatt, οι αυτοκινητοβιομηχανίες στοχεύουν να παράγουν μεταξύ 200.000 και 250.000 από αυτά τα EV, κάτω των 20.000 ευρώ, ετησίως.

Advertisement

Η Volkswagen δεν αποφεύγει τη συνεργασία με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στα ηλεκτρικά οχήματα. Το νέο Ford Explorer EV της ευρωπαϊκής αγοράς βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του γερμανικού γκρουπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Νέο VW ID. 3 Pro
Οδηγούμε το νέο VW ID.7 στη Γαλλία
Το VW ID.X Performance αποκαλύπτει μια σπορ ηλεκτρική λιμουζίνα