Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα δούμε τελικά ένα ηλεκτρικό VW κάτω από τις 20.000 ευρώ;

Ελλάδα 21:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα δούμε τελικά ένα ηλεκτρικό VW κάτω από τις 20.000 ευρώ;

ΝΕΑ

Θα δούμε τελικά ένα ηλεκτρικό VW κάτω από τις 20.000 ευρώ;

ΝΕΑ

Τον Απρίλιο, η VW ήταν σίγουρη πως θα κατασκευάσει ηλεκτρικό μοντέλο και πως θα το πουλήσει σε μία ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. Τα δεδομένα όμως φέρονται να έχουν αλλάξει.

Advertisement
Advertisement

Καθόλου σίγουροι δεν είναι στο εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ για την κατασκευή οικονομικών ηλεκτρικών μοντέλων. Η VW δήλωνε ανοιχτά μέχρι πρόσφατα πως η κατασκευή ενός τέτοιου είναι στα «σκαριά», όμως ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Όλιβερ Μπλουμ δεν είναι πια και τόσο σίγουρος.

Όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, όλα εξαρτώνται από το κέρδος. Ο Γερμανός κατασκευαστής αποκάλυψε πριν λίγο καιρό, ότι οι νέας γενιάς μπαταρίας που εξελίσσει, θα του κοστίσουν τα μισά από όσα του κοστίζουν οι τωρινές μπαταρίες.

Ακόμα και αυτό όμως έχει σημαντικό κόστος και φαίνεται στη VW να μην τους βγήκαν τα νούμερα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Μπλουμ παραδέχθηκε ότι τα όρια είναι πολύ στενά όσον αφορά τη σχέση κόστους-κέρδους, επομένως η εταιρεία δεν έχει δεσμευτεί ακόμα για την κατασκευή ενός τόσο φθηνού ηλεκτρικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Άρα καταλήγουμε, ότι τα σχέδια για ένα τόσο φθηνό ηλεκτρικό μοντέλο από το εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ το 2026 ή το 2027, ίσως και να μην υλοποιηθούν.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της γερμανικής μάρκας, πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 6% κέρδος για να μπει στη γραμμή παραγωγής ένα μοντέλο με τέτοια τιμή.

Advertisement

Υπενθυμίζουμε, ότι το επερχόμενο Volkswagen ID.2 πρόκειται να πωλείται στα περίπου 25.000 ευρώ, μία τιμή που βρίσκεται στο όριο των οικονομικών κερδών στα οποία στοχεύει ο γερμανικός κολοσσός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Νέο VW ID. 3 Pro
Οδηγούμε το νέο VW ID.7 στη Γαλλία
Το VW ID.X Performance αποκαλύπτει μια σπορ ηλεκτρική λιμουζίνα

Advertisement