Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ουάου! Τι έφτιαξες πάλι βρε Porsche;

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουάου! Τι έφτιαξες πάλι βρε Porsche;

ΝΕΑ

Ουάου! Τι έφτιαξες πάλι βρε Porsche;

ΝΕΑ

Ακόμα και η… μετρημένη, στα λόγια της, γερμανική φίρμα το περιγράφει ως το πιο «καυτό εργαλείο πίστας», που έχει φτιάξει.

Advertisement
Advertisement

Στην τεχνική γλώσσα, η νέα Porsche 911 GT3 R Rennsport, ανεβάζει σε άλλο επίπεδο τις βασικές αρχές της αγωνιστικής παράδοσης της φίρμας, συμπεριλαμβανομένης της αεροδυναμικής και της ισχύος που εκπέμπεται από τον κινητήρα flatsix 4,2 λίτρων.

Με απλούστερα λόγια, αυτό το… πράγμα είναι εκτός κλίμακας! Ακόμη και η Porsche, που συνήθως είναι φειδωλή στα σχόλιά της, περιγράφει αυτό το race car, ως «πιθανότατα το πιο καυτό εργαλείο πίστας, που έχει διαθέσει ποτέ η μάρκα ως συλλεκτικό αντικείμενο».

Φυσικά και είναι συλλεκτικό. Ένα παιχνίδι αξίας 1.046.000 δολαρίων για 77 από τους πιο τυχερούς -και έμπειρους- πελάτες της Porsche.

Advertisement
Advertisement

H Rennsport είναι προφανώς ένας «λογικός» διάδοχος της 935 που βασίζεται στη GT2 RS πριν από μερικά χρόνια και χρησιμοποιεί την ήδη ισχυρή 911 GT3 R ως βάση. Εκτός από το καπό και την οροφή, κάθε άλλο πάνελ αμαξώματος στην περιορισμένη έκδοση έχει αλλάξει σε ένα καθόλου κανονικό GT3 R.

Advertisement

Η Porsche μας ενημερώνει επίσης ότι το πλαίσιο μεταφέρεται χονδρικά από την GT3 R, επομένως υπάρχουν ρυθμιζόμενα αμορτισέρ KW πέντε κατευθύνσεων, διπλά ψαλίδια/πολλαπλοί σύνδεσμοι εμπρός και πίσω, φρένα AP και ειδικά ανεπτυγμένο Michelin Pilot Sport M S9 ελαστικά.

Φυσικά, είναι μονοθέσιο, με οθόνη οδηγού, κεντρική κονσόλα, φωτισμό περιβάλλοντος και «ιδιαίτερα άκαμπτη σχεδίαση roll cage». Το συνολικό βάρος του οχήματος είναι μόλις 1.240 κιλά.

Advertisement

Και κάπου εκεί, αφήνετε τη φαντασία σας να καλπάσει, μαζί με τους 612 ίππους του flat-six των 4,2 λίτρων, που μεταδίδονται από ένα κιβώτιο έξι σχέσεων, όπως και στην GT3 R, αλλά με λιγότερη ισχύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Audi R8 θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό
Δείτε τυφλό οδηγό να διακοσαρίζει σε αγώνα dragster (+video)
Οι Ευρωπαίοι διατηρούν την αγορά σε άνοδο

Advertisement