Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σύγχρονος «τύραννος» ο Elon Musk;

Ελλάδα 14:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σύγχρονος «τύραννος» ο Elon Musk;

ΝΕΑ

Σύγχρονος «τύραννος» ο Elon Musk;

ΝΕΑ

Το αφεντικό της Tesla ζήτησε από τους υπαλλήλους του Twitter να συναινέσουν σε… πολλές ώρες εργασίας με υψηλή ένταση.

Advertisement
Advertisement

Λίγο μετά την επίσημη εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο CEO της Tesla άρχισε να μειώνει το προσωπικό. Αρχικά απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον οικονομικό διευθυντή και άλλα στελέχη του Twitter.

Το όραμά του για την εταιρεία περιλαμβάνει ένα πολύ μικρότερο εργατικό δυναμικό, οπότε άρχισαν οι μαζικές απολύσεις. Περίπου 3.700 άτομα απολύθηκαν, ή το ήμισυ των εργαζομένων της εταιρείας. Πολλοί εργαζόμενοι του Twitter έμαθαν ότι οι θέσεις εργασίας τους χάθηκαν με άκομψο τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια ο Musk συνέχισε την εκκαθάριση στέλνοντας στους εργαζόμενους του Twitter ένα τελεσίγραφο στο οποίο τους ζητούσε να συναινέσουν σε «πολλές ώρες εργασίας με υψηλή ένταση»! Εάν δεν συναινούσαν, θα έπρεπε να λάβουν αποζημίωση τριών μηνών, τους είπε.

Ειδικότερα στο email ο Musk ανέφερε ότι: «Στο μέλλον, για να δημιουργήσουμε ένα επαναστατικό Twitter 2.0 και να επιτύχουμε σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο, θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί. Αυτό θα σημαίνει ότι θα δουλεύουμε πολλές ώρες με μεγάλη ένταση. Μόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις θα αποτελούν βαθμό επιτυχίας. Αν είστε σίγουροι ότι θέλετε να γίνετε μέρος του νέου Twitter, κάντε κλικ στο ναι στον παρακάτω σύνδεσμο. Όποιος δεν το έχει κάνει μέχρι αύριο στις 17:00, θα λάβει αποζημίωση τριών μηνών.»

Το στυλ διοίκησης του Musk είναι αναμφισβήτητα επιθετικό, και για ορισμένους παρατηρητές, κοντόφθαλμο και κακόβουλο.

Advertisement

Κάτω από αυτές τις συνθήκες δημοσιοποιήθηκε από το Insider και μια αξιολόγηση των εργαζομένων στην Tesla η οποία έχει συμπεριληφθεί στην αγωγή που έχει καταθέσει μέτοχος της αυτοκινητοβιομηχανίας για το πακέτο αμοιβών του Elon Musk ύψους 50 δισ. δολαρίων.

«Η Tesla αιμορραγεί από εξαιρετικά ταλαντούχους και καθοδηγείται από ανθρώπους που πιστεύουν πραγματικά στο όραμα της εταιρείας και συνεχίζουν να ελπίζουν στην επιτυχία της. Ο Elon είναι ένας τεχνικός ηγέτης της υψηλότερης τάξης, και όμως θεωρείται ευρέως ως ένας απρόσιτος τύραννος που υποτιμά τη συνεισφορά του προσωπικού και μπορεί να το απολύσει με το έτσι θέλω τους ανθρώπους, τη θεμελιώδη μονάδα μιας εταιρείας, σαν οποιονδήποτε άλλο αναλώσιμο πόρο. Η Tesla αποτυγχάνει να κάνει διάκριση μεταξύ της τεχνικής ηγεσίας και της ηγεσίας των ανθρώπων. Αυτό είναι και το άσχημο κομμάτι της κουλτούρας της Tesla

Advertisement

Η έρευνα των εργαζομένων αποκάλυψε έναν αριθμό πρόσθετων σχολίων που εκφράζουν ανησυχία. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής:

«Ο Elon πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη θέση στην οποία έχει φέρει την ομάδα. Αυτός και ο JB πρέπει να το αναλάβουν αυτό. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως να απολύουν όλους όσους τους αναφέρουν και να απομακρύνουν κάθε απειλή από τον τρόπο με τον οποίο ασκούν τις δραστηριότητές τους. Νιώθω ότι ανά πάσα στιγμή εγώ ή οποιοσδήποτε γύρω μου θα απολυθεί και δεν σκοπεύω να παραμείνω για πολύ ακόμα σε αυτό το εξαιρετικά τοξικό περιβάλλον

«Η επίρριψη ευθυνών από τον Elon και την εκτελεστική ομάδα σε μηχανικούς χαμηλότερου επιπέδου χωρίς να αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το κακό επίπεδο αναθεώρησης του σχεδιασμού, τον μη βασισμένο στην πραγματικότητα προγραμματισμό και την ανεπαρκή κατανομή των πόρων με οδήγησε στο να χάσω κάθε εμπιστοσύνη στον Elon ως ηγέτη αυτής της εταιρείας.»

Advertisement

«Να ενδυναμώσετε τους ανθρώπους ώστε να μην εκφοβίζονται από τον Elon για να αναλάβουν μη ρεαλιστικές δεσμεύσεις.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άλλα λέει ο Musk και άλλα ο οικονομικός διευθυντής!
O Elon Musk ξεκίνησε τις μαζικές απολύσεις
Αθέμιτος ανταγωνισμός υπέρ της Tesla μέσα από το Twitter;