Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Elon Musk ξεκίνησε τις μαζικές απολύσεις

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Elon Musk ξεκίνησε τις μαζικές απολύσεις

ΝΕΑ

O Elon Musk ξεκίνησε τις μαζικές απολύσεις

ΝΕΑ

Το αφεντικό της Tesla επιβεβαιώνει και στην πράξη τις φήμες που ήθελαν την εταιρία να προχωρά σε μεγάλες απολύσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla φαίνεται ότι βρίσκεται σε μία μάλλον δυσχερή θέση, καθώς τα δεδομένα της αγοράς είναι εξαιρετικά δύσκολα. Παρά την μεγάλη ζήτηση που έχουν τα αυτοκίνητά της, οι δυσκολίες στην παραγωγή σε εργοστάσια όπως του Βερολίνου και της Κίνας, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε υλικά και τον μεγάλο πληθωρισμό, φέρνουν την εταιρία σε μία πρωτόγνωρη για αυτήν κατάσταση.

Η λύση που έχει προκριθεί εδώ και καιρό και έχει αναγγελθεί από τον ίδιο τον Musk είναι οι απολύσεις προσωπικού, οι οποίες σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ίσως και να ξεπεράσουν το 10%% των εργαζομένων στην εταιρία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έρχεται και η ανακοίνωση του κλεισίματος του Γραφείου της εταιρίας στο San Mateo, το οποίο ειδικευόταν στην εξέλιξη του συστήματος Autopilot. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι της Tesla σε αυτόν τον χώρο θα βρεθούν άμεσα χωρίς δουλειά.

Advertisement
Advertisement

Οι 200 αυτοί εργαζόμενοι ήταν ωρομίσθιοι και αποτελούσαν ένα σημαντικό κομμάτι εξέλιξης του Autopilot, το οποίο τόσο πολύ διαφημίζει η Tesla και πάνω στο οποίο ο ίδιος ο Musk στηρίζει πάρα πολλά για την φήμη της εταιρίας του.

Πριν τις περικοπές, το Γραφείο του San Mateo είχε περίπου 350 εργαζόμενους, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες. Οι εργαζόμενοι σε αυτό τον χώρο είχαν ως κύριο έργο την αξιολόγηση των δεδομένων που έρχονταν από τους πελάτες της εταιρίας για την χρήση και την απόδοση του Autopilot.

H δουλειά που έκαναν ήταν να καταγράφουν εικόνες από το περιβάλλον που κινούνται τα ήδη υπάρχοντα αυτοκίνητα, όπως πινακίδες και λωρίδες κυκλοφορίας, με στόχο την βελτίωση του Autopilot. Οι πληροφορίες θέλουν την εταιρία να έχει μεταφέρει αυτές τις αρμοδιότητες στο Γραφείο της στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν με μικρότερη αμοιβή!

Advertisement

Μετά από μία περίοδο παχέων αγελάδων όπου υπήρξε σημαντική αύξηση του προσωπικού της Tesla, η εταιρία βρίσκεται με περίπου 100.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο. Τώρα η Tesla ξεκίνησε έναν κύκλο απολύσεων ενώ έχει “παγώσει” και τις διαδικασίες για προσλήψεις.

Advertisement

Η μείωση του προσωπικού αφορά κατά κύριο λόγο τομείς που αναπτύχθηκαν πολύ γρήγορα, όπως η διαχείριση ανθρώπινων πόρων ή μηχανικούς λογισμικού. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι απολύσεις αφορούσαν υπαλλήλους που είχαν προσληφθεί στην εταιρία πριν λίγες εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή συγκυρία αποτελεί ένα σημαντικό crash-test για την Tesla και για τις αντοχές της απέναντι στους παραδοσιακούς μεγάλους κατασκευαστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στα πρόθυρα χρεωκοπίας η Tesla;
Ξεκινάει διαφημίσεις η Tesla…
Έρχονται μεγάλες απολύσεις στην Tesla

Advertisement