Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Άλλα λέει ο Musk και άλλα ο οικονομικός διευθυντής!

Ελλάδα 3:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άλλα λέει ο Musk και άλλα ο οικονομικός διευθυντής!

ΝΕΑ

Άλλα λέει ο Musk και άλλα ο οικονομικός διευθυντής!

ΝΕΑ

Κέρδη ρεκόρ βλέπει το αφεντικό της Tesla και δυσκολίες στις παραδόσεις καινούριων αυτοκινήτων το στέλεχός του.

Advertisement
Advertisement

Ο Elon Musk συνηθίζει να κάνει θεαματικές αναρτήσεις στα social media όπως επίσης και δηλώσεις στα ΜΜΕ. Έτσι λοιπόν το αφεντικό της Tesla παρέμεινε πιστός στην παράδοση κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της αμερικανικής εταιρείας αυτοκινήτων.

Ο Elon Musk επισήμανε μεταξύ άλλων ότι στο τέταρτο τρίμηνο οι πωλήσεις θα σπάσουν όλα τα ρεκόρ παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου απογοήτευσαν τις αγορές και πως το 2022 θα έχει ένα «επικό» τέλος!

Advertisement
Advertisement

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά το αφεντικό της Tesla: «Έχουμε εξαιρετική ζήτηση στο 4ο τρίμηνο. Αναμένουμε να πουλήσουμε κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζουμε για όσο μπορούμε να προβλέψουμε στο μέλλον. Έτσι, τα εργοστάσια λειτουργούν με πλήρη ταχύτητα, παραδίδουμε κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζουμε και διατηρούμε ισχυρά τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους

Η Tesla ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου ύψους 3,3 δισ. δολαρίων σε έσοδα 21,45 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εκείνη δημοσιοποίησε.

Παρά την αύξηση των εσόδων κατά 56%, τα κέρδη ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Advertisement

Η άλλη όψη του νομίσματος!

Η αισιοδοξία του Elon Musk σχετικά με τις πωλήσεις της εταιρείας το τέταρτο τρίμηνο δεν συμβάδιζε με την με την επιφυλακτικότητα του οικονομικού διευθυντή Zach Kirkhorn.

Advertisement

Ο Kirkhorn επέμεινε ότι η Tesla αντιμετώπιζε δυσκολίες στην παράδοση των οχημάτων στους πελάτες και αυτά είναι προβλήματα που ο όμιλος δεν είχε προβλέψει!

Η εταιρεία είδε μια αύξηση των αυτοκινήτων σε διαμετακόμιση στο τέλος του τριμήνου, η οποία, όπως είπε: «Έχει αρνητικό αντίκτυπο στο κεφάλαιο κίνησης. Το ζήτημα αυτό έχει ιδιαίτερο προηγούμενο για τα πλοία από τη Σαγκάη προς την Ευρώπη και τις τοπικές μεταφορές με φορτηγά εντός ορισμένων περιοχών των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Το ιστορικό πρότυπο λειτουργίας μας για την εν λόγω κατασκευή ανά περιοχή παράδοσης οδηγεί σε ακραίες συγκεντρώσεις των αναγκών του εφοδιασμού τις τελευταίες εβδομάδες κάθε τριμήνου.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα δισ. δολάρια αυξήθηκε η περιουσία του ο Elon Musk
Ανατροπή! Ο Elon Musk δεν αγοράζει το Twitter!
Χιλιάδες είναι τα απούλητα Tesla στα εργοστάσια!

Advertisement